Kalashelg!

Tror att jag har läget under kontroll inför kvällens kalas! Tacomiddag, skattjakt och film blir nog kanon! När Jimmy kommer hem ligger jag förmodligen helt utslagen i soffan! ;) Imorgon släktkalas för Emelie på dagen och på kvällen 50-års kalas för Jimmys morbrors sambo.

Söndag blir nog rätt lugn, kanske en ridtur och pyssel med Albin.

Nu blir det lunch på Husman med värsta gänget! =)

Kram


Körig vecka!

Den här veckan har och är ganska körig, men jag fixar det! Längtar ändå tills Jimmy kommer hem så jag få lite avlastning.....

Gårdagens bästa: Min mamma! Hon hämtade barnen, följde med till stallet, köpte thaimat och va barnvakt så att jag och Cilla kunde plugga!

Gårdagens äckligt: Hittade en mus (el om det nu va en sork, tittade inte så noga!) i Albins vattenhink!

Gårdagens snabba: Jag och Emelie när vi mockade alla boxarna, tog in Banditen och fyllde på vatten till alla.

Gårdagens tv-program: Greys! Det är så bra! Å jag fick titta på det i lugn och ro utan gnäll ;)

Dagens tråkiga: Min "drick-lunch" :(

Dagens mission: Föräldrafika på Felicias dagisavdelning efter jobbet, ridning på Knytta, tvätta, baka och förbereda inför morgondagen.

Dagens happiness: Sitter på marvin till kl 13 och flexar ut kl 15! :)

Kram



Kunskap & erfarenhet

Jag måste säga att när det gäller hästar och ridning så är jag omgiven av människor som har grymt bra kunskap och erfarenhet! Som när jag tex hörde av en person att shetlandsponnyer ska ridas in senare än andra hästar pga att de växer långsammare och nåt med broskbildning som jag inte lyssnade så noga på ;) Min kompis som jobbar på Strömsholm fick i uppgift att kolla upp det och pratade med en av veterinärerna där och hon menar att det inte alls är så. Enligt forskning så växer alla hästar lika och shetlandsponnyer rids in vid samma tid och på samma sätt som vilken annan häst som helst. Vilken tur, då kan vi alltså börja rida på Albin bara vi får tag på några grejer.

Dessutom har jag en kompis som bor på Brolöten http://www.broloten.se/ och av henne kan jag få hjälp med princip allt som har med hästar att göra. Hon har stor erfarenhet av unghästar och det är ju bra eftersom det är mycket unga hästar för min del just nu.

Jag har även andra kompisar som är duktiga så jag behöver aldrig "stå handfallen". Även fast jag tycker att jag kan och vet rätt så mycket om hästar så är det så skönt att ha personer som man bara kan ringa när som helst och fråga.

Idag va jag på Coop och handlade allt inför Emelies kalas som är på fredag. "Kompiskalas" på fredag kväll och "släktkalas" på lördag på dan. Kan inte fatta att hon redan fyller 6 år! Tänk va tjock jag va den här tiden för 6 år sedan! Gick bara å väntade å väntade på nåt som jag inte riktigt visste vad det skulle bli, så blev det en liten Pem!:)

Kram

Monday morning

Helgens onödiga: Tvättade bilen på OK körfältet igår innan jag åkte till mamma på middag. När jag körde ut därifrån så va det en kille som pekade på mina extraljus. De hade blivit helt snedvridna och även registreringsskylten va lite bucklig så jag åkte tillbaka och killen som tog betalt hjälpte mig att vrida till lysena men det kändes ändå så himla onödigt! Det va första gången jag tvättade bilen där och jag har aldrig varit med om att nåt sånt har hänt förut.

Helgens bra gjort: Däckbytet!

Dagens tjorviga: Boka in barnvaktstid med mamma ons el tors medan jag och Cilla pluggar. Vi har bestämt onsdag nu men egentligen skulle nog torsdag passa bättre. Vi får väl se hur det blir.

