Emelie 4år!

Idag fyller min stora tjej 4år! Helt otroligt vad tiden går fort, känns som att hon nyss va liten bebis. Imorse när hon öppnade paketet med klockan i så utbrister hon; En rosa klocka! Precis vad jag önskade mig! Efter hon hade öppnat paketen så sa hon; Mamma, jag känner mig fortfarande som 3år! Sötaste! Så jag fick förklara för henne att bara för att man blir 1år äldre så behöver det inte kännas, I know for sure ;) Jimmy va tvungen att åka bort på jobb igår och vet inte riktigt när han kommer hem, kan dröja till imorgon em. Han fick vara med på telefon imorse när jag sjöng och Emelie öppnade sina paket, alltid nåt.

Emelie för 4år sedan!

Ikväll kommer alla släktingar på tårta och imorgon ska Emelie ha sitt första barnkalas, något hon ser fram emot mycket =) Jag är ledig imorgon så det passade bra med kalas då.

Violtårta
                                           
Paketöppning. Felicia hjälper gärna till!                Princessklänning som hon fick av Lage

Jag har bakat lite; chokladmuffins, morotsmuffins och morotskaka. Imorgon ska vi göra chokladbollar och tårta med godisar på. Mamma kommer med bullar och kakor till ikväll. Jimmys momma skulle baka två kladdkakor. När jag slutar jobbet idag så ska jag på Tages och hämta en violtårta. Tror ni att det räcker?! Men ni som brukar komma till oss när någon fyller år vet ju att det inte är snålt på kakfaten. Under hela min uppväxt har det varit mycket bullar och kakor och det ska det fortsätta vara!

Det bådar inte gott med allt fikande med tanke på att jag ska gå ner några kilon och inte upp. Jag har ju inte kunnat träna så mycket som jag vill heller när jag varit sjuk, men förhoppningsvis kan jag sätta igång igen nästa vecka. Igår va jag på pulzinn för att kolla vikt, kondition, återhämtning, bmi, kroppsfett runt inre organ m.m. Värdena va riktigt bra så jag behövde inte deppa ihop, nu är det bara att fortsätta träna på och hålla igen på godiset så gott det går ;)

I helgen blir det nog mest lugnt med lite fika då och då. Kommer väl några kompisar antar jag. På söndag kväll ska jag och Jimmy gå och se Klungan på Storsjöteatern.

Nu är det snart lunch sen får jag nästan snart gå hem =)

Kram

Äntligen på jobbet

Trodde väl ALDRIG att jag skulle skriva det som rubrik nån gång! Men det är faktiskt skönt att vara tillbaka efter några dagars sjukdom själv och igår sjuka barn. Felicia va lite hostig och ganska snorig i morse, men jag tror inte att hon blir sämre av att va på dagis, isf ringer de ju! Emelie hade en blåsa på underläppen igår som jag va lite skeptisk emot. Men den hade försvunnit nästan helt i morse så hon va väldigt nöjd när hon fick åka på dagis idag. Hon var så ledsen igår när hon inte fick åka på dagis. Det va ju "nallens dag" och hon hade ju såklart sett fram emot det. Hon tog med sig sin nalle idag istället =)

Grattis grattis grattis till Isa som fick sin lilla bebis igår, en tjej! Det var det värsta hon varit med om i hela sitt liv så inga fler barn!! Ser fram emot att få se den lilla! Har redan köpt en sak........

På torsdag fyller Emelie 4år! Fick hjälp av svärmor att lägga in en grattisannons till tidningen, tack! Kommer alltid på sådana saker i sista sekunden, skärpning! Vi hade ju kunnat välja ett av alla fina kort som vi har hemma på datorn men nu fick det bli ett av Maritas kort. Det va väl inget dåligt kort men vi har ju några fler hemma att välja bland, varav några är alldeles nytagna.

Nu jobbar jag bara en timme till sen ska jag åka på dagis för utvecklingssamtal.

Kram

Rastlös

Känner mig rastlös idag! Kanske för att jag bara låg och va sjuk tors och fredag och nu känner jag mig pigg och frisk igen. Har lite energi som jag skulle behöva göra av med. Dessutom är det kanonfint väder! Felicia sover och Emelie är hos en kompis hela dagen så jag får nog hitta på nåt snart, promenad och bakning blir det nog =)

Igår va Jonas, Stina och Edvin här och åt middag, jättetrevligt! Det va länge sen vi sågs så vi hade en hel del att prata om.

