Snygg i håret=utgång annandagen!

Som jag skrev tidigare va jag liten sugen på att gå ut på juldagen, men det blev inte så. Gick ut på annandagen istället. Va väl inte så på egentligen, men jag va inte direkt svårövertalad =) Åkte till Anette för att dricka lite innan(och bli oväntat fixad i håret). Det va jag, Anette, Camilla till en början. Efter övertalning från Camillas sida så följde även Linda med. Vi kom in till Olearys strax före åtta, fortsatte dricka och beställde in mat. Två gånger av två har min mat blivit försenad när jag varit på Olearys, så jag är väl inte så jättenöjd med deras service. Hade jag varit på sämre humör så hade jag nog krävt nån form av ersättning(som jag och Jimmy gjorde första gången vi käka där), men jag orkade inte bry mig. Senare på kvällen spelade Ständut Blakk och det va ju som vanligt bra röj. Hemma ca 01.30 så det blev inte jättesent. Under andra omständigheter hade det kunna blivit senare. Kände mig inte alls pigg i lördags, men de va det värt =)



Så här snygg i håret va jag dagen efter jag blev fixad så då kan ni ju tänka hur snygg jag va på annandagen ;)

Jag jobbar idag, men snart e de lunch och sen är det inte så länge kvar på denna arbetsdag. Jobbar sedan inget mer detta år ;)

Idag är vi bjudna på middag hos svärmor(inte lika många personer den här gången) Känns som att vi åker runt och äter överallt, men det är ju så trevligt(och skönt att slippa laga mat!). Igår va vi hos mamma och Lasse och i lördags hos Jimmys mormor och morfar.

Pratade precis med Jimmy och barnen hade tydligen sovit ända till 8.50! Lär ju knappast hända imorgon när jag är hemma =(

Imorgon ska vi kanske på storsjöbadet.

Kram
Gott Nytt År!(om jag inte skriver nåt mer innan onsdag)

Kul jul!

Mycket mat och många klappar är väl en bra sammanfattning =) Vi va 13 personer här på julafton och som tur var så kunde tomten titta förbi ;) Emelie trodde att morbror Johan skulle vara tomte i år igen så vi va ju tvungen att hitta någon som hon inte kände igen, och det gick bra tack vare grannen. Jag fick många bra saker; en hel del pengar, halvdagstur på islandshäst, presentkort hos "frissan", jättefint armband, presentkort på Dolce Vita, benvärmare. Dessutom fick jag och Jimmy presentkort på spamassage(inkl barnvakt och middag efteråt!) Får se när vi lyxar till oss med det. Barnen verkar väldigt nöjda med sina presenter(det är ju det viktigaste med julen, att få alla paket) och har hållt sig friska än så länge.

Många klappar


Kalle kl 15.00


Emelie va inte rädd för tomten......


och inte Felicia heller.

Imorgon ska jag jobba men sen är jag ledig till den 7/1. Hoppas det blir lugnt på jobbet får jag känner mig inte så pigg. Halvont i halsen och kroppen, men för snål för att va sjuk. Skriver mer imorgon!

Kram

Dan före dopparedagen!

Å då jobbar jag! Men det känns ganska skönt faktiskt. Jag har räknat ut att jag endast jobbat 7 hela dagar(resten har bestått av hela eller halva vab-dagar) i december så jag kan gott jobba dagen före julafton =)

Det som är kvar att göra är griljera skinkan(vilket vi förmodligen gör ikväll) Jimmy vill göra julgodis men jag är inte så sugen på det. Iofs om han gör godiset så kan jag iaf äta det ;) Granen klädde vi i söndags och den blev såå fin! Julklapparna ligger under den. Koka ägg och skala potatis tänkte jag göra imorgon fm. Med andra ord känns det väldigt lugnt inför imorgon, men på nåt konstigt sätt känner man sig aldrig riktigt färdig. Har jag inte glömt nån julklapp eller har vi för få ägg eller, eller, eller....... Äh det blir nog bra!

Funderar på att gå ut på Plaza på juldagen, men jag vet inte. Tvivlar på att det finns biljetter kvar och jag orkar nog inte stå å köa.

Igår åt vi julgröt och skinkstut hos svärmor. Många personer i vår lilla fd lägenhet, men finns det hjärterum så finns det stjärterum =) När jag kom dit så hade Jimmy och barnen varit där ett tag. Kidsen va gnälliga och verkade trötta. Nu är det nog Emelie som är mest sjuk. Hon hade feber i söndagskväll och klagar på att hon har ont lite överallt. Hon är inte så nöjd över att vara hemma från dagis men det är nog ett måste om hon ska vara hyfsat pigg imorgon. Jimmy är ledig till den 12 januari så han får passa på att umgås med barnen nu. För sen åker han väl bort igen ;)

Fick precis ett sms från Jimmy med en inspelning där Jimmy sjunger sankta lucia och Felicia säger "nej, nej!" och "tyst!" så fort han börjar sjunga. Ganska roligt att lyssna på.

