Onödiga utgifter!

På väg hem från jobbet idag, precis när jag skulle svänga in på ica på frösön så small det till under bilen. Jag hoppades på att det va en isknul eller nåt men när jag klev ur och tittade under bilen så hade avgasröret gått av! Ringde Jimmy(som såklart åkt bort på jobb jobb i två dagar!) men han svarade inte så då ringde jag Ante som sa att jag skulle försöka binda upp röret så att det inte släpade i backen. Jag köpte snöre på ica och lyckades ganska bra. Tog mig till dagis och hem igen. Sen kom mamma så nu har jag fått låna hennes bil. Ante ska kolla vad jag kan tänkas behöva för reservdelar och det är guld värt att man har personer spm hjälper en när man behöver, stort tack! Hoppas bara att det inte blir allför dyrt, vill ju ha råd att köpa julklappar oxå :) Köpte däck i fredags för 2900:-, är rädd för att det kan sluta på minst lika mycket igen..... :(

Emelie va jätteduktig på dansuppvisningen igår. Efteråt sa hon att hon vill fortsätta dansa, men vi får väl se hur det blir till våren. Idag va det även avslutning på kvällsgymnastiken. Skönt att det blir ett uppehåll med aktiviteterna ett tag nu. Kanske jag har tid att rida lite ;)

Red Baron tillsammans med Åsa och Agge i lördags. Gick ganska bra men han fick styltor fram så det blir bra att han får sulor nu på onsdag. Ska rida igen till helgen.

Nu ska jag ringa min man och säga godnatt sen kanske läsa en stund.

Godnatt!


Däck

Äntligen har jag fått tummen ur och beställt tid för att få två nya däck! Det bli Hakka 4 på Molunds, tid idag kl 15.15. Hade egentligen tänkt träna 15.30 på friskis men nu fick detta gå före. Tar kanske en promenad under däckbytet istället.

Imorgon ska jag rida Baron för första gången på ett bra tag. Jag har ju ridit honom förut men det va några år sedan nu så vi får se hur det går.

På söndag har Emelie dansuppvisning på Folkets hus. Alla ska vara utklädda till en "Bamse-figur" och Emelie ska vara katten Jansson, ska bli jättekul att se!

Annars blir det adventspynt och lung helg hemma antar jag. Fast julstämningen uteblir lite när det är plusgrader och snöfritt =(

Igår kväll föddes Edvins lillebror så nu har jag en anledning till att köpa bebiskläder :) Längtar så tills vi får träffas!

Har precis varit på husman och ätit lunch och är sååå mätt! Det va god mat och som vanligt äter man alldeles för mycket för sitt eget bästa. Nu blir det jobb några timmar innan helg!

Kram

Åre

Vi kom hem från Åre vid 15-tiden idag. Trisst väder(regn!) att köra i både på vägen dit och hem, fast på vägen hem var det iaf hyfsat ljust. Jimmy verkade rätt trött när vi kom hem och har mest suttit i soffan medan jag har energi så det räcker och blir över :) Packat upp, tvättat två maskiner, beställt från LR, fixade tacos till middag, packat inför dagis imorgon och gått igenom all reklam. Visst va det mysigt i Åre men jag håller med Jimmy lite med det han sa för nån vecka sen när vi pratade om den här helgen; "när ska jag få vila då?!". För helgen är så kort och helig på nåt vis. Man vill göra saker men samtidigt va hemma och ta det lugnt. Barnen va duktiga men när man bor allihopa i samma rum blir det lite stökigt och inte direkt nån sovmorgon. Felicia hade jättesvårt att somna både fre och lör kväll men att somna i sin egen säng nu ikväll gick hur bra som helst trots att hon sov i bilen nästan hela vägen hem. Antar att hon gillar sin säng och kanske känner sig tryggare hemma.

Igår hann vi med att bada, gå i affärer och bowla innan middag. Sen blev det hotellrummet resten av kvällen.

En annan anledning till att Jimmy inte mår så bra är att hans pappa skulle ha fyllt 55år imorgon. Självklart att det är jobbigt och vi saknar honom alla sjukt mycket och det blir ju extra mycket vid sådana dagar som födelsedag, fars dag osv.

Nu ska jag göra min man sällskap framför tv:n. Blir nog nr 4 av Johan Falk tror jag bestämt!

Kram

Happy!

So what if it hurts me
So what if I break down
So what if this world just throws me off the edge
My feet run out of ground
I gotta find my place
I wanna hear my sound
Don’t care about other pain in front of me
Cause I’m just tryna be happy, yeah
Just wanna be happy, yeah

Låten Happy med Leona Lewis är ju så bra! Å just nu känner jag mig så happy :) Älskar mina barn, min man och min familj, jobbet känns ok, har kommit igång med träningen och det känns så bra. Just nu skiner även solen! I eftermiddag åker vi till Åre och det ska bli så skönt att bo på hotell och slippa laga mat och bara umgås med familjen.

