Plantera mera!

Igår köpte jag 6st björkspirea buskar som vi senare på kvällen planterade nedanför altan ner mot sjön. Idag kompletterade vi med två till så nu ser det riktigt bra ut. Köpte även 2 rosenbuskar och en vitbrokig kornell, ska bara fundera ut vart vi ska ha dem. Måste ju passa på när det är rea :)

Va på återbesök hos naprapaten igår fm. Det knakade inte lika mycket och den massagen är guld värd! Efter det så köpte jag en mc-hjälm på ÖoB. Känns lite sådär, men den va hyfsat snygg och priset helt ok! Nu e man färdig för en tur till Norge på måndag ;) Sen blev det en tur på Malle, Anette på Gisse. Gillar faktiskt Malle, kan erkänna att jag haft svårt för travare förut. Vi red så hårt så en sko for av :)

Idag åkte Emelie motorcykel med Jimmy, den ungen kommer bli farlig om några år. Hon gillar det skarpt!

Imorgon blir det nog stråket, hoppas vädret blir hyfsat.

Kram

Regn

Semestervädret hade ju kunnat va lite bättre! Regn och regn de första två dagarna :( Men det gäller att se possitivt på saken; då kan man städa, tvätta, baka och bara va inomhus med gott samvete.

Idag skulle Jimmy lägga golv i källaren hos sin pappa. Jag och barnen följde med. Det gick ganska bra att sysselsätta de med att rita och titta på film. Sen fick de följa med mig till frissan. Mitt hår behövde bara klippas igenom eftersom det blev lite skadat efter håruppsättningen till bröllopet, så det gick ganska fort. Köpte även billig glass på Lidl, så nu är frysen full med glass i väntan på värmen :)

Jag har äntligen lyckats beställa tackkort och lite andra kort, ska bli kul när de kommer med posten.

Imorgon ska vi åka till mamma och Lasses stuga och äta middag. Hoppas solen skinee då!

Nu ska jag sova.

Kram

Ps. Glömde berätta att jag köpte mc-kläder igår. 2090:- för Lindstrands jacka och byxor, hur bra som helst! Blir kanske en tur till Norge på måndag :)

Tänker och funderar, funderar och tänker

Jimmys pappa ska åka ca 120 mil(enkel resa) på motorcykel till några kompisar i Norge. Han har frågat Jimmy om han vill följa med. Jimmy har inte känt sig så manad mest eftersom att det är så långt och de kommer va borta drygt en vecka. Jag stöttar honom i vad han än gör, men jag tycker att det känns väldigt jobbigt. Det är så långt, tänk om det händer nåt på vägen?! Tänk om pappan blir dålig och de måste stanna kvar längre än planerat. Barnen(mest Emelie) vill att han ska vara hemma och det vill ju jag med. Vi skulle ju gå på stråket....fast stråket är ju nästa sommar oxå. Jag får ställa in mig på att han åker för det gör han nog och hoppas på att de får en så bra resa som möjligt.

Jag skulle hur som helst inte kunna åka så långt bakpå Jimmys HD. Vi åkte ca 11 mil igår och jag hade ont både här och där! Mest i rumpan, det blir så hårt att sitta ;) Hjälmen som jag lånat tryckte så hårt på pannan att jag fick huvudvärk. Men det va kul att åka :)

Två dagar kvar att jobba! Är så uttråkad!! Sitter och kollar alla gamla "infoposter" om arbetstider och ersättare m.m. Solen skiner ute och jag vill hellre vara hemma med min familj!!

