Blää!

Det blir ingen intervju på fredag! Det ska inte anställas några jobbcoacher internt så alla intervjuer har blivit inställda. Vet inte riktigt vad som ligger bakom beslutet men vi kanske får mer information senare. Jag har iaf skickat in en ansökning till ett annat jobb så nu får man vänta på det ist då.

Efter middagen igår åkte hela familjen till farfar. Han såg väldigt trött ut men han satt uppe och fikade med oss den stunden vi va där. Vi pratar och skrattar precis som vanligt och det är ju iaf skönt. Den 4/2 ska han få träffa en onkolog som kommer hit från Umeå så det händer iaf inget mer innan dess.

Tränade igår kväll och det känns så skönt att ha kommit igång med det nu! Ska träna på lunchen imorgon och simma imorgon kväll när Emelie har simskola.

Lillebror kommer hem på fredag så på lördag ska vi gå på Östersundsrevyn tillsamans, mamma bjuder =) Han e lite deppig nu så vi ska väl försöka muntra upp honom på bästa sätt.

Kram

Jävla berg och dalbana!

När jag kom till jobbet i morse så var det flera av mina arbetskamrater som log och sa "vi vet!" Vet vad då undrade jag?! Igår innan jag gick hem så skickade jag ett mail till Af chefen här i Östersund att jag hört talas om att ett antal tjänster som jobbcoach varit ute men att jag missat det och är intresserad. Tydligen hade hans chefassistent ringt hit till växeln och frågat efter mig, men jag hade gått hem. Hon ringde i strax efter 8 och på fredag ska jag dit på intervju =) Jag tror inte att jag har så stor chans men det är ju alltid kul att få komma på intervju.

Jimmys mamma va hos oss igår em/kväll. Hon vill väl passa på att träffa barnen innan de åker till Thailand på torsdag. Fast det är med blandade känslor hon åker iväg nu när läget är som det är med Jimmys pappa. Även fast det var 23 år sedan de skilde sig och efter de inte haft jättebra kontakt så hjälper hon till allt hon kan. Om vi ska tro på det hon vet/antar så har det gått ganska långt. Jag kan inte låta bli att läsa om det på internet och cancer i bukspottkörteln verkar vara svårbehandlat. Om det inte går att operera bort så går det inte att göra så mycket åt det och så verkar läget vara just nu. Nästa steg är att han ska få träffa en onkolog förmodligen nästa vecka, jag fattar inte att ska ta sån jävla tid allting! Det känns så overkligt och man vill inte tänka på det men kan inte låta bli.

Nu ska jag jobba sista timmen och försöka att tänka på annat en stund.

Kram

Måndag nu igen!

Helgerna går alldeles för fort! Känns som att man bara hinner gå hem på fredan så ska man tillbaka till jobbet igen på måndag, blä! Fast jag är ändå glad att jag har ett jobb och så trevliga arbetskamrater =)

I lördags åkte vi kors och tvärs. Först till Jimmys farmor där vi fick fika och Jimmy skulle titta på ett trasigt element . Det slutade med att han fick dammsuga =). Det va inte riktigt meningen att han skulle göra det men när vi dragit fram bordet där elementet va så var det så skräpigt att Jimmy inte ville ställa tillbaka bordet innan det blivit dammsuget där. Jimmy är ganska nogrann och farmor blev så glad. När man är nästan 86år och ser väldigt dåligt så är det klart att hon blev glad över att få hjälp. Kl 14 skjutsade jag Emelie på kalas och efter kalaset åkte vi direkt till Jimmys mamma där vi fick smörgåstårta och sedan marängswiss, gott! =)

När vi kom hem och barnen somnat tittade vi Hancock med bla Will Smith, helt ok och ganska rolig film. Jag höll på att somna men lyckades faktiskt se hela filmen. Vi är ganska trötta både jag och Jimmy och jag hoppas det blir bättre snart.

Igår ägnade vi förmiddagen åt att skotta gården och vägen(barnen lekte och åkte lite skidor), sen åkte jag och Emelie till stan. Hon lekte med Hugo(hos mormor) medan jag handlade, tankade och tvättade bilen. På em bakade jag "selma-limpa" och efter det  fick jag med mig Jimmy ut på en promenad.

