Semester!

Det ska bli så skönt med 7 dagars ledigt nu! Speciellt med tanke på hur det ringer på på jobbet idag och som det förmodligen kommer att göra hela den här veckan. Mamma skjutsar mig och Emelie till tåget som går kl 6 imorgon bitti. Det kommer att bli mycket häst denna vecka vilket blir superkul, men det jag ser fram emot mest är att få träffa två av mina absolut bästa vänner! =)

Helgen har varit mycket trevlig! I fredags åt vi tacos hos Anette som fyllde år. Självklart blev det även efterrätt med kakor och tårta :) På lördagen skjutsade jag barnen till mamma som skulle va barnvakt eftersom vi skulle på fest på kvällen. Vädret till trots satt vi ute. Det slutade iaf regna så pass att det gick grilla. Festen va lyckad med god mat och trevligt folk, skrattade en hel del under kvällen =)

Fick välbehövlig sovmorgon igår och sen hann vi köra lite mc innan det va dags att hämta barnen på Knytta. Emelie hade sin sista knatteridningslektion för terminen, men hon ska få va med på tre dagars läger i sommar :) På em blev vi bjudna på middag hos mamma och sen fika hos Jimmys mamma. Själv fick jag fina blommor och teckningar av mina söta :)

Nu dags för lunch!

Kram


Regn....

Det regnar ute, grått och trisst! Jag ska åka till Brunflo och ta in hästar ikväll. Är lite osäker på vart alla hör hemma så jag hoppas att de hamnar i rätt boxar, annars kör jag uteslutningsmetoden ;) Om vädret är ok blir det ev en tur på Malle, länge sen sist nu!

I morse va det dags för besiktning av min bil. Att besikta bilen är nästan som att gå till tandläkaren. Man är lite nervös innan man får komma in i "undersökningsrummet" och man får nästan jämt vänta nån extra minut även fast man är där i tid. Sen följer en spänd väntan på svar om man går igenom "besiktningen" eller inte och gör man inte det så blir det oftast svindyrt! Skillnaden är väl att bilbesiktningen inte gör ont :)

Imorgon fyller Jimmys syster år. Det blir barntillåtet kalas imorgon kväll, men på lördag blir det fest utan barn! =) Sovmorgon på söndag, morsdag kan väl inte börja bättre?!

Körde mc med Jimmy igår kväll. Blev en tur till Härke, Frösö kyrka, upp till krönet och runt lite på Frösön innan vi åkte hem. Känns ok men klart att det finns saker att förbättra. Körlektionen i måndags gick jättebra. Fick bra hjälp med svängar, start i motlut och en hel del annat som kan va bra att veta.

Nu fick jag meddelande om bomhot på Af Laholm, bästa att kolla upp det! ;)

Kram


Nervös!

Är lite nervös inför den första körlektion i eftermiddag! Jag ska köra 15.30 så jag har tagit flex från 15. Egentligen ska det inte vara något problem, jag kan ju trots allt köra hyfsat. I fredags körde jag och Jimmy till Brunflo fram och tillbaka och i lördags till Rödön. Gick ju hur bra som helst, men det känns ändå lite nevöst med stadskörningen.....

I veckan som va red jag fyra hela gånger, på tre olika hästar dessutom! Har nog inte hänt att jag ridit så pass många olika hästar sedan jag jobbade på Brolöten 2001. I måndags red ju jag och mamma på islandshästar, lördag och söndag red jag Baron och igår red jag även på ett 4-årigt sto som heter Lagavulin. Mycket trevlig häst! Hon är ju en ung häst och ett sto så visst kan vad som helst hända, men hon skötte sig exemplariskt igår iaf ;)

Den här veckan jobbar jag hela veckan, fem dagar! Men det händer rätt mycket denna vecka så den kommer nog att gå fort ändå. Har ju blivit lite bortskämd med kortveckor nu, men nästa vecka jobbar jag bara en dag sen drar ju jag och Emelie på semester :)

Nu har jag fixat morsdagspresent oxå!

Kram

Planering och bokning

Kom på i morse att det är en hel del jag behöver fixa innan jag och Emelie åker på vår lilla resa. Så nu har jag bokat tid nästa vecka både för färgning av fransar och bryn och klippning! Jag fick inte tid hos min favorit-frisör, men det blir förhoppningsvis bra ändå! ;) Ska även besikta bilen och hinna med trafikskola och naprapatbesök.

