Vårdcentralen

i Brunflo är ju ett kapitel för sig! Kanske inte just själva vårdcentralen, men framför allt kvinnan som svarar när man ringer och vill beställa tid. Hon suckar och stönar varje gång man ringer dit. Hon borde skärpa sig eller byta jobb! I morse när jag ringde och berättade om utslagen som jag har nedanför munnen så sa hon att det är kaos där och att det är omöjligt att få en tid hos någon läkare. När jag talade om att mitt barn oxå har utslag och att läkare bör titta på det sa hon åt mig att kontakta bvc och då kunde de även titta på mig?! Har ringt bvc och lämnat meddelande om att jag vill få en tid, men inte hört nåt. Jag ringer nog igen imorgon fm.

Fick nyss ett samtal från personalavdelningen till min privata mobil. Hon som ringde undrade om jag ville komma på intervju för administratörstjänsterna! Oh my good!! Det trodde jag väl aldrig, men skitkul! Har haft hög puls nu i flera minuter. Vad gör en administratör?! Läste inte annonsen supernoga, men tyckte att det verkade intressant och jag vet att det är på administartivt stöd. Får läsa på....... Har fått en hel del bra tips på saker som jag bör tänka på inför intervjun, tack!

Nu ska jag jobba på de sista 12 min sen ikväll blir det fika hos moster som fyller år!

Kram

Väntar......

på att tiden ska gå! Fredag eftermiddag, så nära helg men ändå så långt borta. Efter jobbet ska jag ner på stan, köpa snacks och nåt att dricka. Sen tillbaka till jobbet. Maten är beställd och kommer ca 17, vi blir nog ett ganska trevligt gäng. Kl 19 har arbetsförmedlingschefen(vår fd chef) bjudit ner oss till mässen på pubkväll för att "joina" övriga arbetsförmedlingen. Tror det blir ganska tidig hemgång, men vi får väl se.

Helgen som kommer har vi inget speciellt planerat, hoppas på fint väder så att man kan vara ute. Hösten har ju hittills varit jättefin. Mysigt när vi börjar elda i kaminen och kan tända ljus på kvällarna =)

Guud va många arbetslösa det finns i detta land och då ska man ju tänka på att långt ifrån alla ringer till växeln. Iofs är det arbetsgivare och olika myndigheter som ringer hit oxå, men ändå!! Än värre lär det ju bli till veckan när det är slutet och början på månaden. Jag är glad att jag har jobb, kanske inte det roligaste men jag får ju iaf lön varje månad.

Har pratat med grannen(inte han som satt i bilen, men hans sambo) och han verkar må rätt så hyfsat. Sjukskriven i två veckor till att börja med, gjorde illa benet. Tur bara att barnet inte va med i bilen, vill inte ens tänka tanken!

Trevlig helg!

Ps. Bara 15 min kvar nu.......

Krock!

När jag sitter på jobbet nu på fm så ringer en av grannarna på mobilen. Hon berättar att hon vaknade av värsta smällen strax efter 9 på morgonen. Hon går ut för att titta och upptäcker att två personbilar har krockat precis vid vår infart. Den ena bilen är en av våra grannars(!) Han skulle svänga ner och har en bil bakom sig som kör rakt in i honom bakifrån. Grannens bil snurrar runt och hamnar på grannarnas(många grannar) stenmur. Min första tanke var; tur att inte barnet va med i bilen! Polis, brandkår, ambulans och såklart öp och lt va snabbt på plats(så bild finns att beskåda på internet och förmodligen i tidningarna imorgon). Grannen som va hemma är sjuksköterska och enligt hennes bedömning verkade allt ganska ok men han fick åka ambuland in på sjukhuset för att kolla eventuella skador. Hoppas allt har gått bra! Det är inte första olyckan som händer vid oss så det känns inte så roligt, men hur ska man göra för att förhindra det?!

Ikväll kommer mamma och Lasse hem från Tallin. Jag fick ett sms från mamma där hon undra om jag ville ha nåt från taxfree. Sprit och godis skrev jag då =) Spännande att se vad det blir.....

Idag har min vovve namnsdag fast det är ju inte min längre, men det va ju jag som döpte henne. Grattiskram till Tea!

Köpte mivitotal idag så nu ska vi se om jag blir lite piggare. Hösttrött?! Yes! Men kanske inte så länge till........


Bebisnyhet igen!

Igår kom Mattias till oss för att hjälpa Jimmy att dra kablar till larmet som vi ska ha inne i huset. Jag och Malin tog varsin vagn och promeneard en sväng. Då berättade Malin att de ska bli föräldrar i mars, sååå kul! Jag blir så glad för alla som väntar barn för jag vet ju själv hur underbart det är(för det mesta) och jag blir även glad att de inte har blivit avskräckt av våra små bustroll! Man kan nog lätt bli det när de är konstant högljudda, kladdar med mat och inte lyssnar på sina föräldrar för fem öre(igår kändes verkligen som en sån dag)  Konstigt att de blir så otroligt söta när de somnat i sina sängar på kvällen =) Ser iaf fram emot ett nytt kompispar med bebis!