Jag tänkte börja göra som mina kära vän Lina, veckoplanering för middagsmaten:

V.5
Måndag: Rosmarinlax & potatis
Tisdag: Kasslerstroganoff & makaroner
Onsdag: Köttbullar & spagetti
Torsdag: Blodpudding med bacon
Fredag: ?

Kram

Stoppad av polis

När man för en gångs skull är på väg i tid till jobbet utan att stressa ihjäl sig, vad händer då?! Jo jag blir stoppad av polisen, sist i kön med ca 4 bilar framför. Men det gick ganska fort så jag lyckades ändå komma i tid. Hyfsat ung ganska snygg polis =) påstod att mitt körkort gått ut, men det gäller tom 20090525 så där hade han fel.

Jag måste nog prata med någon på vägverket för att höra hur jag ska göra med förnyelsen av mitt körkort eftersom jag ska byta namn i juni ;)

Igår åkte hela familjen på badet när Emelie skulle på simskola. Felicia är helt galen när hon badar, bryr sig inte om att hon hamnar under vattnet och älskar rutschkanan! Emelie va jätteduktig och frågade inte ens efter simkuddarna =)

Efter badet åkte vi till Jimmys pappa för att lämna en film. Idag ska han på sjukhuset igen. Den här gången ska han träffa en läkare för att prata om vad de i Umeå har sett. Usch vad jag mår dåligt när jag tänker på det! Drömde nån form av mardröm i natt där diagnosen inte var allt för bra =(

Ikväll blir det nog bara hemma och ta det lugnt. Jag ska på ansiktsbehandling kl 15.00 idag och det ska bli såå skönt!

Imorgon ska vi ev åka till Jimmys farmor, kl 14-16 ska Emelie på kalas och efter det till Jimmys mamma för att äta smörgåstårta. Söndag- no plans! (Förutom städa och tvätta)

Kram


Onsdag

Känner mig trött idag. Tränade igår så jag har träningsvärk i nästan hela kroppen plus att jag vaknade med en anings halsont. Idag ska jag jobba till 16.30 och sen gå på fackligt möte ca 1,5 timme i by 1. Hemma lagom till Bolibompa då kanske =)

Pratade nyss med Jimmy. Hans pappa är på sjukhuset  idag för biopsi, men det lät inte som att vi skulle få veta nåt mer än det vi redan vet. Det kan nog dröja upp till en veckan innan biopsisvaret kommer. Jimmy skulle ringa honom efter lunchen och förmodligen hälsa på honom eftersom han jobbar på sjukhuset idag.

Emelie och faffa julen -05


Felicia verkade så pass pigg så hon fick gå på dagis idag. De ringer ju om de märker att hon inte orkar. Fröknarna skratta åt henne imorse när hon kom ingalopperandes. De brukar säga att Felicia förgyller deras dagar och det förstår jag. Hon har en energi som inte är av denna värld och är ju så go!

Imorgon ska jag följa med Emelie på badet och då tänkte jag passa på att simma under tiden hon har simskolan. Försöker övertala henne att hon inte ska använda simkuddarna imorgon, men hon påstår att hon drunknar om hon inte har de =(  Vi får väl se hur det går imogon......

Nu ska jag äta lunch!

Kram

Måndag

Idag va det Jimmys tur att få vara hemma med sjukt barn. Felicia har feber och är allmänt ynklig. Det passade Jimmy ganska bra för han hade ändå funderingar på att vara hemma från jobbet några dagar. Jag skjutsade Emelie till dagis som vanligt och hon verkade iaf pigg. När jag kom till dagis sa en av fröknarna att det går både magsjuka och influensa.....vill inte höra på det örat!

Igår när vi lämnat av Emelie på kalas så åkte vi till Brunflo och hälsade på. På onsdag ska de göra biopsi och får väl förmodligen veta mer då. Han låg i soffan och verkade mest trött, hoppas vi får veta nåt snart!

Emelie hade iaf jättekul på kalaset och på lördag väntar nästa kalas.