Felicia, Emelie och Edvin

Jag håller på att planera en resa tur och retur till Västerås i slutet av november. Vill ju gå på Globen Horse Show och titta på Emelie som ska rida när Anky håller clinic! Att isf få bo hos Jennifer blir ju superkul!

Min lillebror skriver i 100%ostersund. Den här gången skrev han faktiskt om mig, det va roligt(fast han överdriver en smula....)

Jag va ju som sagt sjuk i torsdags och i fredags(feber, ont i halsen) så jag blev väldigt glad när Jimmy kom hem med min nya mobil =) Jag fick nåt annat att tänka på och den är så fin!!

Sony Ericsson W595

Nu ska jag nog höra om Johanna vill ut och gå.......

Kram

Lite hängig

Jag känner mig lite hängig idag. Igår kändes allt så bra och jag kunde äntligen åka iväg på träningen igår kväll. Men det verkar ju som att det va en dum ide.....Känner mig matt i kroppen och ena halsmandeln ömmar och är svullen =( Undrar när läkaren från Brunflo ringer om provsvaret, om de nu ringer!? Har snart gått 2 veckor! Jag säger som Jimmy; "Antingen så dör man eller så har det gått över när man väl får nån hjälp!"

Igår va iaf en väldigt trevlig dag! Jag hade semester igår för att sedan länge bestämt träffa mammorna i Emelies föräldragrupp. Det är så sällan vi ses nuförtiden som man måste ju liksom ta tillfället i akt. Av 6 mammor så va vi 4. Cecilia, Jessika, Malin och jag. Alla i föräldragruppen har 2 barn var(Cecilia sitt 3:E på väg) Eftersom Jessikas barn hellre ville vara på dagis så blev det "bara" 6 barn =) De kom vid 10 och åkte ca 13. Det är så himla kul att ses ibland, barnen leker jättebra tillsamans och vi mammor får chans att prata om allt möjligt. Känns bra att vi fortfarande håller kontakten efter 4år(!).

Senare under dagen när alla hade åkt så åkte jag och barnen in till stan. Tänkte bl.a. lämna tillbaka ett tårtfat till Jimmys mormor. Men de va inte hemma så då ringde jag Isa som bor i huset mitt emot dem. Det visade sig att hon va hemma (och med magen kvar) så då fick jag en pratstund med henne medan barnen lekte i lekparken utanför hennes hus. Hon va något frustrerad över att bebisen inte vill komma nån gång och jag förstår henne!

Idag fick jag ett samtal som meddelade att jag inte fick en av de två administratörstjänsterna, vilket jag redan hade förstått. Jag hade iaf gjort ett bra intryck på intervjun men det föll på att jag inte hade någon erfarenhet. Jag fick tipset att ta datakörkort och hon ville gärna se mig på fler intervjuer. Var vänder jag mig bäst om jag vill ta datakörkort el liknande då?! Får se om jag orkar.....

Nu ska jag försöka jobba lite, om jag orkar......

Måndag igen

Ibland när man sitter på jobbet på måndan så känns helgerna helt svarta, som att de inte har existerat. Vart tar de vägen?! Måste tänka en och två gånger innan man kommer på vad man egentligen har gjort under helgen.

Den blev inte så bra som jag hade hoppats på. Felicia hade feber på fredag morgon så JImmy fick va hemma med henne, liten skruttig! På kvällen kom Lina & Hasse på födelsedagsfika och hade med två trisslotter till Jimmy. Den ena med vinst 500:-mycket trevligt =)

Emelie åkte iväg till farmor och Lage på lördag fm för att sova över där. Vi andra åkte till Jimmys pappa. Det blev en ridtur på BX med Anette och Malle. Igår kändes det att det va länge sedan man satt i sadeln! På kvällen skulle vi ju gå ut och äta, men Malin fick feber så hon och Mattias kunde inte följa med. Jag och Jimmy bestämde oss för att gå ut själva(Felicia lämnades hos mormor eftersom hon verkade så frisk och pigg), och vi hamnade på O´learys. Maten va hyfsad men vi fick vänta lite för länge och krävde därför kompenstaion, vilket vi fick. Sen softade vi i soffan hela kvällen.

Skönt med sovmorgon igår iaf. Vaknade första gången  vid 7.45, somnade sedan om och sov till ca 9.40. Kände mig tröttare andra gången jag vaknade, typiskt! Kl 11 hade vi möte med grannarna. Bestämde att vi ska ha en "fixar-dag" lördag 8/11 med middag på kvällen. Känns bara lite jobbigt att vi har så delade åsikter om en del saker. Vissa verkar kunna lägga ut hur mycket pengar som helst på att fixa till med båtplatser och båthus nere vid sjön. Men vi vill hellre lägga pengar på vårt hus, tomt, barnen, bröllop, mc m.m. Verkar det konstigt?! Äh vi får väl se hur det blir med allt.

