Tungt!

Det känns lite tungt idag. När klockan ringde i morse så ville jag inte kliva upp! Trött, lite ont i halsen och i huvudet :( Gjorde ju inte saken bättre att jag och Jimmy somnade lite smått osams igår. Det va inge allvarligt, bara nå struntgrejer egentligen, men det känns ändå inte bra när man är osams. Jag retar mig på att han kommenterar minsta lilla grej som han tycker att jag gör fel och sen har han verkat så sur de senaste dagarna. Men vi har båda mycket nu och årstiden/vädret gör ju inte det hela bättre. Den här utlandsresan kommer verkligen lägligt!

En annan sak som känns lite tung just nu är att jag känner mig som en fruktansvärt sur och tjatig mamma! Jag kan i princip inte komma ihåg en enda gång som min mamma varit sur eller arg på mig, hur kan det vara möjligt?! Måste nog fråga henne nån dag om det verkligen va så. Kan ju hända att mitt minne sviker ;)

Igår kväll blev det en ridtur på Malleman. Han börjar lite smått förstå vad det är jag vill när han ska flytta i sidled och jag fick honom i vänster galopp några gånger :) Så snart e vi redo för tävling! ;) Haha!'

Idag kommer lillebror till stan! Får se hur mycket vi kan ses med tanke på att jag kommer att va i Härnösand mån-ons, tjejmiddag imorgon kväll och ev en tur till Mårdsjön imorgon på dagen, men lite ska vi nog hinna ses.

Ser verkligen fram emot tjejmiddagen imorgon. Ska bli kul att träffa alla. Prata, äta och dricka vin! :)

Kram


Måsten!

Känns som en hel del måsten nu, men de flesta e ganska bra måsten.

* Mc-tur med Jimmy igår för att träna lite stadskörning, ny lektion imorgon.
* Fick ca 2,5kg hallon av mamma i söndags som jag va tvungen att koka sylt av igår.
* Planering inför Härnösandsresan med Cilla nästa vecka mån-ons. Hur, när åker vi och vart bor vi?!
* Planera tjejmiddag som blir hemma hos mig på lördag :)
* Plugga mc-teori, snart uppskrivning!
* Bestämma mig för om och isf vilka glasögon jag ska beställa.


Igår blev det en mysig ridtur på Lagavulin. Hon testar mig lite men får se sig besegrad om och om igen, fast som tur är utan större protester :) Igår fattade hon höger galopp på första försöket(har lite problem med höger) och hennes galopp är helt underbar! Får se om det blir nån tur på Malle till veckan eller kanske en norsk häst?! Lite kul att jag rider två hästar varav den ena har problem med höger galopp och den andra vänster. 

Emelie har blivit så stor på bara några dagar! Inget "dagisbarn" längre, utan skol- och fritidstjej. När vi kom hem igår efter första skoldagen va jag tvungen att läsa all info och skriva på alla papper som skulle tillbaka till skolan idag, på en gång! :)

Känns som att hösten snart är här. Ska bli skönt med en veckas sol och värme snart! =)

Kram

Fullt upp!

På fredagar ska det vara lugnt på jobbet men inte idag minsann! Uppdrag, mail, samtal och avtal har bara rasat in! Jag som tänkte jobba över lite idag, men nu tror jag inte att jag orkar det ;)

Det va både kul och lärorikt att göra risk 2:an igår! Vi åkte från trafikskolan upp till banan ca 6.40 och vi va tillbaka vid 11.20. Jag fick köra den tyngsta och bästa motorcykeln :) Grymt kul att träna kurvteknik och motstyrning på gocart banan! Nu är jag färdig för att skriva upp så nu är det fullt ös med teorin!

Ikväll ska vi till Bye brygga på familjemiddag och imorgon åker vi ev till Mårdsjön för lite bärplockning. Beror väl en hel del på vädret. Annars blir det städning, tvättning och kanske lite ridning i helgen.

Red Malle i onsdags kväll. Han va minst sagt full av energi och det va nära att jag for i backen en gång. Får se om han e lika pigg nästa gång.

Nu ska jag göra ett sista ryck innan hemgång!

Kram

Sol!

Det är så himla härligt väder nu, vill bara va ledig å få va ute!! Så trisst att sitta inne! :( Fast snart åker vi ju till sol och värme en hel vecka! *längtar*

Igår kväll fick vi trevligt besök av Isabelle, Tomas och Emilia. Fika och pratstund är ju aldrig fel! Jimmy och Tomas verkar ju kunna prata på hur länge som helst om allt möjligt, men de e ju bra för då kan jag och Isabelle prata ostört! ;)

Idag blir vi bjuden på mat av Jimmys mamma och det tackar jag inte nej till! Är så skönt att slippa laga mat ibland.