I lördags träffade vi Fredrik, Lise och deras barn. Vi åkte till Namn för att titta på deras tomt. Sen åkte vi hem till dem och åt tacos med marängswiss till efterrätt =)

Annars va helgen rätt lugn vilket va skönt för vi har varit ganska trötta.

Nu ska jag hämta Em på dagis.

Kram



Kallt

Nu är det kallt här igen. Jag va ute och gick 30 min innan lunch och trodde att jag skulle förfrysa benen och ansiktet, brr va kallt! Vädret e riktigt skumt just nu. I måndags höll jag inte på att ta mig från gården för det va plusgrader och slask och nu är det ca -15. Igår hade vi som kallast -22 grader. Hoppas på mildare väder och kanske lite mer snö så att man kan åka lite skidor.

Hörde på nyheterna i onsdags att det inte räcker för hälsans skull med 10000 steg per dag. Så igår tänkte jag kolla för skojs skull hur många steg jag går varje dag. Men det va inte så roligt för jag gick bara ca 3000 steg. Så om jag ska komma upp i 10000 om dagen så får jag nog lägga till en timmes promenad utöver det jag går hemma och på jobbet. Jag älskar att promenera men tiden räcker ju inte alltid till. Bara vädret blir bättre så ska jag använda en stund av lunchen till promenad.

Jag frågade Jimmy igår om han ville prata, men han tycker inte att det finns nåt att prata om för vi vet ju egentligen inget än och det är ju sant. Men vi är ju båda två mycket väl medvetna om vad den här sjukdomen kan medföra. Hoppas på mer information till veckan.

Nu ska jag gå på rast sen möte och efter det är det helg!

Kram och trevlig helg!

Pokerface är favoritlåten just nu!

Ont i magen

Kan man få annat?! Jimmy åkte till sjukhuset igår och då va hans pappa på väg hem. Tydligen har de skickat bilder till Umeå som ska granskas, vilket görs på tisdag. Känns ju som en evighet! Inom en vecka ska han få tid för biopsi, tills dess får han vara hemma, vilket jag tror han tycker e skönt för han va less efter en dag. Det känns ju inte som att det går smidigt när det gäller sjukvården och man blir helt galen när allt tar sån tid! Jag som sitter framför en dator i princip hela dagarna kan inte låta bli att läsa om denna hemska sjukdom. Då får man ont i magen, för man vet ju hur hemsk den är. Jag hoppas för allt i världen att det är i ett tidigt stadie och att det går smidigt att få bort. Man hoppas såklart på det bästa men föreställer sig det värsta. Hjälp oss hålla tummar!

Ikväll ska Emelie börja på den efterlängtade simskolan. Ska bli kul att se hur brunflobadet ser ut efter uppbyggnaden. Kommer inte ihåg när jag var där sist.

Idag slutar jag 14.15 för då ska jag klippa mig. Måste lägga upp en plan för mitt hår sommaren -09 =)

Kram

Vänner

Vad skulle man göra utan sina vänner?! Jag är så glad för de vänner jag har och vill bara säga att det är underbart att ni finns! Ibland är jag så dålig på att höra av mig, men det är så skönt att veta att ni alltid finns där. Jag finns för er med. Som ett sms jag fick igår där det stod att "nästa gång är det kanske jag som behöver stöd" och då finns jag där, promise!

Svärfar kom iaf hem igår och skulle läggas in på sjukhuset nu på morgonen, vet inget mer i skrivandets stund. Nu gäller det att hålla ihop familjen och stötta varandra. De ska ta prover och biopsi. Denna gång får de fasen göra sitt jobb på sjukhuset.

Jag kom iaf iväg å tränade igår kväll. Fick med mig Stina oxå, alltid kul med sällskap. Kändes att konditionen inte är den bästa och idag känns det att musklerna fick jobba =)

Grattis grattis till min kära vän Emelie som fyller 25år idag! Så synd att vi bor så långt ifrån varandra, annars hade jag såklart kommit på din fest!

Nu ska jag snart på möte och sen är det inte länge kvar på denna arbetsdag.