Dagens jobbiga: Långa köer direkt från morgonen :(

Dagens känsla: Det går bra att jobba trots gårdagens ångest. Kom ju på att jag slutar 14.30 idag så det är ju kort-dag!

Känns som att jag härmar en viss person med mitt "helgens/dagens", men jag tror inte att hon har något emot det?! ;)

Kram


Ångest!

Vill inte jobba imorgon! Vill hellre va hemma å va ledig! Rida, plugga, städa och fixa inför Emelies kalas. Helgerna är på tok för korta, man inte inte med allt som behöver göras.

Igår va vi i Brunflo mest hela dagen, red ut Banditen med A och Malle och pysslade med Albin. Å och T kom förbi så äntligen fick vi ge presenterna och snusa på lilla M! Inte utan att man blir lite bebissugen! ;)

Idag bytte jag däck på bilen medan Jimmy röjde i garaget, så nu kan jag ha min bil i garaget igen! Sen åt vi lunch tillsammans på mc donalds innan Jimmy åkte iväg på jobb till Gällivare, kommer tidigast hem på torsdag kväll :( Jag och barnen åkte på Storsjöbadet och sen till mamma och Lasse på middag. Skönt att slippa laga mat!

Nu ska jag strax lägga barnen sen ska jag försöka plugga lite.

Kram

Fredag!

Hittade detta på myrdrottningens blogg och passade på att kopiera :)

Har jag berättat att:

att jag vill: så mycket! Ex. klara kursen som jag läser nu, ta mc-kort, rida
att jag har: en fantastisk familj och underbara vänner
att jag lyssnar mycket på: folk i telefonen. På mitt jobb
att jag funderar på: att det är bra att hästarna ska få vinterskor i dag bland annat.
att jag pratar:  i telefon typ hela dagarna
att jag inte gillar: att bråka och va osams med mina barn
att jag avskyr när folk snackar: skit och bakom ryggen på varandra
att kärlek är: underbart
att jag gillar: godis
att jag alltid kommer att: va oxe 
att sist jag grät var: 12 september
att min mobiltelefon är: alltid påslagen
att när jag vaknar på morgonen: vill jag sova en stund till
att idag har jag: fullt upp som vanligt
att jag just nu tänker på: att det är fredag och snart helg!
att i kväll ska jag: kanske rida och dricka vin
att i morgon kommer jag: rida och äta lördagsgodis
att jag hoppas: få leva och ha hälsan tillsammans med min familj
att jag verkligen vill: bli rik!


Fodervärd!

Jaha då har man "blivit med ponny" igen då! Igår efter middagen åkte jag och tjejerna till Vålbacken för att titta på hästen. Vi blev såklart förtjusta i honom allihopa, vem blir inte det av en liten shettis?! Det va "nån" som tyckte att vi lika gärna kunde ta med honom hem på en gång och så blev det! Han verkar trivas bra i "skogen" och visade direkt i hagen imorse vart skåpet skulle stå! Varken Harley, Smilen eller Ozzie för den delen, kommer att ge sig på den hästen ostraffad. En liten men otroligt tuff kille! Så nu måste vi ha lite grejer, typ allt! Sadel, träns och gärna "kör-grejer" oxå. Emelie vill helst vara där varje dag nu. Jag förklarade att när det är skola och jobb så är det lite svårt att hinna med, men på helger och lov kommer vi tillbringa mycket tid i stallet framöver :)

Jimmys kommentar när vi kom hem igår kväll och visade bilderna va; vad gör hästen i Anettes stall? Ni skulle ju bara titta på den. Han tog ändå beskedet bra. Så länge inte han blir "lidande" så går det nog bra. Ägaren verkar dessutom kanonbra och blir det nåt så hör vi bara av oss till henne plus att vi skrivit ett fodervärdsavtal för att vara på den säkra sidan.

