Bra shoppat!

Efter jobbet igår åkte jag direkt ner på stan för att snabbt handla några saker som jag hade tänkt ut. H&M hade 10% på allt plus att jag hade en 50:- rabattcheck. Det blev en vinröd munkjacka, ett vitt linne, tre-pack hipsters och leggings till mig, två par leggings till Emelie och Hello-Kitty lagningslappar. Tillsammans blev det 100:- billigare än vad det skulle ha kostat. På Kappahl hittade jag ett par jeans till Em som jag bara va tvungen att köpa trots att jag tyckte att de va lite dyra. Ett skärp till Emelie, mössa och tre par strumpor till Felicia blev det oxå. Men när jag kom till kassan var det 50kr rabatt på alla barnbyxor, så jeansen blev ju trots allt inte så dyra. Jag hade även två 25% rabattcheckar! När jag hade hittat det mesta så gjorde jag ett försök att leta ett par nya skor till mig själv. Gick in på Sporttjänst och jag blev inte besviken. Där fanns nämligen ett par reebok-skor som jag har velat ha länge men tyckt att de varit för dyra. Nu var de nedsänkta 200:- så jag tvekade inte ens!

De ser inte riktigt ut så här, men nästan. Fina va?!

Galonhandskar till Felicia inhandlas oxå på Sporttjänst. Innan jag åkte hem gick jag in på biblioteket för att hämta ut en bok som alla nyfödda får(iaf i Östersund). Tänkte att det var dags nu, drygt 1 år senare =) Emelie har ju en likadan bok och Felicia har ingen ro att sitta och lyssna på sagor ännu så jag har inte haft nån panik med att hämta den, men nu är det iaf gjort.

När jag kom hem hade Jimmy fixat mat och tänt ljus!

Slutar om 1h och 30min sen är jag ledig i 5  eller kanske 9dagar beroende på hur andra veckans inskolning går. Första veckan har ju gått jättebra iaf.

Trevlig


Trötta barn!

Emelie somnade på golvet .....



och Felicia sittandes i fåtöljen




Lite gladare

Som sagt, idag är jag lite gladare. Ställde klockan på 6 och tog en joggingtur innan frukost. Jag känner mig alltid lite extra nöjd när jag hinner motionera innan jobbet.

Väl på jobbet "tog jag tjuren vid hornen" och gick in till chefen. Hon tyckte att de va bra att jag kom in så att det inte bara blir en massa prat där hon inte får chansen att berätta hur det ligger till. Med väntande löneökningar (vi ska få två i år för det blev ingen ökning förra året) så kommer jag att ligga över den summan som "en av de nya" har fått. Hon förstod att jag blivit upprörd men hade såklart haft oss andra i åtanke när hon satte de "nyas" löner. *Andas ut* Nu väntar jag med spänning på löneförhöjningen!

Igår målade jag klart det sista röda, äntligen! Känns helt overkligt att det är färdigt men skönt som bara den! Jimmy har fortfarande lite grått kvar att måla, bl.a där jag har sölat lite röd färg.....

Ikväll ska vi åka och köpa en frysbox som ska stå i garaget. Måste ju ha någonstans att ha alla bär nu när man har så många bärbuskar på tomten =)

Nu fika sen mera jobb!

Ps. Igår planterade vi en schersmin (Schersmin, Philadelphus, är en försommarblommande, stor, bred och tät buske med vita, ofta doftande blommor. Blommorna kan vara dubbla eller enkla) och ett körsbärsträd som båda kommer från Jimmys farmors tomt utanför Fåker.

Hoppas våran blir lika fin =)

Mårdsjön

De e ju inte klokt va helgerna går fort! Tänkte först skriva "men herregud va helgerna går fort", men herregud känns på nåt sätt inte så bra att skriva. Ett litet sidospår  =)

När jag slutade i fredags så tog jag bussen till Stugun där Jimmy hämtade upp mig(han och barnen åkte redan på morgonen) och sen åkte vi till Mårdsjön. Det är alltid så skönt att komma till Mårdsjön, man bara är. Inga måsten och behöver inte fixa med mat eller fika om man inte vill(det enda jag gjorde va att ta med en kaka som jag bakat). Jimmys mormor och morfar är så underbara, vi är alltid välkomna och de tar så bra hand om barnen. På fredag efter middagen gick jag och Jimmy ut i skogen för att titta efter blåbär. Men det va för lite blåbär och för mycket björnspår(!) för att det skulle vara kul. Resten av helgen plockade vi bär på tomten ist(svart-och rödvinbär).