Kram



Blandade känslor

Igår kände jag mig pigg, glad och förväntansfull inför sommaren(de flesta vet ju vad som ska hända, men jag vill inte skriva om det här riktigt än), men igår kväll ringde Anette och det var inga roliga nyheter ang pappan. Känns som att vi är tillbaka på noll och vet inte alls vad som händer nu. Hoppas vi får veta nåt snart. Jimmy mår inte alls bra men vi pratar inte så mycket om det just nu, vi vet ju nästan inget.

I natt har jag drömt mycket och konstigt. Drömde bla att Jimmy va otrogen och att jag träffade ett ex för att prata om min framtid!? Vaknade ganska trött och förvirrad.

Jag hoppas iaf att jag orkar åka å träna ikväll, har ju sett fram emot det.

Nu ska jag ringa och boka klipptid, mitt hår är så risigt så det måste nog klippas.

Kram

Mindre mat och mera träning

Nu känner jag mig faktiskt ganska pigg och frisk så imorgon ska jag träna för första gången på väldigt länge. Vet inte riktigt vart jag ska träna förutom Marieby på tisdagkvällarna. Pulzinn där jag tränade förut har ju gått i konkurs så nu vet jag inte riktigt hur jag ska göra. Det kan nog bli klippkort på Friskis&Svettis, de är ju närmast och billigast. Både jag och Jimmy har tänkt att vi ska äta mindre och röra oss mer. Så igår när vi skulle titta på film så sa Jimmy stopp när jag tog fram en godispåse. Jag blev sur, man kan väl inte titta på film utan godis?! Men det va faktiskt bra, vi åt frukt i stället =)

Helgen har varit lugn. I lördags åkte vi in till stan och köpte paket som jag ska skicka med posten idag. Sen åkte vi till Jimmys morbror och hälsade på. På kvällen bjöd vi Ullis och Stefan på middag. Det va länge sen vi sågs så det va kul och vi hade ganska mycket att prata om. 

Igår fick vi besök av Marita och Lage och på em köpte vi pizza i Brunflo och åkte upp till Anette. Hon har hand om alla djuren nu när deras pappa är i Norge. Han åkte dit i onsdags för att hälsa på några kompisar, men i fredags fick han åka in akut på sjukhus. Så under hela lördagen och igår förmiddag va det lite jobbigt att inte veta riktigt vad som händer och hur allvarligt det är. Jimmy ringde honom igår em och då lät han ganska pigg och blir nog kvar där så länge som behövs. På sjukhuset här är det ju helt bedrövligt! Han har haft ont sen i somras och varit in akut flera gånger innan jul, men han skulle få en tid för undersökning inom tre månader!! Helt otroligt! Det är ju inte konstigt att folk dör innan de har fått hjälp, usch va hemskt!

Nu ska jag snart gå hem, va skönt =)

Kram


Skönt med fredag

Det känns väldigt skönt med helg nu snart, trots att denna arbetsvecka endast innehöll tre dagar. Kanske för att jag va ledig ganska länge innan, men det är ju iofs alltid skönt att vara ledig =)

Inga speciella planer för helgen förutom att städa ut julen. Måste nog kanske på stan en sväng för att hitta present till en 25-åring. Den får inte vara så stor och tung då den ska skickas med post. Förslag?!

Både Emelie och Felicia verkar vara nöjda över att vara tillbaka på dagis igen. Emelie verkar lite trött men det är ju inte så konstigt när hon måste börja kliva upp tidigt igen från nästan tre veckors sovmorgon. På torsdag börjag hon på simskola(om bassängen är klar)och det ser hon fram emot, men hon säger att hon tänker inte dyka =)

Jag håller på att planera lite inför sommaren och det ska bli så kul!

Kram


Tillbaka på jobbet

och vilken rolig start på detta år, not! Kön har legat konstant runt 30 hela dagen. Ett tag upp på 70 i kö =( Den värsta timmen tog jag 60 samtal! Har börjat sträcka samtalen nu så jag kan motbevisa chefen om det skulle behövas.

Igår va jag ganska trött. Kom hem 01.30 på måndagkvällen. Fullt med folk som vanligt och jättegod mat! Dansade och pratade med alla möjliga människor. Började dricka vatten 23.30 och det va nog ganska smart.

