Soligt härlig dag!

Klev upp samma tid som på vardagarna eftersom vi skulle skjutsa Jimmy till tåget kl 8.00. Stressigt som vanligt(känns det som) men vi hann ;)

Sen åkte vi och vattnade blommor. Kändes tråkigt att åka hem när det såg ut att bli en så solig och fin dag så då åkte vi upp till mamma. Där va det två barn till så det blev full fart. Gick  upp till Coop för att handla lite och sen blev det lunch ute i solen på baksidan.

På eftermiddagen kom Lise med sina två barn. Vi lekte först ute sen gick vi in och barnen lekte lite till medan jag fixade mat. Lise hade med sig en jättegod "norgekaka", med maräng.

Känns som att det varit en jättelång dag och jag tror det blir sängen tidigt. Men först melodifestivalen och godis!

Imorgon blir det ev en ridtur, iaf en tur till Brunflo innan vi hämtar Jimmy.

Kram

Magkatarranfall!

Idag hade jag tagit friskvård från kl 15.00 för att åka skidor. Det blev så soligt och fint på eftermiddagen och jag såg verkligen fram emot det. Men när jag hade bytt om fick jag så fruktansvärt ont i magen och kände direkt att det va magkatarr. Riktigt vidrigt anfall! Hade så ont så jag visste inte hur jag skulle klara av att köra bil. Men jag tog mig ner på stan och in på homeopatapoteket. Probioplex, det enda rätta! Tog två st tabletter på en gång och anfallet släppte ganska snabbt. Har känt av det av och till under kvällen och törs inte äta så mycket.

Mamma bjöd mig på lunch på Husman. Temex-buffe som va riktigt god, men det kan ju vara den som utlöste mitt anfall. Jag har klarat mig utan tabletterna rätt länge nu, men nu va de dax att köpa en ny burk.

Min räddare i nöden!

Fick även tulpaner av mamma eftersom jag har namnsdag imorgon, tack mamma!

Igår va en lite annorlunda dag. Jag lämnade Felicia hos mamma, Emelie hade sovit över där. Åkte och jobbade några timmar, sen hämta Felicia för en återkoll efter öroninflammationen på Hc i Brunflo. Lunch hos mamma, jobba lite till, hämtade Emelie hos Jimmys mormor och morfar, hämta Flis hos mamma. Åkte till Brunflo, åt på sibylla sen på badet. Hemma ca 19.30, trötta barn och mamma ;) Jimmy och hans pappa hämtade ved till Jimmys farmor så han va hemma ca 20.00.

Imorgon ska vi skjutsa in Jimmy till tåget som går kl 8.00. Han och Fredrik ska till Stockholm på Judas Priest. Så det blir nog hyfsat tidig kväll.

Kram

Spikmatta & ridning!

Har träningsvärk i ryggen och benen sedan ridturen i lördags, men det är ju en bra värk =) Eftersom Jimmys syster inte kan använda högerhanden så bra(efter att ha ryckt tag i en av hundarna en aning för hårt) så behöver hon hjälp med lite av varje. Jag och Annica hjälptes åt att mocka, sen tog hon Malle och jag Banditen på en tur ut i skogen. Va lite nervös innan då jag aldrig ridit honom tidigare och jag vet att han kan köra lite rodeo ;) Han e ju trots allt hingst och bara 4 år snart! Men det gick väldigt bra, han va lite busig men det va kul. Både jag och Annica kom fram till att man var betydligt tuffare när man va yngre, och för min del blir det ju inte bättre av att jag rider så sällan. Ska försöka ändra på det!

Gårdagen kändes lite som en fika-dag. Vi va ute en stund på fm och skottade. Efter lunch åkte vi till Mattias och Malin som bjöd på kladdkaka med glass! På kvällen åkte jag och Emelie till Lina för att ge henne två paket som jag köpt och även lämna lite kläder. Fika igen! =)

Kändes faktiskt riktigt skönt att lämna barnen på dagis och åka till jobbet imorse efter 3 dagars vab förra veckan. I fredags va vi ute nästan hela dagen. Först kom mamma till oss och vi åkte lite skidor. Efter lunch åkte vi in till stan och vinterparken. Fikade på Törners och lekte sedan en stund till. Trötta men glada barn i bilen på väg hem.....

Har provat spikmattan några gånger och det känns bättre och bättre. Jimmy kör med t-shirt för han tycker att det gör för ont annars. Man blir helt varm och avslappnad.