Nu vill jag önska alla en God Jul!

Kram

Klappat och klart =)

Nu är julmaten(det lilla jag ska stå för) och alla julklappar köpta så nu är allt klappat och klart!

Det som fattas nu är att alla sjukbaciller lämnar oss och att vi hittar en julgran. Det känns som att det förstnämnda är på väg åt rätt håll, om inte Jimmy och Emelie blir sjuka nu ist =( Min förkylning vill inte riktigt ge upp, men honungsthe, alvedon och c-vitamin funkar ganska bra.

I år kommer vi nog att köpa en julgran från Börje i Överbyn. Jag tycker att det liksom hör till att åka till skogen och leta en julgran, men jag orkar bara inte! Huvudsaken är att det är en riktig gran.

Igår va vi på 1,5 års koll på bvc med Felicia. Hon fick ingen spruta eftersom hon äter penicillin, men hon vägdes och mättes och allt såg bra ut. Den 8/1 ska hon få sprutan och sen måste de kolla så att allt ser bra ut i öronen.


Hittade det här kortet på Jimmy taget när han jobbade på Elservice. Innan vi blev tillsamans. Söt! 

Kram


Stackars Flisa!

Imorse kunde hon inte öppna ögonen för de helt igenvarade! Bestämde igårkväll att hon skulle få va hos farmor på fm idag och mormor på em så att jag fick jobba åtminstone en dag. Jimmy åkte till Sollefteå imorse, kommer hem imorgon eller på onsdag. Hon har inte direkt blivit bättre av ögonsalvan hon fick i onsdags så jag tyckte att ett nytt läkarbesök va på sin plats! Fick en tid kl 10.20 och Marita va så snäll att hon åkte med henne dit. Vad skulle vi göra utan farmor och mormor?! Det visade sig att hon har öroninflammation(bara på ena örat tror jag), vilket jag tycker låter konstigt eftersom hon inte har feber och är så pigg i övrigt. Men tydligen kunde öron/ögoninflammation ha nåt samband så hon fick penecilin som jag ska hämta ut. När vi va hos läkaren i onsdags så såg han ingen öroninflammation men det klart att det kan ha blivit de senaste dagarna.

Igår "rann det över" för mig vilket resulterade i att jag nästan kände mig som en barnmisshandlare. Ni som läser här vet ju att jag har varit själv ganska mycket på sista tiden(Jimmy har ju varit borta mycket på jobb), Felicia är sjuk, jag känner mig inte heller riktigt pigg plus allt julstök som ska ordnas. Så igår när Felicia satt i mitt knä och jag skulle klä på henne så va hon extra gnällig och tjorvig, Emelie gnällde över att hon inte hade något att göra och Jimmy satt bara å titta på tv:n. Jag exploderade; Jag skrek till att nu får de va nog och Felicia åkte ner på golvet. Hon ramlade och slog sig tydligen på kinden, det syntes inget först men sen blev det ett rött märke. Jag fick såklart ångest på en gång och började gråta, psyket nästa!! Det hade ju varit bättre om jag hade exploderat på Jimmy istället, men det var absolut inte meningen att hon skulle göra illa sig =( Det kanske inte låter så hemskt men det kändes hemskt och jag vill ju vara en stark och duktig mamma!

Som tur var fick vi annat att tänka på när vi åkte till Foljkets Hus för att titta på Emelies dansuppvisning. Emelie va jätteduktig och det va så roligt att se. Jag hoppas att hon vill fortsätta dansa, hon har inte tyckt att det har varit jättekul att gå på dansen, men det syntes iaf inte igår =)

Nu ska jag jobba ett tag till sen hämta medicin till Flisen.

Kram

Julfest!

I tisdags före lunch ringde de från dagis och sa att Felicia hostar så att hon nästan kräks, ja vad gör man?! Har varit hemma sedan dess. Rolig decemberlön =( Förhoppningsvis har vi haft sjukdomar färdigt nu så att vi klarar oss över jul.....

Jimmy kom hem igår kväll. Jag vet inte vilka som blev gladast av barnen eller mig. Det är iaf skönt att han är hemma igen, en stund, han åker bort igen på måndag men då blir det max två nätter.