Ringde precis till Isa som har datum för bebis idag. Hon svarade inte, vilket iofs kan bero på en rad olika anledningar förutom att vara på förlossningen; Hon är hos bm, hörde inte telefonen, glömt telefonen hemma eller vill helt enkelt inte svara =) Tänker iaf på dig!

Imorgon är vi ett gäng mammor och barn som ska ses hemma hos oss. 5 mammor och 8 barn. Kan bli livat värre =)

Kram


Hurra hurra hurra!!

Idag hurrar jag av flera anledningar, men den största anledningen är såklart för att Jimmy fyller år idag!! Imorse sjöng vi och han fick paket på sängen. Jag hade köpt en bluray film(som vi förmodligen ska byta) och två biljetter till Klungan, Storsjöteatern 2/11. Antar at jag får följa men man vet ju aldrig ;)

En annan sak jag hurrar för är att mina ögon känns mycket bättre! Tack vare min kära granne Johanna och hennes mamma! Jag va hemma från jobbet igår, orkade helt enkelt inte sitta framför datorn hela dagen. Ringde vårdcentralen på morgonen och de skulle höra av sig under dagen(vilket de inte gjorde). Jag tog en promenad med Johanna och hon vet om att jag har haft problem med ögonen under en längre tid. När hon fick se mig och hörde att det bara blivit sämre så ringde hon sin mamma som jobbar på ögonmottagningen och då fick jag en tid 15.15 igår! Läkaren där konstaterade att det inte var ögoninflammation utan förmodligen nåt förkylningsvirus som sattt sig på ögonen. Det försvinner oftast av sig själv men jag fick en kortisonsalva så att det går lite fortare. det märks redan stor skillnad, så skönt! Jag måste komma på nåt bra sätt att tacka Johanna och hennes mamma, får se vad jag kan hitta på.....

Vi har en vikttävling här på jobbet och slutdatum är 15/12. Igår och idag var det delvägning och jag ligger tvåa så här långt! Känns så bra att det går åt rätt håll fast jag knappt tränar. Så fort jag är helt frisk så sätter jag igång igen.

Jag blir så glad när jag läser Emelies blogg får det går så bra för henne nere i Flyinge! Härligt jobbat!


Concept e ju så fin!

45 min till lunch, håll ut! Ikväll blir det tårta och kakor i massor =)

Kram

Hungrig!

Redan hungrig men jag får snällt vänta till 12.15. Skulle iofs kunna ta en frukt men vill inte ha äpplet som ligger i väskan! Äh, just nu är jag väl inne i "down-period", men mitt nya motto "det blir nog bättre sen" håller jag fast vid! Det måste det ju bli.

De har inte hört av sig om administratörstjänsterna, men de har kallat 3st som ska träffa enhetscheferna, så det känns rätt så kört för min del =( Jag får nog sitta här och säga "välkommen till växeln" ett tag till.

Det ser ut som att vi kommer få en barnfri kväll och natt till helgen, förmodligen lördag men inget bestämt än. Marita sa igår att Emelie kunde sova hos dem nån natt. Då ringde jag mamma i morse och frågade om hon kunde ha Felicia isf så att vi får sovmorgon, och det verkade som att det skulle funka. Tanken på att vara bara vi två känns så overklig när man alltid har barnen så nära. När de inte är där så blir det så tyst och öde på nåt vis. Vi har jättebra hjälp av våra mammor med sambos. De ställer alltid upp när vi behöver hjälp och de har möjlighet, så vi är väldigt tacksamma!

Idag håller jag tummarna får Emelie som är i Flyinge för att tävla(Swede Horse) med Peppe och Vinyl. Peppe startar 12.27 och Vinyl 15.36, följer resultaten online!

För er som är intresserade så är ögonstatusen inte förändrad, det kliar fortfarande lika mycket om inte mer!

Kram

Lite öde

Idag kändes det så öde på jobbet. Kan bero på att Birgitta som suttit bredvid mig ett tag nu har slutat. Den skånska dialekten och hennes radio fattas oss! Sen är det en kollega(som brukade prata på rätt så bra) till i mitt rum som slutat. Båda de två börjar som administratörer i södra Sverige fast fortfarande i samma myndighet så vi kommer nog att hålla kontakten. Gruppsamordnaren är sjuk och ytterligare två st är borta så det är väl inte konstigt att det är lite tomt, men konstigt känns det iaf.