Kram

Myggigt i Mårdsjön

Jag jobbar idag, ändrade planer! Precis när jag hade fixat ledigt för idag så ringde Jimmy och sa att de va på till Mårdsjön. "Men ni skulle ju åka imorgon?! Jag har fixat så att jag är ledig då!" Anledningen till att vi skulle åka till Mårdsjön va för att hjälpa Jimmys mormor och morfar med gräsklippning m.m när de kom tillbaka från Norge. De skulle ha kommit hem idag men valde att åka hem en dag tidigare istället. Eftersom det är så himla lugnt på jobbet denna vecka så fick jag lov att flexa ut igår 10.30 så då kunde jag följa med till Mårdsjön iaf. Vi passade även på att ta med ett vedlass hem, så nu har vi ved för hela vintern :) Men usch va mycket mygg och kusar det va där! Felicia verkar vara superkänslig för myggbett. Där hon blir biten sväller hon upp och kliar sig jättemycket. Smörjde massor med aloe vera och det verkade hjälpa ganska bra. Det är otroligt att jag och Jimmy inte blev mer bitna med tanke på hur mycket mygg det va när vi lastade på veden.

Idag efter jobbet ska jag och Jimmy ut och åka motorcykel. Jimmys mamma har anmält sig frivillgt som barnvakt :) Får se vart vi åker. Förmodligen åker Jimmys pappa med (om han orkar )och kanske en syster ;)

Solen skiner!

Kram

Naprapat

Efter jobbet igår hade jag en bokad tid hos naprapat. Har aldrig varit till någon sådan tidigare och det kändes lite nervöst för jag förstod att det skulle knaka ganska rejält, vilket det oxå gjorde! Först fick jag vrida och böja mig åt olika håll sen fick jag ligga på mage i 8 min medan nån slags apparat som värmde upp och stimulerade musklerna i ryggen. Jag va tydligen helt låst i bröstryggen. Sen "rättade" han till det som satt fast och låg fel. Det knakade bra i både rygg och nacke. Men jag känner stor skillnad och det känns bra att jag gick dit. Ska dit på återbesök nästa torsdag. Jag kan helt klart rekommendera rygg och nackspecialisten

När jag kom hem igår va barnen glada att se mig men ganska stojiga och Jimmy verkade irriterad. Det visade sig att Felicia inte hade sovit nåt på dagen(för att "det inte fanns nåt bra tillfälle" och "man gör ju inte annat än lagar mat hela dagen") och va såklart trött. Det märks att Jimmy inte är van att vara ensam hemma med båda barnen en hel dag, men hur klarar jag av det då?! Tur att det bara är en vecka! För jag blir ju ganska irreterad oxå när jag kommer hem från jobbet och möts av en gnällig och sur familj då vill jag bara vända och åka nån annanstans! Men jag får väl skylla mig lite själv som tar på mig nästan allt ansvar, men om det gäller 5 dagar på ett år så tycker jag inte att det ska vara så svårt. Jag skällde lite och jag tror att han fatta vinken. Får se hur läget är när jag kommer hem idag ;)

Frågade precis "vikarierande chef" om jag kan vara ledig imorgon, kan gå! Hoppas! Isf följer jag med familjen till Mårdsjön.

Kram

Ps. Jag fick ledigt imorgon! :)

Bra helg!

Helgen som gått var väldigt bra! I fredags kväll fick vi besök av svärmor som hade med sig rabarber-och jordgubbspaj gott!

I lördags började vi fixa lite med gruset(kratta det mot bron) på framsidan och fundera hur vi vill ha det där och om vi ska ha stenplattor eller inte. Jimmy började även gräva för uteplatsen på framsidan igår och den kommer nog bli väldigt bra när den är färdig. Efter lunch i lördags så åkte vi till Jimmys pappa. Jag, Anette och Linda red en sväng. Perfekt ridväder fast lite mycket "kusar" om man frågar hästarna. Sen red Emelie och Felicia på Ladyn. De satt i westernsadeln samtidigt, hur stadigt som helst. På vägen hem köpte vi pizza och sen blev det fika när Mattias, Malin och Arvid kom på besök. De hade med sig en fin orchideé som bröllopspresent.

