Sömn

Vaknade imorse av att alarmet på mobilen startade 06.15. Vilket inte är så konstigt i sig, det gör det ju varje dag. Men något som va annorlunda va att inget barn(Felicia i första hand) låg i sängen! Emelie kommer väldigt sällan över till våran säng, men Felicia har vi fått hämta i princip varje natt i flera veckor. Känns det som iaf. Hur som helst så var det skönt och jag hoppas att det håller i sig :)

Felicia är på dagis första dagen idag efter drygt en veckas förkylning. Hoppas att det har gått bra, annars skulle de väl ha hört av sig.

Jimmy fick ju som tidigare nämnt en ny mobil i fredags. Jag tror jag blir galen, han gör ju inte annat än leker med den där jäkla telefonen! Men snart är den ju inte ny längre så de e väl bara att hålla ut. Imorgon åker han till Stockholm på kurs och kommer hem på torsdag, så då slipper jag ju se den där mobilen ett tag ;)

Funderar på om jag ska bjuda mamma och hennes sambo på mat imorgon, lax och potatis. Vi får väl se hur jag gör.

Har bett mamma kolla upp vad hon får betala för en våningstårta på Törners. Har även hittat ett band som verkar bra till ett hyfsat pris. Det är mycket som ska planeras och fixas och det är lika bra att börja i tid.

Slutar om 10 min!

Kram

Utan vatten

När jag skulle fixa lunch till Emelie igår vid 12 så upptäckte jag att vi inte hade något vatten. Ibland när pumpen backspolar så brukar det bli väldigt dåligt tryck, men inte helt tomt. Vi väntade ca en timme, fortfarande inget vatten! Jimmy sms:ade en granne som gick ner i pumphuset och kollade. Grannen kom upp igen och berättade att ett rör hade gått sönder och att vi inte kunde göra nåt, måste ringa hit en rörmokare. Jimmy gick ner för att kolla om det möjligtvis skulle gå att koppla förbi men det gick inte. Då ringde Jimmy till "våran" rörmokare som bor i byn och han kom förbi två timmar senare. Han fixade till det tillfälligt, men det måste åtgärdas ordentligt och det skulle han nog komma för att göra nån gång under veckan. Kl 19.30 kunde vi sätta på vattnet igen. Guld värt att han ställer upp så där på en söndag! Thank you! Man blir verkligen ställd när man inte har något vatten. Vi dricker och använder mycket vatten hemma hos oss så det blir ju väldigt jobbigt att vara utan en längre tid.

Jimmy och Felicia är hemma idag oxå. Felicia är så gott som frisk förutom hostan, tror hon får gå på dagis imorgon.

Emelie hade en jättemysig dag med farmor igår. Först bio, Pettsson & Findus och så middag på Max. Sen fick hon även sova över där så jag ska hämta henne idag efter jobbet.

Annars har helgen varit lugn. Jag och barnen åkte in till stan en sväng i lördags. Felicia fick vara hos mamma medan jag och Emelie gjorde ett tappert försök i badhusparken. Efter ridning, korvgrillning och fika gav vi upp och åkte till mamma för lite mer fika ;) Synd att vädret va så dåligt.

Måndag och jobba.....

Kram

Fredagkväll

Sitter i soffan med Jimmys jobbdator i knät och surfar lite. Varken Let´s dance eller så ska det låta är speciellt roligt. Jimmy leker med sin nya telefon som han fick idag, nokia 5800. Har haft förkylningssymptom i några dagar så nu försöker jag tvinga i mig lite whiskey i hopp om att döda bacillerna ;)

Min faster från Småland ringde idag. Hon hade blivit jätteglad när hon fick inbjudan för några dagar sen och ville bara ringa och säg att hon och hennes man kommer, kul! Från pappas sida blir det bara mina två fastrar och deras respektive som kommer. Jag har inte så bra kontakt med några av de andra släktingarna.