Igår eftermiddag skjutsade vi Jimmy till stan där han skulle träffa sina arbetskamrater och "avtacka" en av dem som har slutat. Först bowlade de och sen åt de middag på Dalhwinnie. Jag lämnade barnen hos farmor och åkte själv till Fristilen för ett Step-pass. Så jäkla kul med step! Det känns i kroppen idag :) När vi kom hem sen så började jag packa till mig och barnen inför Åre-resan.

Nu är det lunch och sen jobbar jag bara två timmar till! =)

Trevlig helg! Kram


Barnvagnen såld

så nu blir det väl ingen mer bebis....fast det går ju alltid att köpa en ny om det skulle va så ;) Apropå fler barn så berättade mamma precis vad Emelie sagt när hon sov där lördag-söndag. Emelie berättade att vi sålt spjälsängen och då fragde mamma om det inte skulle bli nåt mer syskon? "Nej mamma och pappa har bestämt sig för att det inte ska bli några fler barn". Ja vad säger man!? :)

Emelie tappade sin första tand i lördags hemma hos mamma. Hon la tanden i ett glas med vatten och när hon vaknade va tanden borta och i glaset låg istället en guldpeng!

I lördags va det fest hemma hos min jobbarkompis Cilla. Vi va fyra stycken som åt tacos och sen ramlade det in folk under hela kvällen. Som mest va vi 15 eller 16st. Vi hade jättekul och jag drack sådär lagom mycket så jag blev varken trött eller dålig på nåt sätt. 23.45 kom taxin för de som ville in på stan. Jag hade lika gärna kunna åkt hem då men när vi kom in på Plaza så va det ganska kul. Mycket folk och bra dansmusik. Jimmy hämtade mig strax efter 1.

Sov till strax före 11 igår morse, så skönt! Sen fick ju jag och Jimmy äta "brunch" i lugn och ro helt för oss själva, guld värt! :)

Sen åkte vi till Brunflo, jag tog en ridtur på Malle, mysig men lite halkig.

Nu ser jag fram emot helgen då vi ska bo två nätter på Holiday club i Åre hela familjen!

Kram

Nyvaccinerad

När jag hade hämtat barnen på dagis efter jobbet idag så vi direkt in till stan och ställde oss i kö för vaccination. Kändes som att stå i kö för nån massavrättning eller nåt ;) Ordet massvaccination låter ju inte så kul! Fast som Jimmy sa, "du gjorde det ju frivilligt". Allt som allt tog det väl ca 1 och en halv timme. Barnen va superduktiga och gnällde varken över att det tog lång tid, att de va hungriga eller trötta. När Emelie fick sin spruta sa hon inte ett pip, hur duktig som helst! Felicia fick ju ingen eftersom hon är under 3 och inte tillhör någon riskgrupp.

Har sålt spjälsängen oxå, så nu är det inte så många bebissaker kvar. Barnvagn (http://www.blocket.se/jamtland/Emmaljunga_duo_edge__04_23815284.htm?ca=3&w=1), vagga, babysitter, babygym och kläder.

Imorgon åker Jimmy till Sundsvall med jobbet och kommer hem på lördag. På lördag ska jag till Cilla på "jobb-fest" och det ska bli jättekul. Barnen sover hos mormor då så vi får sovmorgon på söndag =)

Nu ska jag hänga tvätt sen titta på criminal minds.

Kram

Massage

Efter lunch gick jag ner till byggnad 1 för bokad massage och nu känner jag mig som en helt ny människa! Nej kanske inte riktigt men nästan :)

Idag va vi 23 telefonister inloggade och jag kan inte komma ihåg när vi va så många sist. Tycker att stämningen är så skön på jobbet just nu och det känns faktiskt kul att jobba. Kollegorna gör ju såklart den största delen. Att man får ett samtal från texttelefoni där killen dricker och flåsar mig i örat gör ju det hela bara mer roligt! Fick även en kommentar att jag hade fin dialekt, bara att ta åt sig =)

Nu ska jag registrera avtal och sen slutar jag. Åker och hämtar barnen och sen tillbaka till stan för middag hos svärmor och Emelies dans.

Kram


Släpvagnshaveri och barnkalas

Vi åkte hem från Mårdsjön ca 16 på lördag em. När vagnen var fullastad med ved konstaterade Jimmy att ena hjulet hade lite lite luft så vi skulle stanna i Stugun och fylla på men det gick inte göra det där så det va ju bara att köra ändå. Ca 1,5 mil innan stan så small det till och helt plötsligt hade vagnen bara ett hjul! Förmodligen va inte hjulet helt åtskruvat för när Jimmy kände på det andra hjulet så va det oxå löst. Hade alltså kunnat tappa båda! Nämner inga namn men det va inte vi som hade vagnen när det va dags att byta från sommar till vinterdäck. Det hade ju kunnat hända vem som helst och alla kan ju göra fel. Man får se det från den ljusa sidan och tänka att det va tur att det va från släpvagnen det lossnade ett hjul och inte bilen. Nu va det ju bara till att lämna vagnen och åka in till stan för att försöka få tag på däck och hjulbultar. Som tur va hade Stefan allt som krävdes och han följde med Jimmy för att hämta vagnen. Gick ju kanonbra och de va hemma vid halv åtta. Då kom även Ullis förbi så vi fikade och hade en hel del att prata om efter en annorlunda och något jobbig höst från båda håll. Välbehövligt!