Ikväll ska vi ha julfest med jobbet. Först förfest på jobbet sen ska vi äta på Sundet på Frösön. Vet inte riktigt hur jag ska ta mig hem än men det löser sig nog. Som det känns nu så blir det inte så jättesent.

I helgen så blir det mycket fokus på Emelie. Imorgon vill hon va Lucia, så vi åker väl in till stan så hon får lussa lite för släktingarna. På söndag har hon dansuppvisning på Folkets Hus, det ska bli roligt att titta på.

Kram

Fullfylld helg!

Helgen har som vanligt gått väldigt fort men det känns som att jag fått en hel del gjort. I fredags efter att jag, mamma och barnen ätit kinamat kom Lina hem till oss för att dricka glögg och äta pepparkakor. Ibland är det välbehövligt att sitta och prata utan killarna, känns som att man kan prata mer öppet och ostört ;)

På lördag morgon bakade vi saffransbullar med mandelmassa i, godare än vanliga saffransbullar tycker jag. Sen åkte vi till stan. Emelie följde med farmor och Lage på skidskytte(herrarnas sprint) och då passade jag på att handla(både mat och lite julklappar). Kl 14.30 åkte jag, Jimmy och Emelie på skidsktte(damerna denna gång). Tyvärr gick det ju inte så bra men det va kul att se allt på plats iaf. Resten av em/kvällen blev det mys hemma. Jimmy va lite trött efter Åre-resan, men orkade iaf vara vaken till typ 23 ;)

Söndagens största uppdrag gick ut på att åka till farmor Annie och hämta snöslungan. -18 grader visade termometern när vi kom till Viken, brrr! Vi fikade och sen hjälpte vi Annie att skotta lite. Jimmy frågade hur mycket hon ville ha för slungan, vilket hon tyckte va jättesvårt att säga. Det bestämdes iaf att vi får inga julklappar(pengar som vi brukar få) plus att Jimmy får åka dit och hjälpa henne med div saker utan betalning. Snöslungan har ju ett antal år på nacken men den verkar funka jättebra och jag tror att vi kommer ha mycket stor nytta utav den.

Emelie har sedan länge pratat om julmarknaden på Jamtli så jag kände verkligen att hon måste få åka dit. Kylan till trots så gjorde vi ett tappert försök igår em. Emelie åkte karusell, pysslade i hackåsgården och köpte brända mandlar. Efter Jamtli så åkte vi till Marita och Lage som bjöd på mat och vi åkte hem med bara ett barn. Marita och Emelie ska gå på badet idag.

När Felicia tittade på bolibompa igår kväll passade jag på att dammsuga, som sagt känns det som att jag fick en hel del gjort under helgen =)

Tro det eller ej men jag är återigen lämnad ensam! Jag sa till Jimmy på skoj att jag tänkte söka till nästa säsongs "ensam mamma söker" Haha! Jag måste ju få skrämmas lite.......

Kram

Glögg

Idag blev jag ju "gräsänka" igen så då passade jag på att bjuda hem Lina på glögg och pepparkakor. Ska bli mysigt att få tända ljus och dricka årets första glögg!

En sån här flaska har jag hemma, vi får se om det blir den som öppnas ikväll eller om det blir någon annan.......

Innan Lina kommer så kommer förhoppningsvis mamma med kina-mat. Blev så sugen på det och eftersom Jimmy inte är så förtjust i det så får jag väl passa på när han inte är hemma =)

Fick tag på 4 st gratis-biljetter till sprinttävlingarna i skidskytte imorgon. Jag vill helst se damerna eftersom Helena va så duktig igår så vi åker kanske inte dit förrän 14.30. Beror på väder och Emelies dagsform. Felicia lämnar jag nog hos Thorbjörn och Lilian, så får de lite att göra under tiden ;)

Emelie vill så gärna gå på julmarknaden på Jamtli och jag skulle vilja baka, får väl se hur vi får ihop denna helg!

Kram

Äntligen....

är det torsdag och Jimmy kommer hem! Så ikväll blir det mys i soffan =) Konstaterade igår att vi aldrig har varit ifrån varandra så här många nätter tidigare. Det kan vara skönt att vara själv någongång ibland, men inte för ofta och för länge. Speciellt inte med sjuka barn, snöskottning och man inte mår helt bra själv =(


Det blir ju iofs bara ikväll vi ses för imorgon åker han till Åre och Holiday Club(julfest och övernattning med jobbet). Så på lördag lär han väl må lagomt bra när han kommer hem.....morr!

Jag ska på julfest nästa fredag men jag den är på frösön och minsann ingen övernattning!