Det är faktiskt redan ett par stycken som tackat ja till inbjudan även fast de har fram till 1 juni på sig. Tyvärr har min goaste Empa lämnat återbud. Hon hade samma dag fått två inbjudningar till bröllop som båda va på samma datum. Hur stor är den sannolikheten?! Pga sponsorer, aktiviteter och publicitet va hon tvungen att välja det andra bröllopet före mitt. Visst känns det tråkigt men jag förstår och vet mycket väl hur hennes liv ser ut.

Lunchade med en kär vän idag. När man sällan ses/hörs så är 45 min alldeles för kort tid, vi får se till att det blir oftare helt enkelt ;)

Inga planer för helgen. Allt beror på hur vi mår och vilket väder det blir.

Trevlig helg!

Kram



Mardröm!

Imorse vaknade jag lite kallsvettig efter en inte alltför rolig dröm. Drömde om dagen D. Kl 16 upptäckte jag att jag hade glömt att va hos frissan kl 10 och innan desstvingade min chef iväg mig på nåt form av fyspass. Hemskt var det iaf! Berättade för chefen idag och hon skrattade, kanske har hon för stora krav på mig?! :)

På fm idag hade jag medlyssning med min gruppsamordnare. Han gav mig bra kritik. Trevlig telefonist med bra organisationskännedom och bemötande bl.a. Ska tänka på att använda F-tangenterna mer och avbryta kunderna så att de inte pratar på för mycket. Men det kan va ganska svårt ibland.....

Kl 17 idag är vi 10 st här från jobbet som ska träffas på Eastern Palace och äta med en fd arbetskamrat.

Jimmy och Felicia är fortfarande hemma. Felicia har haft feber sen i fredags, men nu verkar den iaf vara borta. Mest bara hosta och snor nu :( Inget dagis denna vecka och inget jobb för Jimmy.

Idag är det sista gången för Emelie på simskolan. Mormor ska följa med henne dit. Får se när hon vill gå nån ny kurs, hon verkar inte tycka att det är jätteroligt. Hon tycker om att bada men inte själva övningarna som det verkar.

Nu ska jag jobba på lite innan vi ska ha APT (APÄTÄ)

Kram

Lönesamtal

Kl 9.00 idag hade jag lönesamtal med chefen. Fast jag tycker det känns fel att kalla det lönesamtal när man inte pratar om pengar. Hellre utvecklingssamtal för de va det vi pratade om. För min del hade det inte hänt så mycket sen jag hade samtal sist, september tror jag det va. Min chef vet ju om att det har varit lite upp och ner hemma hos oss ett tag. Jag sa till henne att jag orkar inte mer än att gå hit och göra det jag ska och gå hem igen. Hon har förstående för detta och det känns ju iaf bra. Får se om jag får nån löneförhöjning då....

Imorgon fyller lillebror 24år! Jag har fixat en liten present som kommer till Umeå ;) Idag är det förresten exakt en månad tills jag fyller 28år!

Nu ska jag sitta med marvin hela eftermiddagen, skönt!

Kram


Lyckad mamma-fest!

Lördagens "mamma-fest" blev minst sagt lyckad. Jag tror jag kan tala för alla mammor när jag säger det ;) Fast det kändes lite jobbigt att åka hemifrån med en sjuk sambo som skulle ta hand om barnen själv(varav den minsta oxå va sjuk) Men det hade iaf gått hyfsat bra. Åter till festen! Maten va jättegod. Pajbuffé med tre olika pajer och sallad. Jordgubbsmazarin med grädde till efterrätt, mycket gott! Tog det väldigt lugnt med vinet till en början, men efter "jag har aldrig"-leken så var flaskan tom och jag ganska full.......Har aldrig lekt den leken förut men den va riktigt rolig och man fick ju veta en hel del saker om tjejerna som man inte visste tidigare ;) Kom hem strax efter 1 och blev väckt första gången kl 5 av en snorig och febrig Flisa :(

Felicia är fortfarande sjuk, har haft feber sen i fredags. Varken alvedon eller ipren hjälper så det är bara att avvakta och se till att hon får i sig vätska. Jimmy är hemma med henne idag. Han är oxå sjuk, feber och ont i kroppen. jag börjar bli less på alla sjukdommar nu!