Idag har jag fixat lite med referenser, intyg och betyg inför nästa vecka. Känns skönt att ha det färdigt. Har även fått ledigt av chefen och hon önskade mig lycka till =) Undrar hur många de ska intervjua? Spännande!

Ikväll är det barngympa som gäller, sista gången innan lovet.

Kram


VAB dag 2

För denna vecka......va ju hemma 1 1/2 dag förra veckan oxå =(
Felicia sov iaf hela natten i natt och har inte kräkts sedan kl 11 igår fm, så det verkar ju vara över. De måste ändå vara hemma från dagis imorgon eftersom det ska gå minst 48 timmar sedan sista kräkningen. Så de e bara att gilla läget =) Imorgon är mamma ledig. Hon ringde och sa att vi kunde ju hitta på nåt och det känns roligt, hoppas på bra väder så att vi kan vara ute.

Läste precis mailen och blev verkligen glatt överraskad. Ska på jobbintervju! Hörde att det var över 300 sökanden så jag hade inga som helst förväntningar på att bli kallad =)

Blev glad när Sverige tog silver i skidskytte-stafetten idag, det va de verkligen värda!

Jimmy ringde sin pappa igår och han lät riktigt pigg då. Synd att vi inte kan åka och hälsa på pga smittorisken. Kanske till helgen.

Grattis till Mattias som fyller 32år idag! Om ca 1 månad kommer deras bebis!

Nu ska jag börja med middagen, tagliatelle och skinksås.

Kram

Magsjuka

Inatt vaknade jag av att Felicia ropade mamma, vilket inte är så ovanligt ;) Men när jag kom in i rummet så kände jag att det luktade spya! Jaha, vab igen var det första jag tänkte. Aströtta va både jag och Jimmy när telefonerna ringde imorse. Hon kräktes ytterligre två gånger i våran säng, men det kom inte upp så mycket(som tur va). Vid frukost verkade hon ändå pigg men jag märkte senare hur snabbt hon blev trött och rätt som det va när vi satt i soffan så kom det en jättekräkning! Efter det har det varit lugnt och hon har fått behålla det lilla hon ätit, peppar peppar!  Snacka om att jag har tvättat och skurat idag......Hoppas nu bara att ingen annan i familjen blir dålig.

Efter middagen tog jag en efterlängtad promenad, skönt med friskluft en sån här dag ;) Emelie följde med ut en sväng oxå och det tror jag va bra för henne med. Det är jobbigt att ha ett sjukt och ett friskt barn hemma. Emelie blir rastlös och vill göra saker medan Felicia inte orkar nåt och är bara mammig. Emelie svarade så gulligt idag när jag frågade vad vi ska göra imorgon om Felicia fortfarande är dålig. Då sa hon; "Vi kan väl göra samma sak som idag, fast inte baka grahamsbullar vi kan ju baka nåt annat" =)

Grattis till Lina på 28 års dagen! Kommer med paket en annan dag ;)

Nu blir det soffan, sen sängen!

Kram

Hjälplös

Vad hjälplös man kan känna sig när en anhörig blir sjuk. Man ser att de har ont och lider men man kan inget göra. Förutom att bara finnas där......Vilket iofs kan vara nog så svårt. Vi vill inget hellre än att Jimmys pappa ska bli frisk, så jobbigt att se honom ha så ont och må så dåligt! Jag vill kunna hjälpa till mer men med barn och jobb så är det inte alltid så lätt. Om vi inte finns hos honom fysiskt så gör vi det iaf psykiskt.

Har fått veta att en kompis farbror har fått en hjärntumör som är 5cm och även en annan kompis vars svärfar precis fått veta att han har cancer. Cancer är för mig det mest laddade och hemska ord som finns! Känns som att fler och fler drabbas......

Det är fortfarande kallt ute och jag börjar sakna kvällspromenaderna som jag ratat medans det varit så kallt. Kommer faktiskt inte ihåg när jag senast tog en promenad.

Känner mig lite allmänt trött och less just nu, men det vänder säkert snart...... Nåt som är postivit är iaf att man märker att det är ljust när man åker till och från jobbet.

Idag fick jag leveransbesked att spikmattorna som jag beställt har kommit! Vi är 6st här på jobbet som beställt och det ska bli så spännande att prova den!

Nu ska jag snart äta lunch, oxå nåt positivt =)

Kram
Tänk på att inte ta varandra för givet, ta hand om varann!