Igår va Emelie på första funky-kids lektionen. Jag stannade kvar en stund i början men sen gick jag och hämtade Felicia som sov i bilen. Hon tyckte att de va jättekul och ser fram emot nästa söndag. Ikväll ska vi på barngympa i Marieby gymnastiksal 17.30-18.30. Känns bra att hon har två aktiviteter i veckan.

Den här veckan känns ganska fullspäckad både på jobbet och hemma. 15.30 idag ska jag och Jimmy va på banken, 17.30 på gympa. Imorgon kl 19 klädparty hos Stina, 20.00 träna. Onsdag: 18-20 föräldramöte på dagis, förhoppningsvis promenad 19.30. Torsdag: fotografering dagis. Lördag: fest hos en jobbarkompis som jag troligen ska på. På jobbet har jag två marvin pass och två fakturadelningsmöten så veckan lär nog gå rätt fort.

Annars blev helgen som jag trodde väldigt lugn. Den gick väldigt fort men så brukar det ju vara med helgerna.

Nu ska jag jobba på lite innan jag slutar för dagen.

Kram

Soft dag på jobbet.....

Låter otroligt va?! Men sant! Började med fakturadelningsmöte tillsamans med A-K. Tre timmar som bara flög iväg. Jobbade 30min sen lunch. Jobbade 30min till och nu sitter jag på marvin tills jag slutar 15.15. Skön fredag!

Det blir nog en ganska lugn helg (som att våra helger brukar vara annat....) Städa garage, köra skräp, plocka upp grönsaker ur landet(de som inte frusit ihjäl vill säga) och köra Emelie till sin första dans-träning på söndag.

I onsdags hade jag träningsvärk men det va inget mot för hur det kändes igår. Värst andra dagen? Skojar du?! Jag fick iaf en promenad med Lina på onsdagkväll och det var trevligt.

På söndag åker mamma och Lasse till Tallin, kommer hem tisdag. Nästa fredag åker de till shlm över helgen tillsamans med svärmor och hennes sambo. Det är ju ett fasligt åkande på de och sällan(aldrig) får man följa med nånstans! Är det för jag har barn och då blir det besvärligt? Eller så måste det vara rättvist mot bror eller Lasses barn och då blir det oxå krångligt. Kanske är det för att jag är vuxen nu och har mitt liv, men jag kan ändå sakna att aldrig göra något med bara mamma. När hon kommer till oss är hon ju bara mormor hela tiden. Det tog mig ca 4 år för att upptäcka den känslan. Ja nu fick jag de sagt.

Nu ska jag göra ett ryck innan fikat!

Trevlig helg!


Bvc och Step-pass!

Igår fick jag flexa hem från jobbet 14.30, skönt med ännu kortare dagar än vad jag redan har =) Fick en tid 15.15 på bvc i Brunflo så då var det ju bara att åka dit. (Jag har alltid fått tid samma dag när jag har ringt till bvc, bra tycker jag!) Felicia har små röda prickar runt munnen så jag ville bara kolla upp att det inte va nåt smittsmat, typ svinkoppor eller höstblåsor. Bvc-sköterskan tyckte att vi skulle smörja med LHP el Microcid och om det blev värre komma tillbaka, men hon kan vara på dagis utan problem, skönt! Man blir ju så fattig av att "vabba" och när barnet inte egentligen är sjukt känns det ju så onödigt.

Eftersom jag slutade så tidigt och fixade middagen snabbt så  hann jag åka in till stan för att gå på ett Step-pass på fristilen 17.30. Snacka om kul, I love it! Det känns i kroppen idag kan jag säga, men då vet jag ju att det tog bra =) De har prova-på gratis hela den här veckan så jag ska försöka träna nåt mer, kanske imorgon kväll.

I måndags bakade jag blåbärmuffins, så nu Lina kan du komma å fika ;) Mamma skulle komma till oss då efter jobbet och lämna lite saker, bl.a jordgubbsplant och fleecekläder till kidsen. 10min innan mamma slutar skickar jag ett sms och frågar om hon kan ta med sig "nåt gott". "Vad önskas?" fick jag till svar. Det blev en hel del gott, ibland måste man ju utnyttja att mamman jobbar på café =) Mamma hade även sytt jättesöta fleece-dockkläder i rosa/gult/lila med huva och fickor å allt! Hoppas jag oxå blir lite så som mormor när/om jag blir mormor.....

Nu måste jag fortsätta uppdatera i marvin. Dagarna på jobbet går så fort när jag gör det vilket är ganska skönt!

