Myspys!

Myskvällen med tjejerna igår blev kanonmysig! Mongolisk buffé, saffransbullar, glögg, pepparkakor, tända ljus och massa snack. Hemma ca 20.30 proppmätt! Mamma med sambo va barnvakt och mamma hade även hunnit med att sy upp de nya julgardinerna, tack!

Tog en prommis med min favorit-granne igår efter jobbet och då bestämde vi att vi ska dricka glögg tillsammans nån kväll. Vi ses alldeles för sällan!

Är det inte löss så är det parasiter i vattnet, blir såå trött! Sen blir det inte bättre av att älta skiten hela tiden, jag citerar en kompis "koka vattnet eller sitt på toan!" Känns sjukt men det är bara att gilla läget. Som tur är har vi ett uv-filter i vårt pumphus som parasiten förmodligen inte tar sig igenom men man får väl ta det säkra före det osäkra och koka dricksvattnet. Tur att det finns vattenkokare!

När man är på ryttargalan och globen horse show kan man tydligen göra annat än att titta på hästar?! Måste nog ringa min vän å höra om det finns nåt skvaller på killfronten! ;)

Kram

Adventsfix

Imorgon är det första advent, och eftersom jag och Felicia har "stalljour" i Brunflo imorgon bitti, så har vi tagit fram adventsljusstakar, adventsstjärnor och hängt upp julgardiner idag istället. Köpte några nya julgardiner på hemtex så nu hänger det helt nya gardiner i köket och på Emelies rum. De julgardiner som hängt i köket sedan vi byggde huset ville Felicia ha på sitt rum och det andra paret hänger nu i datarummet. Jag älskar skenet av stjärnorna och adventsljusstakarna, julkänsla! Jag kommer ihåg den orangefärgade pappersstjärnan som jag hade i mitt rum när jag bodde hemma hos mamma, det skenet va så mysigt!

Jag ser verkligen fram emot måndag kväll. Då blir det tjejmys hos Tofflan! Vi ska käka middag, dricka glögg å snacka en massa skit! :) Mamma ska va barnvakt för Jimmy åker till Ramsele på jobb i några dagar.

Nu ska jag sova så jag orkar med stalljobbet imorgon!

God natt!


Söta tjejerna bakar lussebullar!


Felicia rider på Albin, jag & Emelie går bredvid


Emelie, Albin & jag



Mysdag!

Efter att ha följt Emelie till skolbussen(vilket såklart va spännande eftersom det va första gången) så tände jag upp i kaminen och la mig brevid Flis i soffan och myste. Dagis har planeringsdag så därför är jag ledig idag. Skönt att förlänga helgen med en dag till.

Va ju även hemma med båda barnen i onsdags efter att ha upptäckt små kryp i Emelies hår! Bara en i familjen drabbad och nu är de små lusarna döda. Ny behandling igen på onsdag!

Nu ska vi börja göra oss iordning för att åka till stan. F ska bli fotograferad hos Maria och Anna, eftersom hon tvärvägrade på dagis. Hoppas det går bättre idag!

Kram

Tid och pengar

Tänk om man hade mer av de båda?! Hade väldigt gärna åkt ner till Stockholm och Globen Horse show till helgen men känner att tiden och pengarna behövs här hemma just nu. Tråkigt att inte få träffa två av mina underbara vänner där nere men jag hoppas att vi ses snart iaf!

Helgen har ju gått fort som vanligt. I fredags blev det en ridtur på Malle i månskenet och välförtjänt skräpmat efter det! Jimmy kom hem ca 20.30 med en Polaris 700 SKS. Nu väntar vi bara på lite mera snö så vi kan provköra den! :)

I lördags åkte vi upp till Åkersjön för att inspektera U och S stuga. Jimmy fick agera lite elektriker medan vi andra mest bara softade(förutom en liten promenad).

Igår blev en ganska lugn och skön söndag med städ- och tvättning på schemat. Medan jag och barnen åkte till Knytta så åkte Jimmy för att hjälpa sin farmor med lite av varje eftersom hon har ramlat och är lite mör i kroppen. Hon har inte riktigt förstått att när man är 87 år och nästan helt blind är det inte ok att klättra högt på stege! Toktant! 

Kram

Sista rycket!

Innan helg! Jimmy är just i detta nu på väg till Ö-vik för att köpa en skoter. Imorgon åker vi förmodligen upp till Åkersjön för att spana in U och S nyköpta stuga. Kan hända att skotern kommer att provköras ;)

Nu ska jag hämta kidsen och åka till fastern och de "bråkiga" hästarna. De har blivit en aning rymningsbenägna på slutet och jag förstår att det är jobbigt. Inte kul med hästar som inte vill va kvar i hagen! :(

Jag vill veta om jag klarat tentan! Till veckan kanske.....