Igår åkte jag och Emelie till föreningshuset för att städa upp det sista efter festen. Vi va fyra mammor som hjälptes åt och det gick väldigt fort och smidigt. Efter det åkte vi till stan. Matpiraten, ÖoB, apoteket, Lindex(köpte söta bebiskläder till Malin och Mattias bebis), Buketten och mcdonalds innan hemfärd. På mcdonalds var det en tjej som satt och målade alla barn som ville. Så när vi åkte hem hade jag med mig en tiger i baksätet istället för Emelie :)

Nu ska jag jobba sen hämta tigern och hem  till sjuklingarna.

Kram

Två sjuka barn!

Emelie har varit sjuk till och från sedan förra fredagen, mest feber upp och ner. Jimmy va hemma med båda barnen mån och tis, men i ons ville hon absolut gå på dagis. Det har gått bra på dagis de här två dagarna, men igår kväll fick hon jättemycket hosta och ont i halsen. Mamma kom till oss imorse och va barnvakt. Felicia skjutsade jag till dagis(i hopp om att hon får hålla sig frisk) Strax före 11 ringer de från dagis och säger att Felicia har 38,1! :( Jaha hur gör vi nu då?! Jimmy kunde inte åka hem och på mitt jobb är vi så underbemmande idag så jag vill helst inte åka jag heller. Mamma åker till dagis och hämtar henne och efter ett skiftbyte så är nu Jimmys mamma hemma hos oss istället *pust* Jag är verkligen glad att vi har våra mammor som så ofta och gärna(?) ställer upp :) Vet inte hur vi skulle klara oss annars......

Får se hur det blir imorgon. Jag ska på dop på dagen och mammafest på kvällen. Hoppas att barnen är i hyfsat skick så att det inte blir allt för jobbigt för Jimmy.

Grattis grattis till Mattias & Malin som fick en lite kille i tisdags! Längtar efter att få hålla bebis!

Ikväll blir det nog tidig kväll eftersom jag behöver all energi jag kan få imorgon och ännu mer på söndag antar jag ;)

Trevlig helg!

Orättvist!

Usch va orättvist livet är många gånger! Nu tänker jag i första hand på en kompis som igår kväll förlorade sin pappa pga ett altantak som rasade. Känns som en så fruktansvärt onödig olycka! Önskar familjen all styrka som går att få just nu.

Jimmy är hos sin pappa och hjälper honom nere i källaren. Nån vägg som skulle rivas. Pappan har varit pigg senaste tiden och det känns skönt. Hoppas att det förblir så länge nu. Håller tummarna att cellgifterna gör sitt. Han har blivit beordrad att äta fet mat eftersom han gått ner så mycket i vikt. Bra att Jimmys syster gör allt för att göda honom ;)

Idag va det föräldrafika på Pysslingen(Felicias dagisavd). Väldigt enkelt men mysigt. Marie & Maria e kanonbra fröknar och tar verkligen hand om barnen så bra!

Tänkte träna ikväll men det beror på om Jimmy är hemma till 20.00......

Hände en ganska rolig sak på jobbet idag. En kille på supporten blev av med sin matlåda med nåt "lasagneliknande" i. Han skickade ut ett mail men ingen verkade ha sett eller märkt nåt, skumt! Om det inte vore för att Bengan va sjukskriven så skulle man kanske misstänka honom ;) Förresten, grattis på födelsedagen Bengan!

På lördag ska jag till Sunne kyrka på dop. Det är Isabelles lilla Emilia som ska döpas. Senare på kvällen blir det "mammafest". 16st. Jag beställde maten idag :)

Nu ska kolla om elden tog sig och mysa lite med mina barn.

Kram

Ps. Tack mamma för de nya fina blommorna jag fick till mina köksfönster!