Igår kände jag mig som värsta elakaste mamman. När vi va på väg till dagis så klämde jag Felicia fingrar i bildörren! :( Men det verkar som att det gick bra(tur att jag inte tog i allt va jag orkade!) för det blev inget märke, hon kunde böja dem och hon grät bara en kort stund. Men usch va hemsk jag kände mig!

På fredag är jag ledig, så även denna vecka är en "kort-vecka". På fm ska vi till Brunflo med Felicia på 3-års koll och på em är det urnsättning för Jimmys pappa.

Jimmy ska besikta sin HD på fre fm, om den är klar då vill säga! ;) Så om vädret är hyfsat i helgen så ska vi köra tillsammans! Jag ska köra min första lektion på trafikskolan på måndag så jag vill gärna ha kört lite mer innan dess.

Nu är det dags för veckans "riktiga lunch"!

Kram

Helgen över

Åter på jobbet igen. Helgen gick ju precis som jag trodde-fort! Torsdag och fredag va de så himla trisst väder, regn å grått. Men lördag va riktigt fin(å varm!) och gårdagen va rätt ok.

I torsdags besiktade Jimmy min motorcykel och det gick ju hur bra som helst, förutom att Jimmy va genomblöt innan han va hemma igen ;) Emelie hade kompis hemma nästan hela dagen och på eftermiddag fick vi även besök av Lina, Hasse och Johanna som grattade Felicia i efterskott.

Hade tänkt att rida både tors och fre men tyckte att vädret va för tråkigt i torsdgas. I fredags va jag iaf ut på en liten skogstur. När jag ändå är inne på hästfronten så vill jag bara säga stort grattis till Emelie som vann både Msv A:1 och St: Georg med sin fina Briman i helgen! Ska bli så kul att se live den 3/6! =)

Pga av regnet igår em så blev det ingen ridning för Emelie, det blev teori istället. Ridläraren gick igenom sadel och träns. De fick även prova på att "vara hästar" genom att ha tränset på sig och hålla i bettet så gick jag bakom å styrde, stoppade m.m. Sen fick de rykta och kratsa hovarna på var sin ponny. Bra träning! På kvällen åkte vi till Jimmys morbror som fyller 45 idag. Men vi firade honom igår kväll eftersom han inte skulle vara hemma idag. Mycket gott fika fick vi och jag åt som vanligt alldeles för mycket!

I kväll åker jag och mamma till Västeråsen för att rida islandshäst. Kommer inte ihåg sist jag red på en islänning så det ska bli jättekul!

Kram

Kort arbetsvecka

Helt underbart att jobba tre dagar och va ledig fyra, så borde alla veckor se ut =) Dessutom har jag nästan enbart jobbat med administrativa uppgifter hela veckan så tiden har gått superfort!

Idag fyller Jimmys mormor år så vi ska dit å fira henne en sväng ikväll. Svårt med present, antar att det blir nån blomma :)

Imorgon ska Jimmy besikta min motorcykel, hoppas att vädret är hyfsat och att den går igenom!

Ska bli superskönt att va ledig i fyra hela dagar. Vi har inga direkta planer men antar att dagarna kommer att gå alldeles för fort ändå. Jag ska rida tors och fre och om det är bra väder på lördag så blir det kanske "motorcykelns dag" på motorstadion. På söndag ska Emelie rida och på kvällen ska vi till Jimmys morbror som fyller 45.

Nu är det snart dags för APT sen endast en halvtimme kvar att jobba.

Kram


Flitiga!

Känns som att vi har fått mycket gjort den här helgen, vi har varit riktigt flitiga(konstigt ord). Altanen på framsidan blev klar igår, om man bortser från några brädor som är kvar att skruva fast. Blev jättebra och vi åt middag på den igår :)

Igår kom mamma med "ute-blommor" som jag till och med slapp plantera själv ;) Eddie och Emilia kom åkandes på HD:n och då blev de och mamma å Lasse bjudna på fika på nya uteplatsen.

I fredags kväll lärde sig Emelie äntligen att cykla och ingen är väl gladare än henne just nu! Det va nära att jag fällde en tår :) Hon är så stolt och fick visa både farmor och mormor vad hon hade lärt sig. Hon tränade även på att knyta rosett igår och har två lösa tänder. Emelies utveckling går i en rasande fart medan Felicias känns som att den står still. Men de är ju i helt olika utvecklingsfaser så det är ju inte så konstigt.