Igår fm när vi kom hem hade vi fullt upp med att plantera växter(två rönnar, två rödvinbärsbuskar och en ungersk syren), rensa bär och lasta in veden som vi fick med oss. Kändes som att vi fick mycket gjort den här helgen trots att vi mestandels varit rätt slöa =)

Just nu är jag lite upprörd så jag arbetsstrejkar i ren protest (vet iofs inte om någon märker det men, men) Fick veta på efermiddagsrasten att en tjej som ska börja ett vik här från måndag har fått mer lön än mig. Hon är bara 20år och har absolut inte mer erfarenhet än mig! Tjejen i fråga är jättetrevlig och kul för henne med bra lön, jag blir bara så förbannad när man sitter här som ett fån och blir överkörd! Typ så känns det iaf. Så nu blir det samtal med chefen! Om nu det hjälper.....

Solen skiner ju iaf.....

Stackars liten!

Jag vet snart inte vad jag gör med Felicia om hon inte slutar ramla och slå sitt huvud. Senast igår inträffade det igen. Vi va uppe hos L & H för att titta på deras husbygge. Emelie och Felicia sprang runt och lekte och rätt som det var låg Felicia på huvudet utanför huset. Hon ramlade med huvudet före ca 50cm rakt ner på grus och sten. Som tur var gick det ju bra(antar jag, har ju inte gjort nån röntgen) med en bula och småsår efter i princip varje sten. Men det är ju inte första gången. Hon har ramlat från våran säng (två gånger om jag inte minns fel), från verandan ute, från en stor studsmatta och ett antal gånger in i dörrkarmar. Stackars litet huvud! Personalen på dagis får det de gör från måndag när Felicia börjar  =)


Dokumenterat Felicias skador

Igår skulle jag baka en citron/lime-kaka. Men då inträffar nåt som inte är allt för ovanligt när jag ska baka. Jag upptäckte att jag inte hade någon vispgrädde som skulle ha behövts enligt receptet! Vad gör jag då?! Jo, jag googlar efter något recept med liknande ingredienser som jag redan hade börjat med. Det resulterade i en chokladpaj med mandel. Tack och lov för google! Ska provsmaka ikväll när lillebror kommer på fika.

Om planerna håller så åker vi till Mårdsjön imorgon. Jimmys mormor och morfar har stuga där. Så vi åker dit och hämtar ved, plockar bär och är sociala. Det är så mysigt där!

13 minuter kvar innan stängning!

Kram

Långhelg

Tillbaka på jobbet efter 3 dagar ledigt. Det gör så mycket med en extra dag, och även fast det regnade hela dagen igår så var det skönt att vara ledig. Igår passade jag på att umgås lite med lillebror som är hemma till på lördag innan han flyttar till Umeå för att plugga. Vi gick på stan och fikade på wedemarks.
 

Både lördag och söndag var det jättefint väder så vi passade på att vara ute mycket. I lördags planterade vi ett plommonträd, målade och krattade. På kvällen åt vi tacos med L & H. Vi kunde sitta ute ganska länge och det va jättehärligt. L hade gjort efterrätt, tobleronemousse med frusna hallon, supergott och bara 6,5 points! =) Tack vännen!

I söndags sådde vi gräs på framsidan av huset, så jag va faktiskt väldigt glad att det regnade igår =) Jag la fram ett förslag till mamma att vi kunde äta någonstans tillsamans nu när Johan är hemma, och gärna ute eftersom det va så fint väder. Strömbacka kvarn blev det och gott var det!

Nu hejer jag på Stefan i höjdhoppsfinalen, kom igen nu!


OS!

Idag har jag egentligen inte så mycket energi till att skriva här. Det är fredag em och hjärnan fungerar inte riktigt som den ska nu, vill bara hem! Slutar snart och då blir det god mat och mys med familjen och såklart os! Just nu följer jag både tennis semifinalen och Sverige-Tyskland fotbollen live på datorn, heja Sverige! Jag va lite besviken igår när vi inte fick medalj på dressyren, men det kommer ju fler chanser. Ikväll är det ju banhoppning.


