Lillebror på besök!

Idag kommer min lillebror hem. Han bor i Umeå nu men det känns ändå som att det är hem han kommer när han kommer hit :) Jag har tagit semester imorgon så att vi kan umgås. Det blir nog en sväng på stan med lunch och eventuellt lite shopping! Men vi ska nog även ses ikväll och på fredag när Emelie fyller år.

Tänk att Emelie fyller 5år! Stora tjejen. Igår kväll sa hon att hon vill ha en storebror. Jag sa att det går ju inte eftersom hon föddes först och kommer ju därför alltid vara äldst. Sen sa hon att hon skulle nog ha tre barn när hon blir stor :) 

Felicia har varit utan napp i över en vecka nu. Hon blev verkligen avskräckt, hon har inte ens frågat efter den!

Igår fick vi besök av en kompis till Jimmy. Han ska lacka om motorcykeln och kom för att titta på den och disskutera utseende m.m. Jag fixade middag. Kyckling med ugnsstekt potatis, morötter, palsternacka och röd lök. Till det tzatziki, sweetchilisås, fetaost och oliver. Tror att det va uppskattat. Sen blev det kaffe och bullar/kakor.

Är så himla trött! Åkte upp till maxi på lunchen och köpte lite godis. Det va gott men hjälpte föga....

Nu ska jag fortsätta med ST´s Steg 1, distansutbildningen, så jag blir klar nån gång!

Kram


Söndag

Har precis läst saga för Emelie och nu läser Jimmy för Felicia. Idag åkte jag och Emelie in till stan tillsammans. Först på maxi och sen på barnens hus. Det är aldrig några problem för mig att ha med båda barnen men ibland är det så skönt med "bara ett". Efter barnens hus så åkte vi till Anette. Jag tog en ridtur på Gisse(den sista på länge eftersom han åker in för träning och boende på travet till veckan) medan Emelie snällt pysslade under tiden. Tror inte att Anette och Å behövde barnvakta så väldigt mycket :)


Igår red jag både Gisse och Malle. Hjälpte även till att bära skräp till "brasan". Det försvann en hel del skräp från gården, men det är ganska mycket kvar. I fredags kördes fyra stora lass(i liten lastbil) med skräp till återvinningen och igår ett. "Farmorn" är upprörd att det kastas så mycket och ändras om inne i huset. Men det som kastas är ju saker som ingen vill ha, gammalt och trasigt. Enligt henne ska allt sparas, "det kan va bra att ha!" Ja, kanske till en viss del och det sparas ju men inte ALLT det andra.


Jimmy tog med sig Flis och åkte till sin farmor idag. Hon behöver hjälp med diverse och blev glad när de kom och han pratade med henne om förändringen på gården. Det är ju inte konstigt att det bli annorlunda nu och det blir dessutom väldigt bra!

Har lite måndagsångest, men bara lite. Ska bara jobba mån, tis, tors veckan som kommer! :)

Nu ska jag duscha sen titta på tv.

Kram

Barnmisshandel?!

Felicia blir bara mer och mer beronende av napp. På dagis funkar det jättebra. Där har hon aldrig napp och frågar inte ens efter den. Men så fort hon kommer hem så hämtar hon nappen och "snutten". Igår tog Jimmy en napp och smörjde på "stopp å väx" (används för att stoppa nagelbitning) bara för att se hur hon reagerade. Den åkte ur lika fort som hon hade stoppat i den och sen va hon ledsen ganska länge. Men hon somnade utan napp och har inte frågat efter den nåt mer. Vi gör det ju för hennes egen skull. Vi får väl se hur det går ikväll :)

Begravningen i torsdags va jättefin och det kom ganska mycket folk. Det va skönt att sitta ner och fika och prata efteråt. Sen åkte vi hem till Jimmys mamma som bjöd oss på mat.

I fredags fyllde Jimmy 32år! Kl 13.30 kom de första gästerna och kl 21.30 åkte de sista. Sammanlagt 14 gäster :)

Det blev lite tårtor över så vi tog med till Brunflo i lördags och fick "fika-besök" av Jennifer & Daniel igår så nu är det mesta slut.

Jag har ridit Gisse både lördag och söndag. Trodde att han skulle vara mer laddad efter nästan två veckor vila men det gick väldigt bra båda turerna. Ska försöka rida några gånger denna vecka oxå.

Kram

Naprapat

Idag kl 15.15 ska till naprapaten. Första gången jag va där va jag väldigt låst i bröstryggen och har ofta spänningar i nacke och axlar, vilket kanske hör ihop med låsningen?! "Kotknäckandet" skulle jag kunna vara utan men massagen är värd varenda krona! :)

Igår fick vi besök av Fredrik och Lise med barn och vi bjöd dem på våfflor. Kul att umgås och prata lite. Sen kom även en av Emelies kompisar på besök och de lekte jättebra. Jag och Jimmy hjälptes åt att ta upp båten och det gick ju hur bra som helst. Jimmys bil orkade fatiskt dra upp båt och vagn, fast lite kämpigt va de :)

Jag bytte till vinterdäck på min bil i lördags, jag gjorde det själv! Jimmy va i garaget under tiden men hjälpte mig bara när det va absolut nödvändigt ;)

Jobbar mån-ons denna vecka. Begravning torsdag och sen behöver vi nog vara ledig fredag. Jimmy fyller även år på fredag så lite fikande blir det väl under dagen.

Har inte ridit på en vecka nu. Både Gisse och Malle har lösa skor så det går inte att rida just nu. Det är bara att vänta tills hovslagaren varit där.

Kram


Somnat in

Barnens farfar, Jimmys pappa och min svärfar somnade in hemma igår kväll. Jag och Å va ute och red precis då, men han hade sina tre barn, deras mammor och sin bästa vän hos sig. Jag känner verkligen att vi har varit där så mycket vi har kunnat på slutet och Jimmy gjorde helt rätt som sov hos honom de två sista nätterna. Nu slipper han ha ont och jag hoppas att han har det bra där han är nu. Det känns lite hemskt att jag inte va där just när han somnade men samtidigt känner jag att han hade inte velat att hästarna skulle stå för hans skull. "Ut å gör nån nytta" skulle han ha sagt :)

När vi kom hem igår kväll så tände vi ett ljus med en bild framför på honom och Emelie.

Här va han frisk och glad och det är så vi kommer att minnas honom

Julafton -05 hemma hos farfar

Det kommer att bli en tuff tid framöver men vi ska göra allt för att stötta och hjälpa varandra. Vi är en stor familj! :)

Jag kände en känsla igår som jag inte känt förut; Min pappa fick dö ensam och det slapp Jimmys pappa. Om jag ändå hade vetat att min pappa skulle dö så skulle jag självklart varit där, men ingen visste nåt :(

Jimmy sover just nu i soffan, trött av sorg och lite sömn. Det blir väl en sväng till Brunflo idag antar jag.

Kram

RSS 2.0