I helgen måste vi, förutom att spendera tid i stallet ;), städa garaget och byta till vinterdäck på min bil.

Kram

=)

Det känns bra idag! Solen skiner och trots att det var minusgrader och lite snö här och var i morse så känns det inte så tungt. Fast jag tycker att vintern kan få vänta ett tag till.

Ikväll ska vi titta på ponny! Titta först, bestämma sen. Fastern är ivrigare än både mig och barnen tillsammans tror jag. Kan bero på att barnen inte riktigt förstår vad som ev är på gång och att jag redan har haft ponny en gång i tiden :)

Jimmy är fortfarande hemma, fast jag tror inte att det är så allvarligt, han känner nog efter lite för mycket ;) Men förkylningen kom lite olägligt med tanke på att vi måste fixa färdigt med grävjobbet framför huset den här veckan och till veckan som kommer så åker Jimmy till Gällivare på jobb.

På fredag är Emelie och Wisse med på Swede Horse i Flyinge så då kommer jag sitta som klistrad vid datorn för att kolla live resultaten!

Kram

Smider planer!

Oj vilken adrenalinkick jag fick i förmiddags! Hittade en annons på blocket där de söker fodervärd till en 2,5-årig shettisvalack. Ringde Anette som såklart va med mig, vi är överrens, vi vill hämta den nu! ;) Den står på Vålbacken och vi ska åka och titta på den imorgon kväll. Men även fast vi vill låna den så är det inte säkert att ägaren vill låna ut den till oss, hon kanske hittar nån annan som verkar bättre. Inte för att jag vet hur det skulle kunna va möjligt?! ;) Ägaren verkade iaf väldigt trevlig. Fortsättning följer!

Jag red ut Banditen igår och då var det minsann inga problem med framåtbjudningen! Gik i bra form både i skritten och delvis i traven. Han va lite trött på slutet och det märks att han behöver konditionsträning så vi fokuserar nog på det ett tag nu och inte så mycket formen. Det kanske går lättare när han orkar mer.

Nu får jag snart gå hem!

Kram

Helt sjukt onyttig helg!

Usch vilken onyttig helg! Har inte tränat nåt, inte ens ridit! Har helt enkelt inte hunnit med :(

I lördags Jimmy fyllde 33år! Det enda vi gjorde på fm va att hämta tårta sen va det kalas hela dagen. Släktingar på dan och på kvällen kom mamma, Ullis och Stefan. Han verkar iaf nöjd över sina presenter :)

Igår kom Fredrik och Lise med familj så då blev det fika igen! Det va länge sen vi sågs så det va trevligt att umgås lite. De håller på att bygga hus så jag vet exakt hur dom har det, fullt upp med hus och barn. Vi har ju varit i samma situation själva, fast det är fyra år sedan nu. Känns helt galet att det har gått så lång tid sen vi byggde vårt hus!

Jimmy har känt sig hängig ett tag nu och i helgen bröt det ut. Han är inte jättesjuk men tillräckligt för att vara hemma från jobbet idag. Så nu har jag tre barn hema ;)

Idag blir det Bandit-träning efter jobbet! Tror att det blir en skogstur som variation :)

Nu är det lunch!

Kram

Träning!

Känner mig så nöjd som tog mig upp ur sängen tidigt imorse och simmade 40 längder innan jobbet, wihoo! Bra gjort av mig! :)

Igår efter middagen tog jag med mig Emelie, Felicia och Lovisa till "skogen". Barnen fick hjälpa till i stallet medan jag longerade och red en sväng. Longeringen går väldigt bra nu, fast det blev lite halt igår efersom det regnade. När jag sitter upp är han däremot lite tjurig och står ofta emot skänkeln. Har bestämt att vi ska fokusera på framåtbjudningen nu så det blir en hel del uteritter istället för i hagen. Man kan ju träna även fast man rider i skogen ;) Det är inte alltid så lätt med unghästar och speciellt inte hingstar!