Jag och barnen ska cykla hem från dagis/fritids idag. Tänkte cykla till jobbet imorse men motivationen infann sig inte riktigt.

Nu e det snart fika sen är det bara 40min kvar att jobba! =)

Kram


En mycket trevlig helg!

Men nu är det måndag och jobb igen.......

Har kört nästan 20 mil motorcykel i helgen! I fredags blev det 11 mil och igår ca 8 mil. Jag känner mig hyfsat säker nu och Jimmy tycker att jag kör riktigt bra :) På onsdag em ska jag köra lektion och på torsdag fm är det dags för risk 2:an. Så nu gäller det att jag pluggar teori så att jag kan skriva upp snart! Det mesta sitter men det är några frågor som behöver repeteras.

I lördags red jag Baron och igår red jag Lagavulin. Två helt olika hästar men underbara på sitt sätt.

Det blev lite shopping(till barnen såklart) på stan i lördags och fika hos mamma. Dagens höjdpunkt för Emelies del va ändå när hon fick ta hål i öronen! Hon va jätteduktig och tyckte bara att det gjorde "lite ont" :) På kvällen blev det grillning hemma hos oss med Åsa, Thomas och Anette som gäster. Mycket gott och trevligt!

Igår tog mamma med sig barnen till Frösö zoo. Det som är lite trisst är att barnen tycker att roligare att åka karusell än att titta på djuren, men så tjänar de väl sjukt med pengar när de har allt sånt direkt innanför grindarna! :(

Kram

Nöjd!

Är verkligen nöjd efter gårdagens mc-lektion och väntar nu på att få göra risk 2:an! Men det skulle inte förvåna mig om det blir 30/8-1/9 eller v.36 när jag inte e hemma. Hoppas att det blir v.33 eller 34.

Jag hade grym energi efter middagen igår så då blev det städning och promenad, skönt!

Har planerat in mina ledigheter på förmiddagen idag. 27/8 halv föräldradag em, 30/8-1/9 Härnsand, v.36 Rhodos, 21-22/9 facklig utbildning, v.46 må-on Härnösand. Jag tycker om att planera och vara ute i god tid :)

Jimmy åkte till Näsåker på jobb imorse så jag är ensam med barnen till imorgon kväll. Jag och Johanna hade planerat in promenad ikväll men det kanske blir en fika hemma hos mig istället.

Nu ska jag jobba vidare!

Kram

Lars

Idag har Lars namnsdag. Jimmy, lillebror, pappa, farfar och Jimmys pappa heter Lars och det tycker jag e värt att fira! Jag ska köra lektion direkt efter jobbet idag så efter den köper jag nog med mig nåt gott fika hem.

Jag övningskörde på Marievallen igår kväll i regnet. Gick väl sådär, får se hur det går idag på banan.

Emelie verkar redan trivas på fritids och Felicia tycker nog att det är sig likt på dagis. Det är fortfarande många barn som är lediga men jag kan tänka mig att de flesta är tillbaka igen på måndag.

När jag tittar ut genom fönstret så är jag rätt nöjd över att jobba ändå. Grått och trisst! Hoppas bara att det inte regnar när jag ska köra.

Kram

Måndag igen!

Helgen har bestått av hästar, mat, film och vila(lite tvättning oxå). I fredags åkte jag och barnen till Linda för att titta på Doris söta valpar. Skulle vi aldrig ha gjort för nu tjatar Emelie om att hon vill ha en chihuahua! Sen till Brunflo för att ta in hästar.

Jimmy bestämde sig för att köra Storsjön runt på mc i lördags och åkte iväg strax efter 9 på morgonen. Jag åkte och lämna barnen hos Åsas man och sen stack jag och Åsa ut på en skogstur. Jag är så stolt över att vi tog oss över bäcken i slandrom och nu kanske den värsta "vattenskräcken" e över. Efter ridtur och stallfix så blev jag bjuden på lunch hemma hos Åsa. En mycket trevlig förmiddag måste jag säga! :) Efter att ha skjutsat Anette till "jobbet" så blev det en lugn hemmakväll med godis och film. Jag blev lite besviken på snabba cash, tyckte att den va sådär.

Idag känner jag verkligen av gårdagens ridtur. Har ont i höger axel, arm och skulderblad. Känns även lite i benen. Jag följde med Anette ut och jag kan inte bara sitta still och "åka med" utan vill gärna försöka jobba hästarna i form. På vissa hästar får man jobba mer än på andra! ;)

Som pricken över i så kom mamma med jättegoda bullar till oss, så vi fick gott kvällsfika igår!

Kram


Fredag!

Sista dagen på första arbetsveckan efter semestern och det känns förvånansvärt bra! Dessutom cyklade jag till jobbet i morse och är därför lite extra stolt över mig själv! ;)

Igår red jag Lagavulin direkt efter jobbet. Hon va lite trött och seg av värmen så det va bra att Casino va med så hon fick lite draghjälp. Vi trivs rätt bra ihop hittills och jag är glad att jag får rida henne.