Utmanad

Jag har blivit utmanad av myrdrottningen.bloggagratis.se, så här kommer mina svar:

Om dig

1. Tre saker du är? sambo, mamma, telefonist

2. Vad skulle du vilja heta ifall du själv fick välja? Cecilia ville jag heta som liten, men nu går det bra med Anna.

3. Vilket stjärntecken är du? oxe

4. Antal ljus på din senaste tårta? 27

5. Vart skulle du vilja bo? Trivs utmärkt i Öd


Utseende

1. Längd? 167 cm

2. Frisyr och hårfärg? I grunden kopparrött hår, nu med ljusa slingor. Ganska långt.....

3. Ögonfärg? Blå, grå.

4. Skostorlek? 39.

5. Mest nöjd med? Rumpan ;) 

Favoriter

1. Årstid? sommar

2. Färg? Lila

3. Mat? Grillat. Annars kyckling.

4. Dryck? vatten

5. Filmcitat? "Det är inte varje dag man ser en åsna till häst"

Blandat

1. Vad har du i din jackficka just nu? Plånbok, nycklar och snortorkspapper

2. Vad tror du på? Ett liv efter detta

3. Vad är du beroende av?  Sötsaker

4. Fras/ord du använder alldeles för ofta? Välkommen till växeln

5. Vackraste ordet du vet? Kärlek


Trött

Trött nu, snart bara sängen som gäller. Felicia har börjat vakna så tidigt nu på morgnarna. Kommer inte ihåg sist hon sov längre än till 06.00, lagom kul :(

Tittade på melodifestivalen. Tyckte att Måns skulle vinna eller möjligtvis EMD. Fel låt vann iaf enligt mig.

Idag va vi på dop i Frösö kyrka. Mycket fika efteråt(enligt norsk tradition) och man vill ju gärna smaka det mesta oxå ;)

Tuva Josefine döps


Mycket gott fika

Har fortfarande inte hört nåt från Jimmys mamma, men jag tror att de är i Stockholm nu iaf.

Tog en promenad med med min granne J och hoppas kunna promenera i lika fint väder imorgon. Imorgon ska vi för övrigt fira mamma!

Godnatt!


Shopping

Slutar strax och då blir det en snabb shoppingtur på stan. Måste köpa en doppresent och kanske nåt fint att ha på sig på dopet imorgon :) Har även kommit på en jättebra present till mamma som fyller 55 år på söndag, så den ska jag oxå fixa idag.

Svärmor och hennes sambo skulle landa i Stockholm ikväll, men nu har flyget blivit försenat så de kommer först imorgon em. När de kommer hit till Östersund vet vi inte ännu. Trist när man väl e på väg hem att få vänta ännu längre.

En av dagisfröknarna ringde och berättade att Emelie inte verkar riktigt pigg. Hon hade ätit dåligt och va väldigt blek och trött. Jimmy skulle hämta dem. Hoppas bara att det är nåt tillfälligt så att hon orkar följa med på dopet imorgon.

Trevlig helg!

Besviken!

Jag fick inte jobbet på kronofogden! Snacka om besviken, fast jag hade ändå en känsla av att det skulle bli så(det måste man väl kanske för att inte deppa ihop totalt) Snacka om att snubbla på målsnöret. Jag var sist ut av 16 som intervjuades. Av de 16 plockades 7 ut och jag va en av dem 7. 7 blev 5, men jag blev utanför de 5....denna gång. Tydligen gjorde jag en kanonbra intervju. Det va inget jag gjorde eller sa som gjorde att jag inte fick jobbet. Det va helt enkelt många bra och likvärdiga som sökt tjänsterna. Känns ju bra för då skulle jag kunna söka igen om det blir aktuellt. Får väl försöka se det som en bra erfarenhet eller nåt =( Förstår bara inte hur jag ska orka jobba, är så sjukt less just nu! Vill bara hem och lägga mig!