Jag har iaf mindre ont nacken nu. Tack Lina för tipset om kornpåsen,  tror jag ska prova det i natt.

Kram från
heman (Master of the Universe)

Ont i nacken!

Har så ont i nacken!! Oftast känner jag av det varje dag mer eller mindre, förmodligen kommer det från jobbet. Idag är det mer. Jag har fått order av massören att stretcha varje dag men det blir liksom inte alltid av. Spänningen i nacken medför att jag får ont i huvet och det är ju ännu jobbigare. Liniment och stretching nu är ett måste!!

Förstår varför jag inte började blogga när jag va föräldraledig, hinner helt enkelt när jag är hemma. Kanske märks på inläggen eftersom jag bara skriver på vardagarna. När jag är hemma finns det viktigare saker än att sitta vid datorn.

Helgrapport, lördag: Dammsög, tog en sväng på stan(handlade bl.a. vinterskor för 150:-(!), dansskor, linne och byxor till Emelie) lunch på Max, "familjevila"=hela familjen vilar, middag(smördegsinbakad fläskfile med ugnsteka morötter och potatis). Sist men inte minst blev vi bjudna till Mattias & Malin på värsta chokladtårtan, jättegod!

söndag: Emelies kompis Lovisa kom och lekte, vilket Emelie var väldigt nöjd och glad över. Annars gjorde vi inget särskilt. Jimmy satte upp utelampor, en brevid tvättstugedörren och den andra vid garagedörren. Så nu är det ljust och fint mellan hus och garage. På kvällen kom Simon & Johanna för att hämta sin post(som jag tagit in till oss när de varit i Grekland 16 dagar) och då passade vi på att äta paj med dem. Tyvärr(måste jag säga) köpt paj, blåbär och hallon/fläder. Johanna konstaterade att den jag gör själv är mycket godare, tack tack =) Jag fick en baileys och Jimmy whiskey som tack för hjälpen med posten.

Höll nästan på att glömma skriva om fredagskvällen! Kl 17.30 träffades vi (nästan alla arbetskamrater, det va 7st som inte kunde komma) på Multichallenge. Vi åt god mat och intog sedan Boda Borg(klurigt värre). Mitt lag (lag lila) vann såklart =) Jättetrevlig men ganska tidig kväll!

Nu ska jag åka och handla å trivslegruppens vägnar.

/Anna


Bebis!

Nu tror ni säkert att jag har nåt att berätta.......men så kul ska vi inte ha! Igår kväll va jag bjuden hem till Ci på Me&I-klädparty och självklart åkte jag dit. Förutom fina kläder var det trevligt sällskap och gott fika =) (Mamma och Lasse va barnvakt eftersom Jimmy var borta på jobb.) Det första jag ser när jag kommer dit är en bebismage! C och M väntar sitt tredje, spännande! Både jag och J blev så avundsjuka, vi har ju gått igenom det tillsamans förut och vi blev lite sugna......

Nu måste jag sitta på marvin en stund, sen möte.

Vi får väl se hur detta slutar =)

Kram

(skickar en extra kram till M som verkligen behöver en nu!)

Deltid

Måndag igen....helgerna går alldeles för fort! Men f.o.m idag jobbar jag 85% = 8-15.15 varje dag. Känns skönt att sluta lite tidigare. Även fast det bara är en timme och en kvart så gör det ganska mycket. De e ju klart att det blir lite mindre pengar men för Felicias skull tror jag att det är bra med inte allt för långa dagar på dagis.

Idag blev jag inkallad till chefen! Vi ska ha två gruppsamordnare här på jobbet(just nu har vi tre så det ska väljas två nya). Jag och fem st till hade sökt. Förstod att jag inte skulle få den och det meddelade hon då i morse. Hon frågade dock om jag va intresserad av att ha hand om fakturadelning. Hon tror att det skulle passa mig =) Vet ju inte så mycket om vad det innebär men det är ju nånting annant än att bara sitta i telefon. Jag sa att det skulle jag väl kunna tänka mig och isf blir det jag och en tjej till som ska jobba med det. Alltid kul när man får lite mer ansvar och det bådar väl gott inför löneförhöjningarna(hoppas jag)!

Det har varit jättehärligt väder i helgen! I lördags åkte jag och Emelie in till stan för att handla lite medan Jimmy och Felicia jobbade på lite på baksidan hemma(skottade grus bla) Sen kom M förbi och då åt vi tacos tillsammans. Sedan blev det fotboll(som inte va så spännande) och film Pirates of the Carribean - At World´s End. Somnade inte helt oväntat efter ca en timme, tur att jag sett filmen förut =)

Igår va vi ute mest hela dagen. Fixade klart på baksidan(krattade och sådde gräs) sen tog jag och Emelie en cykeltur. Åkte upp till L & H´s hus men det va ingen där så vi tittade in hos S & H ist. Fick se söta lilla valpen! Passade på att grilla när det va så bra väder, gott blev det!