Idag är det pysseldag på dagis så jag har tagit ledigt från kl 13.15 för att få fika och pyssla lite med barnen. Vilket betyder att jag slutar nu!

Kram

Snökaos

Imorse när jag skulle skjutsa Emelie till dagis(Felicia hemma idag oxå) upptäckte vi hur mycket det hade snöat i natt! Körde ut ur garaget men tog mig inte mycket längre än så. Körde fast en gång men lyckades komma loss. Ringde min morbror som lovat att röja åt oss om vi behöver, men typiskt nog var det punka på ena traktordäcket! (inlämnat för lagning) Emelie lät lite förtvivlad i baksätet när hon märkte att vi inte tog oss någonstans; "Jag vill inte bo här nere! Jens och Gloria(grannarna snett ovanför) tar sig ju iväg hur lätt som helst!" Jag började skotta och tog mig lite längre, men insåg att jag skulle behöva skotta hela vägen för att ta mig ända upp å då orka jag inte mer. Mamma kom och hämtade Emelie och skjutsade henne, de skulle ju baka idag på dagis så hon ville ju så gärna dit. På väg till dagis berättade Emelie för mamma att jag har såå dåliga vinterdäck och att hon tycker att jag ska köpa en Toyota ist! Haha! Tror nog inte att det är bilmärket det är fel på, men kombinationen mycket snö, dåliga däck och en upprörd bilförare är kanske inte den bästa =(

Emelie hjälper till att skotta, Felicia oxå genom att äta snön =(

Mamma har hjälpt mig tre gånger den här veckan, tack! Ibland är det så välbehövligt!

Snöslunga står för övrigt just nu överst på önskelistan!!

Det fortsätter ju bara att snöa å snöa! Jag ringde till en av grannarna för att höra när han slutar. Han är nog hemma strax efter halv tre så då blir det ut å skotta hela vägen! Jag måste ju iaf kunna ta mig iväg för att hämta hem Emelie från dagis!

I söndags fick Fredrik och Lise en dotter (Olivers lillasyster). Grattis! Hittade en jättefin present på stan samma dag som jag längtar efter att få ge till dem! Emelie ville åka dit samma dag, men jag förklarade att de är ju kvar på sjukhuset fortfarande och sen vill de nog vara för sig själva ett tag innan en massa besökare börjar komma dit.

Jag har bakat en saffranskaka idag som jag tänkte ta med mig på jobbet imorgon, om jag nu tar mig iväg..... =)

Emelie hade med sig pepparkakor som de bakat på dagis

Kram

Riktigt kul i Globen

Det blev en väldigt trevlig helg med globenbesök och fick ju umgås rätt mycket med min favvo-kompis. På torsdagen när jag kom till Västerås så tog vi det lugnt, åt mat och pratade. Vi tog bilen till globen på fredag morgon, lite krångligt att hitta och sen få en parkering, men det gick! Globen är ju alltid häftig att vara i och Ankys clinic där Emelie red va superkul att titta på. Emelie fick även hoppa in i maskeraden och rida ist för Anky(helt oplanerat) och det fick jag endast se på tv, men snacka om kul! Hon fick låna en jättefin häst. Efter föreställningen gick vi en  stund i annexet och jag köpte några få saker. Tog även en snabb sväng i globen-shoppingen men handlade inget. Innan jag skulle åka hem på lördagen gick jag och Jennifer i några butiker i Västerås och där handlade jag iaf lite saker(jag hade ju tänkt shoppa en hel del.....).

Dressyrryttarna tränar, Briar i vänstra hörnet.


Här rider Emelie för Anky


Emelie på maskeradritten

När jag blev hämtad på tågstationen sov båda barnen i Jimmys nya fina bil, känns verkligen lyxigt med en helt ny bil! Jimmy hade köpt blommor och jag blev jätteglad, fast de inte va så fina, rosorna va lite vissna =(

I söndags fick Jimmy sovmorgon. Jag va ju pigg eftersom jag hade fått två hela nätters sömn med sovmorgon =) Passade på att byta gardiner, ta fram adventsstjärnor och ljusstakar m.m. Sen va vi tvugna att gå ut å skotta, det hade snöat på rätt mycket under kvällen och natten.

Idag är jag hemma med Felicia som är snorig och har hosta. Jag känner mig inte så pigg själv heller så jag ska vila lite nu när hon sover. Jimmy är borta på jobb mån-tors så jag får "dra lasset" själv, vilket för det mesta går väldigt bra, men det är jobbigt när man inte känner sig riktigt pigg.

Kram

RSS 2.0