Igår mellan 11-14 hade Em sitt barnkalas på djungelhuset. Klockan 14 va det 8st trötta men nöjda tjejer som åkte hem. Emelie fick många bra presenter och det va (enligt min mening) ett lyckat kalas.

Jag hade bokat bord på Jack Rabbit slim´s igår för att fira farsdag. Men jag kände att vi hellre kunde laga god mat hemma istället. Det blev entrecote med potatisgratäng, bea och greksallad. Efterrätten bestod av varsin bakelse från Tages, gott! :) Jimmy fick även en mc tidning och trisslotter. Tyvärr ingen miljonvinst :(

När barnen somnat igårkväll så tittade vi på andra Johan Falk filmen. Grymt bra! Vill se mer. Tur att jag har 3-5:an hemma nu.

Nu är det 15min kvar av arbetsdagen sen blir det hem och fixa mat för att sedan åka med barnen på gympa.

Kram

Kiss i sängen....

och ha det bra, ligga lite och fundera....eller INTE när man blir väckt kl 03 av att den lilla Flisen har kissat i våran säng! Förgrymmade unge! Väcka, klä av och duscha henne, ur med alla sängkläder, bädda nytt och starta en tvättmaskin, puh! Känns ju som en skitsak, men mitt i natten är man ju inte så pigg :( Om hon ändå hade legat i sin säng som är preparerad med plastad frotte och madrasskydd. Tycker trots allt lite synd om Flisan när det händer, det är ju inte för att djävlas med sina föräldrar som hon gör det. Hädanefter blir det nog plastad frotte under madrassyddet i våran säng med!

Kom iaf iväg på morgonspinningen trots nattens bravader. Skönt att träna från morgonen så har man det gjort.

Idag såg jag att LL Hår & Make up har erbjudande om tjejkväll så nu försöker jag få ihop ett gäng så att vi kan gå på det! Intresserad?! Hör av dig!

Trevlig helg!

Kram


Snö!

Imorse när vi vaknade va det alldeles vitt på backen. Det hade inte kommit så mycket snö men tillräckligt för att det skulle vara vitt och halt! Fick köra försiktigt på väg till jobbet. Måste skaffa nya vinterdäck pronto!!

När Felicia fick höra att det va snö ute så sa hon; Jag ha mina nya skor då?! Jag sa nämligen till henne häromdagen att hon får använda de gammla skorna tills det blir snö ute. Söta tjejen!

Igår kväll kom Jimmys mamma på besök. Hon hade med sig persiennerna som hon beställt åt oss. Känns lite onödigt med persienner nu i dessa mörka tider, men Jimmy satte upp de på en gång så nu är de på plats.

Imorgon em åker vi till Mårdsjön. Sover över till lördag. Ska hämta ved och umgås med Jimmys momma och moffa.

På söndag har Emelie sitt kalas på djungelhuset mellan 11-14. Kl 17 har jag bokat bord på Jack Rabbit för att fira fars dag, men Jimmy vet inget så jag hoppas att han inte läser här! ;)  Annars ska han mest tillbringa dagen i garaget för att fixa färdigt vindsluckan.

Jag kommer förmodligen inte hinna med att rida nåt i helgen vilket känns trisst, men får väl ta igen det nästa helg!

Nu ska jag jobba de sista 35 minuterna innan jag får gå hem.

Kram

Mina älskade barn!

I fredags fyllde Emelie 5 år. Känns helt overkligt att det är hela 5 år sedan jag fick min första lilla bebis! Om mindre än ett år så börjar hon skolan! Hon fick iaf många bra och roliga presenter men ser mest fram emot nästa söndag då hon ska ha sitt barnkalas på Djungelhuset! Hon har varit på kalas där idag och firat kompisen Jolin som fyller 5 år imorgon. Här nedan är kort som togs på dagis nu i höstas. Fina, men syskonbilderna va ännu finare ;)

Emelie 5 år


Felicia 2,5 år imorgon


Mamma bjöd på middag idag. Älgkalops och potatis med blåbärspaj och glass som efterrätt, supergott! Imorgon åker Johan tillbaka till Umeå, får se när vi ses nästa gång.

Nu ska jag packa lite dagiskläder och sen blir det Johan Falk 1.

Kram

RSS 2.0