När jag kom hem åkte vi ut med båten en sväng. Vi åkte förbi Ödsbryggan och sen över på andra sidan sjön, finns många fina hus att titta på där. Efter att vi hade ätit upp fikat som vi hade med oss så va vi tvungna att åka hem igen för Felicia frös och hade ont i huvudet. När vi kom hem somnade hon väldigt snabbt och det kändes som att hon hade feber. Jag hoppas att hon mår bättre idag.

Den 30/8 börjar jag plugga Arkiv- och informationsvetenskap. Det är en distanskurs på 30hp och jag kommer att va i Härnösand 30/8-2/9 och även må-on v.46. Har ingen aning hur det kommer att gå men förhoppningsvis bra :)

Imorgon har jag lovat barnen att vi ska åka och bada på Lövsta- eller Storsjöbadet. Vi får väl se hur Flisen mår.

Kram  

Arbetsmoral = 0

Vad är arbetsmoral egentligen?! Just nu känns det iaf som att min är väldigt låg.......Fast där jag sitter just nu(en administrativ alternativ uppgift) finns det inte så mycket att göra så det blir lätt lite soft, men även lite segt ibland.

Min söta mamma kom nyss förbi med filmen snabba cash så den ska vi se inom kort! Jag började läsa boken men tyckte att den va lite seg. Jag har hört att de som läst boken har blivit besviken på filmen så för mig gör det inget att jag inte läste klart boken.

Mc-lektionen igår kördes uppe på banan. Gick bättre än sist när jag körde där men det sitter inte helt 100 än. Ska köra på tisdag igen. Det blir svårt att hinna ta kortet i år och siktar nog in mig på att fixa risk 2:an och teorin i år så får jag köra upp nästa sommar istället. Känns lite snopet när jag va inställd på att ta det i år, men det är inte så lätt när det är ont om körlektioner och vi måste fixa barnvakt så fort vi vill ut å övningsköra. Men men, jag har ju en egen motorcykel och ta kortet ska jag göra nån gång! ;)

Jimmy hade lyckades sjösätta båten själv igår så när jag kom hem åkte vi ut en sväng. Kom att tänka på "faffa", eftersom det va hans båt, och det kändes konstigt att han inte va med. Om det är fint väder ikväll blir det nog en tur till, denna gång med flytvästar på, iaf barnen!

Idag ska jag rida Lagavulin direkt efter jobbet. Ska bli extra kul eftersom vi får sällskap av Åsa och Casino, kommer inte ihåg sist jag hade ridsällskap.

Nu är jag hungrig, snart lunch!

Kram




Släktträff

Inne på tredje arbetsdagen nu och det går faktiskt bra att jobba. Sitter inte i telefon mer än 3,5h per dag så det känns bra.

Min kusin och hans familj(som bor i Umeå) va här några dagar förra veckan och åkte hem igår morse. Alltid trevligt att träffas och barnen leker så himla bra tillsammans. På torsdagen va vi på tivoli, åkte karuseller och åt sockervadd. Emelie, Alva, jag och Madde åkte virvelvinden, vilket inte va igår, oj va det snurrade! I måndags hade vi den årliga släktmiddagen hemma hos min moster. Tror att vi va 16st. Sen drog några av oss på bilbingo. Fick tyvärr åka hem utan vinst, förutom Tina då som vann 250:-. Vi va iväg i fredags oxå, men vann inget då heller :(

I lördags kom Jennifer och Daniel hem till oss på middag, grillat! Alltid kul att ses, synd att det blir så sällan. Men vi kommer snart ner och kollar in huset som de köpt. Nästa sommar kan de lätt vänta sig besök av oss! :)

Idag efter jobbet ska jag köra mc-lektion. Vet inte om jag kommer hinna ta kortet i år. Har tom sista september på mig. Ska fråga Roger idag vad han tror.

Kram



Jobbar igen

Då va fyra veckors semester över och jag är tillbaka på jobbet igen. Ångesten va trots allt inte så stor som jag trodde att den skulle va och det gick bra att kliva upp i morse oxå. Ny plats, nytt tangentbord och ny dator med windows 7 stod bara å väntade på mig! Tur att arbetskamraterna va desamma när jag kom tillbaka iaf ;)

Känns inte som att vi gjort så mycket på semestern, men det är väl oxå det som är tanken med semester. Vi har solat och badat en hel del, varit på stråket(både med och utan barn), haft flera grillkvällar och umgåtts med kompisar, ridit, kört motorcykel(kanske lite för lite) och sovit länge på morgonen.

Nu blir det fem veckors arbete sen åker vi till Rhodos en vecka, så jag har trots allt nåt att se fram emot!

Kram

RSS 2.0