Enligt tradition åkte vi till Mariagården på julfest igår kl 14. Fika, dans och tomte med godis. Kan ju knappast bli bättre! Sockret va bra för mig med =)

Igår kväll tittade vi på Indina Jones(den senaste). Jag e inte så förtjust i äventyrsfilmer, men den va rätt ok.

Idag jobbar jag heldag plus att vi ska ha APT efter jobbet. Rolig första dag efter ledigheten 8-ca 18. Ja ja, får ju lite plusflex då iaf och en macka =)

Kram


Bilder från Storsjöbadet m.m.


                                                    
Emelie gillar att bada

Superkul med rutschkana!

                                                    
Pappa har fixat frisyren                                                       Puss i badkaret




Sovmorgon

Idag fick vi en välbehövlig sovmorgon. Vaknade halv tio och de va länge sedan jag kände mig såhär utvilad =) Barnen har iofs sovit lite längre nu på morgonen när de varit lediga så länge, men det blir inte riktigt samma sak som att få sova en hel natt utan att bli störd.

Igår em lämnade vi Felicia hos mamma och Emelie hos Marita, sen åkte jag och Jimmy till Athena och åt god mat! Sen hyrde vi film och åkte hem. Gick hem till Simon och Johanna för att titta på filmen(The Bank Job), helt ok. Vi blev kvar där till ca 00.30. Skönt att bara sitta å ta det lungt och prata om allt möjligt, det händer ju inte så ofta. Det brukar ju vara så att alla kommer hem till oss eftersom det är lättsammast med tanke på barnen.

Igår va det väldigt kallt, som mest -28 grader! Vi höll oss inne och passade på att städa och tvätta lite. Nu är det -6 grader och vi ska nog ta en promenad innan vi hämtar barnen.

Ikväll ska jag gå på "trettondagsbalen" som är på föreningshuset. Kl 17 börjar förfesten hos Cilla och Tobbe och kl 19 serveras trerättersmiddag. Förra året gick vi med Jonas och Stina. I år va varken Jimmy eller Jonas intresserade av att gå så då går jag själv. Ska försöka att inte dricka allt för mycket, men lovar inget ;)

Avundsjuk på Jimmy som är ledig till den 12:e, själv börjar jag ju på onsdag =(

Kram

Nytt år!

Ja nu är det ett helt nytt år och jag känner på mig att 2009 kommer att bli ett ganska spännande år. 2008 va ett bra år, men jag kan inte berätta om nåt speciellt som hände. Jag ser iaf fram emot detta år i flera avseenden!

Nyårsaftonen blev väldigt lugn. Mattias och Malin kom hit på kvällen. Vi åt god middag, sköt lite raketer medan barnen va vakna(fast de tyckte mest att det va kallt och lät för mycket) och sedan inväntade vi 12-slaget. Både jag och Malin va rätt trötta så de blev tidig kväll. Malin kan ju skylla på att hon e gravid, men jag vet inte vad jag ska skylla på?! Känns fortfarande som att jag har nån förkylning i kroppen som inte vill bryta ut, jättejobbigt! Jag känner mig orkeslös och trött jämt och igår kväll började jag få ont i skinnet på magen och vid högra armhålan. Idag gör det fortfarande ont och nu även på högra höften och en bit ner på låret. Kan det vara influensa?! Har aldrig känt så här tidigare. Hoppas bara att jag håller mig hyfsad till på måndag för då är det party!

Igår fick vi besök av Fredrik, Lise, Oliver och Tuva. Tuva va rätt stor och tung när hon föddes och nu har hon hunnit bli drygt en månad, men kändes ju ändå som lilla lilla bebisen. Så söt! På kvällen va vi till Jonas, Stina och Edvin. Det är så skönt att hälsa på kompisar som har barn. Man behöver inte känna sig stressad över att barnen ska förstöra ömtåliga saker och väsnas en massa =)

Idag lämnade vi barnen hos svärmor så att jag och Jimmy kunde gå på stan själva en stund. Jag köpte en jacka som Jimmy hjälpte till att sponsra. Han tyckte att jag varit så duktig med allt julklappshandlande så att jag förtjänade det =)

Hoppas det blir lite mildare väder imorgon. Just nu är det -20 grader och vi eldar för fullt!

Kram

RSS 2.0