Ingen Jimmy hemma som kan trösta mig heller! Han åkte bort imorse och kommer hem på fredag =(

Over and out

Sååå less....

på jobbet nu, blää! Fortfarande inte hört nåt och för varje dag som går så sjunker förhoppningarna :(
Efter 6 månader på samma plats lottar vi om platserna. Jag tänkte att äntligen skulle jag väl få en bra plats med ryggen fri, men inte då! Apdålig plats! Men jag ska få ärva Johannas plats när hon ska vara föräldraledig från slutet av maj. Då har jag ju nåt att se fram emot ;)

Ikväll ska jag försöka ta mig i kragen för att åka iväg å träna, två veckor sedan nu.

Nästa lördag ska vi ha "mamma-fest". Ska bli kul, hoppas många kommer. Sista anmälningsdag är söndag.

På lördag ska vi lilla Tuvas dop i Frösö kyrka.

Nu får jag äntligen gå hem!

Kram

Väntar & väntar

Kan de inte höra av sig snart så jag vet om jag får jobbet eller inte! Så jobbigt att vänta å vänta......

Känns så tråkigt att sitta inne när solen skiner och det ser ut att vara kanonhärligt väder ute. Perfekt ridväder ;) Efter ridning tre helger på raken har jag fått lite mersmak, det är roligt! Red Malle för första gången i lördags, tillsammans med Anette & Banditen. Jimmy satte upp panel i pappans hall(tog mest hela dan). Emelie va hos momma och moffa medan vi va i Brunflo. Flisan va med oss, men somnade i faster Lindas knä och sov så sött i soffan när jag kom tillbaka in från ridturen. Pappan åt både pizza som jag gjorde till lunch och annanaskakan va tydligen väldigt god, så den ska jag göra fler gånger =) Idag får han cellgifter igen, hoppas att han inte blir så dålig......

I lördags va vi bjudna till grannarna på middag. Jättetrevlig och jättegott, men jag fick återigen ett sånt där magkattarsanfall direkt efter maten. Kändes som att kvällen blev helt förstörd och de va tråkigt. Kunde knappt äta efterrätt eller godis =( Tog två omeprazol och det blev faktiskt bättre så nu vet jag att jag måste ha de nära till hands. Jag tror att största boven i dramat är vitlöksås. Jag kan inte komma på annars vad det är jag reagerar så starkt på. Alla de gånger jag fått så fruktansvärt ont så har jag ätit vitlökssås......

Nu ska jag äta lunch!

Kram

Gregoriemarknad

Det är samma grejer att titta på varje år, men ändå hör det till att åka in på marknaden en sväng. Vi va där hela familjen idag. Köpte strumpor, godisremmar och en Hello Kitty-ballong.

Sjukt mycket på jobbet just nu. Ca 800 jobbcoacher som ska in i marvin(typ våran telefonkatalog). Det är ganska skönt att slippa telefon, men det är ganska jobbigt att göra samma sak hela tiden. Därför var det extra skönt att vara ledig idag. Synd bara att det är så tråkigt väder.

Imorgon ska jag nog rida. Jimmy ska fixa nåt hos sin pappa så vi åker väl dit hela familjen. Kl 18 är vi bjudna till grannar på middag, ska bli trevligt.

Intervjun i tisdags kändes bra, men det är svårt att säga hur det går. Jag har iaf inte hört nåt än. Försöker att inte ha för stora förväntningar......

Bakade annanaskaka imorse, nån som vill ha?! ;)

Kram

Jobbintervju

Idag kl 10 ska jag på jobbintervju. Känner mig ganska lugn men lite nervös oxå, fast lite nervös ska man ju vara.....

Jimmy åkte till Sollefteå på jobb imorse. Han vet inte om han kommer hem ikväll eller imorgon. Det ofta så att han inte vet hur lång tid ett jobb tar så jag brukar ställa in mig på att han inte kommer hem samma dag så blir man bara glad när han kommer hem tidigare.

Igår provkörde jag snöslungan för första gången. Inte så svårt som jag först trodde. Kan ju vara bra att kunna köra den om Jimmy blir borta flera dagar och det toksnöar.

Nu ska jag jobba en stund innan jag ska åka iväg. Wish me luck!

Kram

RSS 2.0