Kram å trevlig helg!

Shopping!

Minns inte sist jag shoppade så här mycket, så kul med bra shopping! På väg hem från Härnösand igår stannade vi först på Hööks och där slutade notan på ca 1016:-! Fast då va det en hel del julklappar och beställningar från annat håll. På ikea handlade jag för 1300:- men där var det oxå beställningar så endast ca 500:- gick från mina egna pengar. Sen blev det lite mer shopping i gallerian, grymma julklappar! I love shopping!

Det va iaf skönt att komma hem, hemma ca 20.15. Mysa lite med Emelie(Flisen hade redan somnat), duscha, titta på Greys, packa upp och äntligen fick man sova i sin egen säng igen!

Idag jobb, jobb, jobb och sen möte i By 1 15.15 inför julfesten!

Kram

Härnösand

Jag trivs faktiskt väldigt bra i Härnösand! Är helnöjd över boendet, kunde inte hitta bättre å definitivt inte billigare! :) Endast bensin och luncher som kostar oss nåt och det man shoppar på lunchen förståss ;) Efter tentan igår(som förhoppningsvis gick bra!) så shoppade jag en klänning till julfesten plus lite annat smått å gott.

Lite tom i huvudet efter dessa dagar, ska bli skönt att åka hem imorgon, men advokaterna som har föreläst har varit tokbra! Imorgon blir det rättsfallsseminarium.

Imorgon kommer tankarna även gå till min älskade vän som måste ta bort sin tredje häst inom loppet av några år. Jag tycker verkligen så synd om henne! :(

Nu är det dags för middag!

Kram


Fredag!

Härliga fredag! Slutar jobba om 10 min. Då blir det lite handling å sen fredagsmys med familjen. Kanske måste plugga lite oxå?!

En del fixande inför årets julfest med jobbet men nu är namnen på alla som vill gå inskickade till ansvarig i By 1 och på torsdag ska jag dit på "festmöte". Lite kul att va inblandad trots allt.

I helgen blir det plugg, stall, ljuständning hos våra pappor och förhoppningsvis middag ute imorgon för att fira Jimmy(farsdagspresent i förväg)

Tack å hej leverpastej! (barnen har tittat på Bert på tv)


Mardröm....

om tentan i natt! Jag fattade ingenting och va endast en poäng från godkänd!? Det lär väl kännas konstant som en mardröm innan jag e klar på måndag! Jag och Cilla kommer förhöra varandra hela vägen till Härnösand på söndag kväll, va så säkra!

Mörkerridning i tisdagskväll. Tur att jag är lite modigare än Malle, vet inte hur det skulle ha gått annars?! Mamma va med och hjälpte barnen med Albin sen åkte hon hem med dem när jag och A skulle rida. Har kommit på att det är skönt när Jimmy är borta på jobb; bjuden på middag av mamma tisdag+barnvakt och igår kom Jimmys mamma till oss. Fixade mat och va barnvakt när jag pluggade. Blev kallad bortskämd av en jobbarkompis igår, såklart hon tycker det när hon i princip aldrig har nån barnvakt. Men nu har jag kanske hjälpt henne geneom ett tips! :)

I tisdags tog jag på mig nån slags "festfixar-roll", nån måste ju styra upp det hela! Så förhoppningsvis så blir det julfest på Plaza den 10/12!

Kram


Kallt!

I morse visade termometern -9 kalla grader, så nu är det vinterkläder som gäller! Fast i Mårdsjön va det tydligen -18,5 så man ska väl inte klaga! ;) Vi trotsar ändå kylan och beger oss till stallet ikväll. Mamma hämtar barnen, fixar mat och följer sedan med oss. Kan hända att det blir en tur på Malleman i mörkret.

Igår kväll kom Cilla hem till mig för lite snabb genomgång av frågorna inför tentan. Innan hon åkte hem så bestämde vi oss för att vi skulle träna idag på morgonen. Så kl 6.45 va vi på Innerjoy, redo för ett "indoorwalking-pass". Faktiskt bättre och jobbigare än jag trodde, kul!