Jimmy påstår att han va med om en "nära döden upplevelse" när han åkte motorcykel med mig i lördags. Jag vet inte vad han pratar om?! ;) Nu har jag kört tre gånger och det går ju bättre och bättre hela tiden. Bara Jimmy får klar sin mc så vi kan åka tillsammans!

Har äntligen bokat tågbiljetter för mig och Emelie 1-6 juni. Ska bli jättekul att åka iväg bara hon och jag.

Kram


Back in business!

Tillbaka på jobbet efter en underbar dag och helt galen kväll i Stockholm. Föreläsaren Nisse Simonsson(från Jämtland) och bandet Smalare än Tord(från Jämtland) va klart bäst! Konstigt att vi åker från Östersund till Stockholm för att lyssna på jämtlänningar ;) Fast de flesta som va där va ju såklart stockholmare. Som grädde på moset så va vi jämtlänningar upp på scen å sjöng Jämtlandssången =) Det va även kul att höra vad GD:n hade att säga, cool kvinna! Jag och Cilla kom väl i säng ca 01.30 och så skulle man upp 6, lagomt trött å seg då! Men det va det helt klart värt ;) Jag mådde betydligt bättre än vissa andra. Usch å fy för att åka taxi, flyg och flygbuss när man mår pyton :(

Ska bli skönt med helg om ca tre timmar! Ihelgen blir det mc-körning, altanbygge, ridning och förhoppningsvis sol!

Kram

Inspirationsdag!

Stockholm-Kista here we come! Imorgon åker jag och 7 arbetskamrater(om Sofie och Bengan hunnit bli friska vill säga) till Stockholm(Kista) på "inspirationsdag". Taxin kommer och hämtar mig 05.30 imorgon. Känns lite tungt att kliva upp 5 men det kommer det helt säkert vara värt! Vi kommer att bo på Ibis hotell Kista och på kvällen blir det middag och dans. Kommer hem igen på fredag ca 10.00. Får se hur pigg man kommer va på jobbet då ;)

I måndags körde jag min motorcykel för första gången! Det gick faktiskt över förväntan. Jag hittade snabbt balansen och växlade mellan 1:an och 2:an ett antal gånger. Vi har beställt ny registreringsskylt och nytt bakdäck så att den går att besikta.

Gjorde ett teoritest på trafikskolan imorse. Fas fordon, gick sådär. Har lite att läsa på om där ;)

Nu ska jag äntligen äta lunch!

Kram

Kalas kalas!

I helgen har vi haft kalas både lördag och söndag. Felicia fyllde 3 år igår och det firades ordentligt! I lördags hade vi barnkalas med två av Felicias kompisar och även en kompis till Emelie. Hemmagjord "godistårta" med smultron och marsankräm som fyllning. Igår va det de vuxna släktingarnas tur att komma på tårta. Denna gång pärontårta från Tages =) Hon fick många bra presenter; Böcker, leklera, handväska med halsband och hårspännen, pengar, hopprep, rockring, målarböcker, golvpussel, mjukiströja och en utemöbel med parasoll(barnmodell). Vi(eller mest jag) tjatar om att hon måste säga tack när hon får saker eller någon säger grattis men hon har väldigt svårt för att göra det. Hon kan gärna gå fram och krama personen men att säga tack går liksom inte. Förhoppningsvis blir hon bättre på det.

Sista april va supertråkig! Tråkig mat och aptråkigt väder :( Då va lördagskvällen desto roligare. Vi grillade hemma hos oss tillsammans med Jennifer, Daniel, Ullis och Stefan. Det va mycket trevligt! Synd att det blir allt för sällan.

Idag fyller bästaste Ullis år, men vi firade henne igår kväll. Bjuds alltid på olika supergoda tårtor där :)

Efter ett antal glas vin i lördags så va jag inte superpigg när Jimmy väckte mig vid 8 och vi skulle sjunga för Felicia. Vi bestämde oss ändå för att det va jag som skulle börja köra när vi skulle hämta min motorcyckel. Men jag behövde bara köra till Lungvik sen tog Stefan över. Det va inga problem att köra hem den ståendes på vagnen och imorse(när batteriet va laddat) provkörde Jimmy den. Jag hade ju gärna rullat av den själv från släpet och in i garaget men det e ju sådär när andra har bråttom å hjälpa till! ;) Blir spännande när jag ska köra den första gången!

Kram

RSS 2.0