Jimmy åkte till Sundsvall i morse. Jag är lite sur över att han blir bjuden på middag, hockey och övernattning. Så är det att jobba på Siemens. Men jag e inte bitter, nerå! ;)

Jag och barnen ska tillbringa kvällen på Knytta och sen ska jag försöka plugga lite.

Nu är det dags för APT.

Kram


Lyxig lunch

Två dagar i rad! Igår åt jag och tre jobbarkompisar på Spader Kung(inte så lyxigt kanske men gott!) och idag var det ST-möte på Scandic City där de bjöd på lunch efteråt. Älskar verkligen luncherna på Scandic!

Nu är det höst! Kallt, blåsigt och mörkt både när man kliver upp och går och lägger sig. Jag känner mig fortfarande inte riktigt pigg så det blir ingen träning alls just nu, förutom ridningen. Tanken är att jag och Jimmy ska börja promenera minst en gång i veckan, men då måste vi ju ha barnvakt och då blir det genast så omständigt. Det är ju skönt att tända ljus och sitta framför kaminen och mysa oxå! ;)

Idag ska en av Emelies kompisar följa med oss hem så då får jag känna på hur det är att ha tre barn. Kan ju va bra att testa så vet man ;)

På lördag fyller Jimmy år! Har bara fixat en liten present hittills, måste komma på nåt mer men det är så svårt! Förslag någon?!

Kram


På tok för fort!

Helgerna går ju på tok för fort enligt mig! I lördags åkte vi in till stan för lite shopping. Barnens hus, byggmax och ICA Maxi, sen till Brunflo. Red en lite halvtjurig häst och jag har rejäl träningsvärk! Får se vilket humör han är på idag ;) Jimmy och barnen körde traktor.

Igår va en lugn och skön inne-dag. Jimmy och Emelie åkte till Jimmys farmor medan jag och Felicia va hemma och städade och bakade. På eftermiddagen kom mamma och svärmor med sambos på middag. Kyckling(i supergod sås) med ris och hallon-/rabarberpaj till efterrätt.

Kan fortfarande inte bestämma mig för globen-resan, men det lutar nog mot att jag inte åker. Känns som att jag behöver pengarna till annat och jag kommer ändå att vara borta så mycket eftersom jag åker till Härnösand veckan innan.

Kram


Snart helg!

Ska bli riktigt skönt med helg nu! Känns som att jag håller på att bli förkyld :( Har ont i halsen på morgonen men gör allt för att hålla bacillerna borta. Honungsvatten, the med honung och c-vitamin. Hjälper inte det så blir det nog lite whiskey ikväll trots att jag inte gillar det!

Blir väl som vanligt en lugn helg antar jag. Sova, mysa, baka, rida, städa är väl planerna så här långt. Ev en middag hemma hos oss på söndag.

Jag håller på att planera en tjejmiddag för mammorna i byn, som förmodligen blir i november. Så kul att många verkar va på!

Det lutar nog åt att det blir en Stockholmsresa sista helgen i november trots allt. J ringe igår och kunde fixa biljetter till hela fredagen och då bor jag förmodligen hos henne. Det blir tåg ner på torsdag kväll och hem söndag isf. Då kan jag shoppa julklappar! :) Det är faktiskt det som känns mest jobbigt, att det kommer att försvinna en hel del pengar, men men! Jag fick höra idag att pengar är runda för att dom ska kunna rulla.....

Kram

Godkänd!

Jag fick G på inlämningsuppgiften! Så himla skönt! Blev lite mer motiverad att börja plugga till tentan nu :)

En annan bra nyhet är att vi får behålla vår "braiga" sektionschef som vi har nu eftersom "den rätta" ska vikariera som Arbetsförmedlingschef i Sollefteå fram till sista mars. Många glada miner på jobbet idag! :)
 
Jimmys mamma ringde och frågade om hon kunde komma hem till oss idag och bjuda på mat, ja tack! Måste nog inhandla nån efterrätt på vägen hem.