Lek & härligt väder

Idag har tjejerna lekt jättebra tillsamans, syns kanske på bilderna här nedanför =) Emelie har så bra fantasi och tar med Felica i allt hon gör. Hoppas att de fortsätter att vara lika bra vänner när de växer upp. Det blev ganska mycket inomhuslek eftersom de va mycket att se på tv idag; skidskytte och slalom. Faktiskt 1 guld till Sverige, Helena!!

Jag och Emelie åkte in till stan för att vattna blommorna hos farmor och handla mat.

Gick ut på eftermiddagen och körde in lite av veden som vi hämtade i Mårdsjön igår. Solen värmde ganska bra och det va härligt väder trots -15 grader.

Vi tänkte åka till faffa en sväng idag, men han mådde inte nå vidare så han tyckte att vi kunde komma när han va lite piggare.

Jag fick jättefina blommor av Jimmy igår på alla hjärtans dag! De kom med blommogram hem till oss. (Så nu vet jag att Fillsta blommor är bra på att binda buketter) ;) Själv hade jag bara köpt gelehjärtan till oss alla.


Busungar i badkläder


och solglasögon.


Fin alla hjärtansdagbukett!

Kram

Kallt!!

Nu har det varit alldeles för kallt alldeles för länge! Det är jättefint på dagarna med strålande sol, men det är inte så roligt att vara ute nå länge när det är runt -20 grader. När man dessutom har en liten snorig hostande Felicia så håller man sig inomhus. Jag va hemma med henne igår och Jimmy är hemma idag och ev imorgon med.

Hoppas att det blir lite mildare väder till helgen för vi ska ev åka till Mårdsjön och hämta ved och då vill man ju kunna vara ute utan att frysa ihjäl ;) Det är alltid trevligt att åka dit. Bra miljöombyte för barnen som tycker att det är jättekul och vi blir ju alltid bjudna på mat =)

Igår kväll fick vi besök av några vänner som mitt upp i allt vårt elände kom med ett väldigt trevligt besked! Är sååå glad för deras skull!

Ska träna idag på lunchen. Hoppas det är en annan ledare denna gång. Han som hade passet för två veckor sedan va inte så jättebra och det är viktigt med en bra ledare.

Kl 15 idag ska vi APT här på jobbet. Vi ska planera inför sommaren, hur många vi bör vara på plats när semestrarna ska fördelas. Kan ju bli kul?! Känns konstigt att börja planera semestern redan men det blir nog bra. Vet iaf att jag måste vara ledig 25/9-2/10.....enligt svärmors order =)

Kram

VAB halvdag

Igår när jag hämtade barnen på dagis så var det en av fröknarna(en vikarie dessutom eftersom all ordinarie personal hade möte) som berättade att Felicia hade varit väldigt lös i magen och att det kanske va nån form av magsjuka på gång.... Jaha tänkte jag, så det betyder alltså att hon måste vara hemma imorgon och även Emelie(för de som har syskon med magsjuka får inte heller gå på dagis) Mamma började 12 så hon va barnvakt på fm så att jag iaf kunde jobba halvdag.

Fick en hel del gjort under eftermiddagen. Jag och Emelie bakade chokladmuffins och fucchacia medan Flis sov ute i vagnen. Sen vilade jag på soffan när Emelie tittade på Byggare Bob. Efter det gick vi ut i det fina soliga vädret och hämtade post och ved och lekte lite. Lasagne till middag och har även tvättat en maskin med kläder. Ganska nöjd =) Men inte riktigt klar, ca 1 1/2 timme till träning.

Vi har inte sett några tecken på magsjuka så imorgon får de nog gå på dagis, iaf Emelie.

Veckans mat
Måndag: Köttbullar, potatis och gräddsås
Tisdag: Lasagne med sallad och fucchaciabröd
Onsdag: Ost och skinkpaj
Torsdag: Korv och makaroner
Fredag: ?


Jimmy pratade med sin pappa idag och han verkade må lite bättre. På fredag är det cellgifter igen.

Fick nyss ett sms från en C(en mamma i föräldragruppen). De har nu fått sitt tredje barn, en tredje son. Antar att det skulle bli lika för oss, en tredje tjej ;)

Kram

Snö, snö & återigen snö!

Nu tycker jag faktiskt att det räcker med snö, känns som att vi inte gör annat än att skottar! Skottade fre em, lör em och två gånger söndag.