Fredagens after work va superkul! Börjde dricka strax efter 12 och va därför ganska nöjd vid 21 när Jimmy hämtade mig. Drack faktiskt lagomt och mådde därför helt ok på lördagen. Måste ju bara säga att det är störtskönt gäng som jobbar i By 6! =)

Helgen va annars lugn med stalljobb och ljuständning i lördags. "Arbetspass" hos Jimmys farmor på dan på söndan och på em blev vi bjudna på middag hos I och T. Köpte med oss present till E som har fyllt 2 år. Hon fick en käpphäst! :)

Kram

Hahaha!

Skrattar halvt ihjäl mig på jobbet idag redan innan after worken börjat! Mina arbetskamrater är så störtsköna! De har bestämt sig för att "busa" med Patrik som ska sluta hos oss för att istället börja på Proffice. Jag tyckte att jag va tidigt på plats men när jag kom till jobbet så va två personer i full färd med att plasta in dator, mus, skärm, vattenglas, penna, stol, ja i princip allt på hans plats! Så här såg det ut;

 
Alex är sååå oskyldig....

precis som mig och Dennis! ;)

Klockrent!

Patrik tog det på helt rätt sätt!

Redo för några timmars arbete!

Den här dagen kan ju inte bli annat än bra! =)

Kram

Mörker

Den här årstiden är nog den värsta när man har med hästar att göra; det blir kallare och kallare, mörkare och mörkare plus att det är hårt och delvis halt, vilket såklart inte är något plus! :( Barnen hade ingen större lust att rida i mörkret igår så det blev en liten sväng i hagen och sedan ute på gårdsplanen runt runt. Emelie ville ju prova sina nya ridstrumpor och ridstövlar. Albin fick även fina rosetter i man, svans och pannlugg! :) Jag och A konstaterade att man va tuffare när man va yngre när det gäller att rida i mörker. Det va fasen toksvart, endast stjärnorna lyste upp vår väg. Trots detta va vi ute i 50 min och Malle fick sig ändå ett lagom ordentligt pass.

Imorgon stänger växeln kl 12 eftersom det är dag före Alla helgons dag, bra att jobba statligt! ;) Det ska vi på jobbet fira med en after work. Spriten är fixad och maten beställd, kan hända att jag tar mitt första glas ca 12.01! ;)

Jimmy och barnen är lediga idag. Kändes lite orättvist imorse när jag åkte till jobbet och alla andra fick fortsätta sova. Vill oxå va ledig!

Kram


Emelies presenter

Emelie fick väldigt många och bra presenter när hon fyllde år! Av mig, Jimmy och Felicia fick hon ridstövlar, kjol, scarf och lego(täckjacka och täckbyxor tidigare). Av släktingar fick hon pengar, tröjor, tights, byxor, tunika, smink, böcker, örhängen och halsband. Av sina kompisar fick hon i fredags bla en barbie, en robot(som Jimmy tycker är jättehäftig eftersom den kan klättra på väggen?!), lego, choklad och pyssel.

När L och J kom med present i lördags fick hon ännu mera pysselgrejer. Eftersom jag är så fruktansvärt "opysslig" så tror jag nog att jag får skicka Em på "pysselkurs" till L nångång i framtiden ;)

Igår kväll kom U och S och hade med sig ett stort paket som innehåll vinterridhandskar, ridstrumpor, pälsglans, liten rotborste, liten gummiskrapa och små söta snoddar med rosetter på. Ponnymamman säger tack för presenterna! ;)

Kram


Vintertid

I och med att vi gick över till vintertid så försvann all min energi! Jag har hört ett antal gånger att folk är trötta pga omställningen från sommar- till vintertid el vice versa, men har tyckt att "Äh så kan det väl inte va?! Vad kan en timme hit eller dit spela för roll?" Nu är jag iaf aptrött om man gemför med förra veckan, men det rättar nog till sig. Vintertid kallas även normaltid(lärde jag mig idag), fast jag tycker ändå att sommartiden är mest normal! ;)

Barnkalaset i fredags blev mycket lyckat! De andra kalasen oxå för den delen :)

Tack vare bra "kontakter" så har vi fått/fått låna en hel del saker till Albin. Provade världens sötaste westernsadel igår och det gick jättebra. Barnen vill inte annat än rida ;) Han är jättesnäll och står numera snällt på gången när barnen borstar å fixar med honom. Vill handla mera saker men har fått order att hejda mig till imorgon eftersom Emelie ska få paket av U och S ikväll, kan ju innehålla nåt "hästigt"! :)

Det va så himla härligt väder igår så jag va bara tvungen att rida. Red ut på Malle en sväng och idag har jag träningsvärk.....

Kram

RSS 2.0