Flisen är så snorig, väntar varenda dag på att de ska ringa från dagis och säga att hon fått feber eller nåt, men inte än.

Skulle vilja ha tid att rida mer än vad jag gör nu, men det är så mycket som ska hinnas med. Blir väl i framtiden.

Man får helt klart reda på mycket via fb. Idag fick jag veta att två av våra kompisar, som bor i Stockholm, har förlovat sig. Då kanske det blir bröllop snart?! ;)

Kram


Segt! :(

Är trött och seg nu, orkar knappt jobba! Fast när orkar man det?! ;) Så mycket som jag skulle vilja göra men inte har motivation till! :( Vill träna, vill/måste plugga, baka(först och främst till den 16/10) och vara allmänt pigg och glad. Äh, det vänder nog snart, fick nyss lite massage och bara det gör ju en lite gladare :)

Vill åka på Globen Horse Show! Men när tom det känns jobbigt att planera så kanske jag inte är värd det?! Flera av mina kompisar ska dit och det skulle va superkul. Jag hade velat ta med mig en viss person som är värd att åka bort några dagar men jag tror det blir svårt att lösa det rent praktiskt, får filura lite på det.

Hösten är verkligen en jättefin årstid när solen lyser på alla fina färger, annars är det ju bara för grått och trisst! Man vet att det går mot mörkare och kallare tider, det kan väl ingen bli glad av?! Skulle vara när snön kommer och E kommer upp hit på "träningsläger"! :) Måste kanske anmäla mig till tjejvasan 2011 jag med.

Nu ska jag göra ett sista ryck innan lunch!

Kram


Blä!

Idag känns det riktigt segt! Jobbigt med alla "måsten"! Började med att dammsuga och torka golven. Sen ut för att putsa några fönster. Hann inte med så många då Jimmy behövde hjälp med att rengöra torktummlaren som han plockat isär för att fixa (byta fläkt). Måste åka in till stan och handla och skulle även behöva plugga lite. Tentan är inte förrän 15/11 men jag måste nog ändå börja snart. Hoppas att slutet av dagen blir bättre, vill helst bara gå och lägga mig just nu :(

Igår va en jobbig dag men den blev ändå bra. Vi va till graven med blommor och tände ljus, blev så fint! På em red jag Banditen som känns riktigt fin nu efter endast 2 longeringar och en ridtur! Sen blev det god middag med vin :)

Nu vill Emelie göra nåt så det är väl bäst att ge henne lite uppmärksamhet ;)

Kram

Kalas!

I lördags kväll va vi hemma hos min morbror och firade att han hade fyllt 60 år den 21/9. Vi åt god mat och drack vin/öl. Barnen somnade i soffan vid 21, trots att de endast drack cola ;), så då kunde vi i lugn och ro sitta och prata och dricka ett tag till :)

Igår fyllde min moster år så då va det dags för kalas igen! Fast denna gång utan alkohol ;) Men hos henne kan man verkligen lita på att man får fika! Bullar, muffins, kakor och marängtårta, me like very much! :) Så är det hemma hos mamma oxå och jag försöker "apa efter" så gott det går. Iaf när någon fyller år. Apropå att fylla år så fyller Emelie 6år om fyra veckor, så här kommer en liten önskelista;

* Stalljacka
* Snygg tröja(tjockare, typ "huv-tröja", gärna med blixtlås)
* Örhängen
* Krus-/locktång
* Ridstrumpor
* "Tuff" väckarklocka
* Leggings/tights

Listan kan komma att utökas med tiden ;)

Imorgon kommer att va en tuff dag. Det har då gått ett helt år sedan Jimmys pappa, barnens faffa somnade in. Vi saknar och tänker på honom ofta! :(

Kram

RSS 2.0