Det här ekipaget väntar jag mig att få se på OS om 4 år =)


Hoppas bara att jag får flexa hem nu snart!


Längtar bort

Nu är jag trött och uttråkad(på jobbet), ute är det grått och trist.....Inte konstigt att man längtar bort ibland. Skulle va jättekul att ta en sista minuten, men just nu har jag inga pengar att lägga på en resa. Jag vill ha med mig Emelie och gärna åka med någon/några kompisar el familjemedlem. Jag hittade ett kort igår från när jag och E.B va på zakhyntos -02, fasen va kul vi hade! Men då va man ju ung =) Tänk att bara få "vara". Sola,bada och äta! Nån som vill följa?!

Imorse gjorde Felicia en "favorit i repris". Under tiden som jag satte in linserna hann hon trycka ur en rejäl hög med bodylotion på badrumsgolvet. Som tur var hade hon bara blöja så jag spolade av henne direkt i badkaret. Hon e ju fruktansvärt snabb, man får hålla koll hela tiden! Hon gjorde en liknande grej när Jimmy va hemma själv, fast då med sollotion. Hon satt påklädd på golvet i vardagsrummet och det fanns knappt nån solkräm kvar i flaskan när Jimmy väl upptäckte henne. Det va lite kladdigare den gången =(

Kladdigt?!  Vadå jag har väl inte gjort nåt?!

 
Här är Felicia trött, men annars väldigt busig!

Emelie va nöjd med att få vara på dagis igen, men hon va oxå väldigt trött igår kväll.

Idag slutar jag 16.00 så nu är det bara 2h och 40min kvar =)

McDonalds isn´t that good!

Åkte iväg för att handla lite snabbt på lunchen, tänkte att jag kunde ju ta en mcchicken när jag inte hade med mig någon lunch idag. Det resulterade i att vi kom tillbaka till jobbet ca 15 efter avslutad lunch, oops! Äh, ingen sa nåt och det ringde lite så de va lugnt. Issa följde med som sällskap och vi konstaterade helt enkelt att McDonalds är ju faktiskt inget snabbmatshak! Iaf inte här i Östersund, man får alltid vänta på maten.

Igår kväll blev det stavgång två varv i spåret tillsamans med C,Å och K. Det blir ju såklart mycket barnprat då vi alla har barn i samma åldrar. Försökte få med mig en granne som jag brukar promenera med, då hade det kanske blivit mer än bara barnprat för hon har inga barn, men hon kunde tyvär inte. Ny promenad inbokad på torsdag.

Idag har Emelie varit på dagis, första dagen på 6 veckor. Ska bli kul när jag kommer hem och få höra vad hon tyckte, antar att hon är glad.

Nu ska jag uppdatera marvin.

Kram


Ikea och Lars

Veckorna går ju ganska fort, speciellt helgerna =( Jag gick och la mig tidigt(hyfsat iaf) i fredags för att vara så pigg som möjligt på lördag morgon. Mamma kom och hämtade barnen strax före 8 och ca 8.30 kom U & S med bil och släp. Tar lite längre tid att åka med släp och vi kom fram till Ikea lite före 11. Följde shoppinglistan noga och 4106:- senare hade vi fått med oss det vi ville ha. Killarna fortsatte på biltema och vi styrde kosan mot Birsta shopping. Blev dock bara en klänning på Gina Tricot för 149:-, men jag va nöjd ändå. På Bauhaus letade jag och U efter någonstans att sitta hela tiden, fötterna va något trötta. Innan vi lämnade sundsvall va vi bara tvungna att äta på favoritstället Texas. Gott! Hemma igen kl 20.00, heldag! Felicia va trött men glad när vi kom hem, Emelie sov över hos farmor. 
Jimmy monterar lådhurts.

Felicia måste prova lådhurtsen, får ok.