Igår fick Emelie besök av en kompis på eftermiddagen och vid fyra kom även hennes mamma, pappa och lillebror för att äta middag hos oss. Flygande Jakob blev det med annanskaka och glass till efterrätt. Tror att det gick hem ;) Efter att de hade åkt hem tog jag och Felicia en cykeltur (Jimmy och Emelie åkte motorcykel) till Jonas och Stina för att kolla in garagebygget. När vi kom dit började det spöregna så vi fick vänta en stund innan vi kunde vi kunde cykla hem igen. När barnen lagt sig tog jag och Johanna en promenad på ca en timme. Det regnade under hela promenaden men tiden går ju så fort när man har trevligt sällskap!

Känns så bra att jag har kunnat rida, promenera, cykla och trädgårdsarbetat utan att kroppen har protesterat.

Nu är det 5 arbetsdagar kvar innan semester!

Kram

Märkligt

För drygt ett år sedan, juni -08, skulle jag och Jimmy åka iväg och bo på Högbo Brukshotell två nätter. Det va Jimmys 30-års present från mig med bla whiskeyprovning på Mackmyra. Marita och Lage skulle bo här med barnen första natten och mamma och Lasse den andra natten. Mammorna fick var sin nyckel och när vi kom hem hade allt gått jättebra. Jag vet inte riktigt hur det kom sig men efter ett tag undrade vi om de hade kvar nycklarna. Marita hade sin men inte mamma. Hon sa att vi nog hade tagit itllbaka den men vi var ganska säkra på att det hade vi inte gjort. Vi letade hemma, i bilarna, kläder och hon likadant, men vi hittade den ingenstans! Även fast vi har larm så känns det lite olustigt med en nyckel på vift...... I fredags när Lasse tvättade blev det stopp i tvättmaskinen och han öppnade luckan längst ner och plockade ut en hel del skräp och vår nyckel!!! Den va ganska rostig men den funka ju iaf :) Mamma har haft kontakt med en spådam(eller vad personen nu kallas) och hon sa att nyckeln fanns på ett mörkt ställe. Stämde ju ganska bra ;) Märkligt hur saker och ting kan bli.
                    
Jimmy och jag på Mackmyra

Igår åkte jag hem från jobbet vid lunch för jag mådde inga bra(ont i halsen, trött). När jag kom hem la jag mig och sov, tre timmar i sträck! Bestämde mig för att vara hemma idag oxå. Klev upp med Jimmy och barnen och gick sedan och la mig igen. Sov tre timmar till! Min kropp behöver tydligen vila. Jag vill så gärna träna! Promenera, springa, friskis, rida, men nu ska jag verkligen vänta tills jag blir helt frisk! Det är ganska svårt att ta det lugnt när man har barn och de går ju i första hand.

Nu ska jag vila lite till innan jag hämtar de på dagis.

Kram

Jobbar

Jobbar förutom idag och imorgon två veckor till innan semester, känns som en evighet!! Som jag sagt tidigare så hoppas jag att det finns lite sol och värme kvar till mina fyra veckor. Det märks även på barnen att de behöver vara ledig, de är ganska trötta och vill inte gärna bli lämnade på dagis. Förhoppningsvis blir Jimmy ledig från v.29 så då har de ju bara en vecka kvar innan ledighet.

Igår efter jobbet hämtade jag Felicia på dagis och Emelie hos en kompis och sen åkte vi till Brunflo. Badade i poolen. Vet inte om det va så bra för min del för imorse vaknade jag med ont i halsen, men det va ju iaf kul för stunden ;)

Nu har Emelie och Felicia fått var sitt rum. Men det är lite jobb kvar innan det blir färdigt. Vi måste köpa en säng till Flis och en byrå till Em, flytta en garderob till Emelies rum och en bokhylla och en annan förvaringsmöbel till Felicias rum. Det blir säkert bra när det väl blir klart.

Just nu pratar jag med en handläggare på folkbokföringen. Måste få ett personbevis så att jag kan beställa nytt körkort. Hon skulle fixa det på en gång så då får jag det imorgon eller på måndag!

Nu ska jag väl svara lite i telefon tror jag ;)

Kram

RSS 2.0