Nu måste jag nog jobba på lite =)

Grrrr!

Humöret är inte det bästa just nu vill jag lova! Efter lunch har det inte varit många positiva tankar. Vi har precis haft APT här på jobbet och med en del förändringar som förmodligen kommer ske så lär det ju inte bli bättre stämning här. Jag tänker inte säga nåt förrän det är bestämt men diskussionen har helt klart skapat irritationer i min grupp iaf. Vi har haft 45min lunch tidigare varav 12 "promenad-minuter". Nu har vi 33 minuters lunch och går man inte ut före eller efter dem så ska man gå och sätta sig och jobba igen. Tydligen har det alltid varit så, men ingen har förstått att vi har varit tvugna att gå ut annars tillbaka och jobba. Det va en del andra schemadiskussioner oxå. Vi får väl se vart detta leder......

Fick idag veta att Jimmys mamma och syster åker utomlands nästa vecka. Snacka om nån som blev avundsjuk, vill oxå åka! Skickade ett "jag vill oxå åka!-sms" till mamma men har inte fått nåt svar, hon ignorera nog det sms:et. Har tyckt lite synd om mig själv och fällt några tårar så en promenad efter lunch va inte helt fel. Förr(innan jag träffade Jimmy) grät jag ofta men nu är det väldigt sällan så det kanske behövde komma ut. Jag känner mig både lättad och lite patetisk efteråt.

Idag hämtade mamma barnen på dagis, allt verkar ha funkat jättebra. En av dagisfröknarna ringde efter lunch och berättade att allt gick jättebra med Felicia, bra dagis!

Snart stänger växeln för idag och jag åker hem till min kära familj

Checklista sommar -08

* Måla huset andra strykningen -Klart (lite finlir med grått på några ställen)
* Altan baksida - Klart (förutom trapp runtom)


* Planera tomten- Klar

Här pågår planering av tomten

* Gräsmatta - Hela framsidan klar och bredvid/bakom garaget klart, baksidan återstår lite ifyllnad
*
Sandlåda - Klar
* Plantera - Resultatet = tre träd, 12 buskar, trädgårdsland med bl.a morötter, potatis och sallad
* Golv i vedboden - Klart
* Småfix på vedbodtaket - klart
*
Köra ved från Mårdsjön+veden som ligger på andra sidan bäcken - Klart (En och en halv släpvagn från Mårdsjön

Nästa sommar ska vi:

- Göra klar altanen på baksidan
- Lägga stenplattor på framsidan
- Altan på framsidan
- Gungställning med ev rutchkana och klätterställning till barnen
- Plantera lite mer
- Förmodligen njuta av livet på landet =)

Dagisinskolning

Den här veckan är jag ledig tre dagar för att slutföra dagisinskolningen men Felicia som Jimmy började med förra veckan. Det var meningen att jag skulle vara ledig hela veckan men förstod redan förra veckan att det inte skulle behövas. Igår va vi dit en liten stund och lekte, idag lämnade jag de där kl 9 och kom tillbaka 11.30(på den tiden hann jag putsa några fönster bl.a.). Det hade gått hur bra som helst. De hade varit på en liten utflykt, ätit pannkaka och lekt. Somnade ganska snabbt när jag hämtade henne, drygt tre timmar senare tyckte jag inte att hon fick sova mer. Hon är tröttare än vanligt plus att hon har blivit snorig, så vi får se om jag får jobba på tors eller va hemma...... Emelie verkar iaf tycka att det är kul med Felicia på dagis, hon är stolt och duktig storasyster (hemma är det lite sisådär med det)

I skrivande stund har vi besök av tre fd arbetskamrater till Jimmy som hade med sig en jättegod smörgåstårta från Tages! Jag vill alltid ha någonting att bjuda på när vi får besök så jag bakade en chokladtryffelkaka och en annanaskaka igår kväll, visste ju inte om de skulle ha med sig något. Allt va iaf jättegott! Tur att jag cyklade drygt 6km och promenerade lika långt när jag lämnade och hämtade på dagis idag =)

Jimmy jobbade sin första dag igår, han verkar tycka att det är ok. Mycket att göra såklart efter 5 månaders frånvaro, men det är bara att ta det eftersom. Han ska beställa en ny bil nu, blir nog en V70 igen. Blir säkert bra, alltid kul med ny bil med massa "high-tech" =)

Hörde idag att två arbetskamrater fått jobb söderut. Kul för dem, speciellt B som får flytta "hem igen", trisst för oss som förlorar två trevliga jobbarkompisar! Jag söker oxå nytt, får väl se vad som händer.

Imogon ska jag njuta av en ännu en dag hemma, trivs!

RSS 2.0