Igår var det riktigt härligt väder. Vi passade på att måla, så nu är det inte mycket kvar. På kvällen när barnen somnat tog jag en joggingtur och hörde då på radion att Lars hade namnsdag. Så jag sms:ade min bror som heter Lars i andra namn. Sedan slog det mig att Jimmy heter ju Lars Jimmy! Han fick en grattispuss när jag kom tillbaka och han upplyste mig om att jag inte va först att gratta(hans farmor hade ringt på fm) Jag som brukar ha sån koll på namnsdagar! Men inte igår.... Det blev iaf lite mys i soffan med tända ljus, the och kladdkaka.

Idag är det måndag och jag är trött, men får gå hem om ca 1 timme. Förhoppningsvis blir det promenad ikväll med C i spåret.

Höres!

Kusinbesök

Igår kväll fick vi ett väldigt trevligt besök. En kusin(på min pappas sida) med sin familj hälsade på oss. De bor i stockholm och har inte varit upp och hälsat på så mycket de senaste åren, jag kan ärligt säga att jag kommer inte ihåg sist vi träffades, får fråga mamma =) På mammas sida har vi alltid haft bra kontakt och träffats ofta kusiner emellan, men på pappas sida har det varit lite sämre. Dels för att nästan ingen bor här och dels för att det är så stor åldersskillnad mellan oss. Adam (som jag träffade igår) är 36 år och är min näst yngsta kusin på pappas sida , hans bror Robert är 29, så han är yngst. Han bor också i Stockholm med sin familj och jag skulle gärna vilja träffa honom med.

Emelie blev väldigt glad när hon fick en tremänning att leka med en stund. De har oxå två döttrar som är i åldrarna 1 och 3. Man känner direkt att man har så mycket mer gemensamt när man träffar andra som har barn och speciellt när de är i samma ålder. Jag hoppas att någon/några av mina nära vänner snart berättar att de ska ha bebis, men jag antar att det dröjer ett tag. I oktober kommer en liten bebis som jag längtar efter att få hålla och i november har vi ett kompispar som ska få sitt andra barn, spännande! Själv funderar jag hit och dit om vi ska ha ett tredje barn, väger för-och nackdelar hela tiden.... Vi har inte bestämt oss än, vi får väl se!

Är ganska nöjd med mig själv vad det gäller träning just nu. Har tränat på pulzinn två gånger den här veckan och ska försöka ut och springa el promenera nåt i helgen. Bra, bra!

Imorgon blir det ikea! Ikväll blir det kontroll av shoppinglista och läggdags i tid(ska försöka iaf)

Kram kram

Måla



Här målar jag vårt hus. Ingen favoritsysselsättning men det måste ju göras. Nu är det iaf snart klart. Bara runt entredörren,runt två halvmånefönster, takfotsbrädorna och vindskivor på två sidor.


Bilden ovanför är aug -06 när vi skulle bestämma oss för vilken färg vi skulle ha. Det blev som ni kanske ser grått och rött, väldigt fint tycker jag =)

Jobbar igen.....

Tredje dagen efter 4 veckors ledighet. De va jobbigt i måndags men nu känns det ok. Man blir rätt seg av att sitta framför datorn 8 timmar om dagen. Nu när jag jobbar heltid så får jag så lite tid med barnen. En halvtimme på morgonen när jag mest är stressad för att hinna med mitt och nån timme efter middag innan de ska sova. Helgerna går ju så himla fort. Det ska bli så skönt att jobba 85% (8-15.15) från 8 september! Då går båda barnen på dagis. Emelie längtar verkligen till dagis och det känns bra att de ska gå på samma avdelning.

På lördag blir det förhoppningsvis ikea med U & S, om vi får barnvakt. Vill verkligen dit! Har en hel del att inhandla. Ikea är ju alltid kul  =)

Oktober -07
Mina två sötnosar oktober -07

Kram

Nybörjare

Jag har funderat ett tag på att börja blogga. Pratade med en kompis om att det är så många som bloggar nuförtiden, kanske vi oxå skulle ta och prova på det?! Vi tyckte väl då att våra liv inte va tillräckligt spännande att skriva/läsa om, men nu gör jag ändå ett försök. Jag tycker ju om att skriva dagbok och sitter ju vid en dator i princip hela dagarna, så hur svårt kan det va?! Vi får väl se..... :)

/Anna

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0