På fredag kväll ringde jag och bjöd hem Simon & Johanna. Vi käkade semlor och tittade Iron Man, helt ok!

I lördags lämnade vi barnen hos mamma och begav oss ner på stan. Beställde ringen(som blev mycket billigare än vad vi tänkt!), handlade lite på H&M, fikade på Törners och köpte lördagsgodis på Karamellagret(mitt favoritgodisställe!) På kvällen fick vi besök av Jimmys morbror med familj. Fikade och tittade på melodifestivalen, som va sådär tyckte jag.

Jimmy ringde till Anette igår. Hon hade bara tagit sig halvvägs upp till skogen pga all snö. Hade brutit ihop och tyckt att allt va skit och det förstår jag verkligen. När vi kom dit så va Faffa ute med traktorn så vi tog oss upp allihopa. Det va inte roligt att se honom igår. Låg bara i soffan och ville inte ha varken korv eller fika. Anette sa att han varit så där dålig sen i lördags. Måste ju vara cellgifterna trots att läkare sagt att han inte skulle reagera så på det. Det märktes på Jimmy att han tyckte att det va jobbigt att se sin pappa ha så ont och när vi kom va han väldigt ledsen. Känns ju som att det kommer bli en tuff tid framöver.......

Kram

Simning

Simmade igårkväll (trots ganska grym träningsvärk sen i tisdgas) Jag passar på att simma på torsdagar när Emelie har sin simskola. Det är ganska tråkigt att simma och kallt precis när man kliver ner i vattnet. Sen kan jag inte låta bli att tänka på att folk kanske kissar(!) i vattnet och är dåligt tvättade, men jag har hört att simning ska va bra träning ;)

Emelie blir tuffare och tuffare i vattnet. Nu törs hon stoppa huvet under vattnet och hoppa själv från kanten i lilla bassängen. Felicia blev jättearg och ledsen när vi klev ur bilen på badet och hon inte fick följa med =(. Hon får vänta med att bada tills hostan är borta.

Jimmy och Felicia åkte upp till pappan under tiden vi va på badet. Han verkade hyfsat pigg. Mötet med onkologen i onsdags gick bra, det va en bra läkare. Han skrev ut starkare värktabletter för att slippa ha ont och idag kl 10 börjar de med cellgifter.

Imorgon ska vi nog försöka få barnvakt en stund så jag och Jimmy kan gå på stan och uträtta några ärenden i lugn och ro =)

Hämtade ut ett paket från H&M igår. Känns nästan som julafton när man får öppna lådan med alla kläder! Synd bara att jag måste betala och nästan inget va till mig ;)

Kram

VM!

Idag börjar alpina vm, heja Anja! För det är väl henne vi får hoppas på om vi ska få nån medalj(Jessika oxå kanske) Synd att man sitter på jobbet och inte kan titta hela tiden, lyssnar på radion ist. Men jag såg just på tv att det inte blev nån medalj idag iaf =(

Igår ringde det på som fasen. Vi var endast 12 på plats som jobbade, kön låg på ca 40-50 mest hela dan(som mest upp till 80). Generellt ringer det ofta mest i början på månaden, men igår kändes extremt. Idag är vi några fler och det ringer inte lika mycket.

Middagsplaneringen V.6
Måndag: Blodpudding med bacon(vi åt aldrig det förra veckan)
Tisdag: Köffärsbiffar med grönsaksröra och spagetti
Onsdag: Korvstroganoff med ris
Torsdag: Pyttipanna med ägg
Fredag: Lasagne

Imorgon är det möte med onkologen på sjukhuset, jag fasar verkligen för vad de kommer att säga och antar att det inte är nåt positivt.

Hoppas att vädret blir lite mildare snart, just nu är det lite för kallt.

Kram

Helg

som snart e slut =( Det är svårt att blogga på helgen. Startar nästan aldrig datorn för man har ju så mycket annat för sig.

Idag har vi varit till Rapptorpet, Lasses och mammas stuga som ligger utanför Lit. Den va fin, men det va ju så kallt ute och då va det inte så himla varmt inne heller. Blir nog bättre när de installerat kaminen.

Jag och lillebror va på Östersundsrevyn igår kväll, superbra!

Nu när barnen sover ska jag försöka va lite social med Jimmy........


Min julblomma blommar så fint


Skönt med kamin när det är kallt ute


Prinsessan och Spiderman =)

Kram

RSS 2.0