I fredags fick jag iaf en tid på vårdcentralen i Brunflo(tro det eller ej!), det lönar sig att inte ge upp! Efter grundlig ögonundersökning så konstaterade läkaren att jag hade ögoninflammation. Han tog även ett hudprov på min haka, väntar på svar. Men ögonsalvan hjälper inte, kliar fortfarande! Jag funderar på om det inte kan vara allergi trots allt men jag vet inte. Det är mycket värre på jobbet än hemma, trist om jag skulle va allergisk mot jobbet ;)

Helgen har gått fort som vanligt. I fredags hade vi besök av min bästa kompis Jennifer som egentligen bor i Västerås men var uppe i Östersund över helgen. Vi åt mat och surrade lite =) På lördagen tog vi och städade garaget så att vi får in åtminstone en bil......Sen blev det en tur till stan Jula, Barnens Hus, fika hos Marita & Lage, handlade mat och slutligen lördagsmys med god mat och godis! Igår blev Emelie glad när mamma och Lasse kom till oss och hade med sig Hugo(Lasses barnbarn). De va nere vid härbret och lekte tills det va dax att grilla korv och äta bullar. Jimmys pappa behövde hjälp med datorn så vi åkte dit en sväng. Jag, Emelie och Felicia passade på att gosa med katterna, fast Felicia ville helst bära de, vilket inte gick så bra. De blev lite tuktade men de verkar tuffa och jag hade ju koll så hon inte gjorde illa dem.

Svärmor hämtar barnen på dagis idag, så skönt att få hjälp ibland!! Jag ska ner på stan och försöka hitta en present till Jimmy som fyller år på torsdag. Ska oxå passa på att köpa mera lusmedel =( Omgång nr två denna vecka!!

See you!!

VAB

Åka på jobbet idag, trodde jag ja...... När jag lämnat barnen på dagis och hunnit halvvägs in på jobbet så ringer en av dagisfröknarna. Hon berättar att Emelie(jag vill nästan inte skriva det!) har löss!! Jag trodde hon skoja med mig, men nej då! Så det va bara att vända och hämta hem dem igen. Ringde till chefen och sa som det va, men imorgon får Jimmy vara hemma. Jag åkte raka spåret till apoteket. Köpte luskam och prioderm. Hem och kamma och i med medlet. Emelie va jätteduktig. Upptäckte till min stora förskräckelse att jag själv oxå hade löss. Så jag har kammat och kammat och använde resten av medlet som blev kvar. Felicia har jag inte hittat nåt på, när Jimmy kommer hem ska han minsann luskammas han med. Men de två har ju så kort hår så jag tror inte lössen vill bo där, mitt hår älskar de väl =( Jag frågade JImmy om jag fick raka av mig håret men det fick jag inte trots att han tyckte det lät äckligt med löss. Det känns ju inte så jättekul å berätta att man har löss, men det är ju bättre att sprida ut vetskapen än att sprida lössen! Tur att jag inte haft närkontakt med någon förutom mina barn de senaste dagarna.

Lite fakta:
* För att bli smittad så måste man ha närkontakt hår mot hår i minst 1 minut för löss kan inte flyga eller hoppa, de kryper.
* Löss trivs bättre i rent hår än i smutsigt så det har inte med dålig hygien att göra.
* Tala om på skola eller dagis om någon i familjen har löss så att alla får veta om det och noga kolla sina barn. Dålig kunskap och att få tar sig tid att undersöka sina barn är ofta orsak till spridning av löss och att det aldrig slutar. Man tror väl aldrig att ens egna barn kan få löss!?
Finns att läsa mer på: www.lusfri.nu

Ja då har man lärt sig nåt nytt då. Jag åkte in till stan för att köpa en specialkam på hälsokosten, nitfree. Den va lite dyr men jag hoppas att den är så bra som det står att den ska va. Så inte nog med att jag och Felicia har utslag runt munnen, Jimmy har ont i kroppen och allmänt hängig, båda barnen är snoriga och jag har ögoninflammation i hö öga. Jag hoppas att det slutar snart annars vet jag inte vad jag gör!!

Imorgon ska jag iaf på jobbet, men det är ingen fara för jag har behandlat och kammat håret väl och ska inte vara i närheten av någon =)

/Anna

Ps. Jag tycker inte synd om mig själv även fast det kanske låter så.......

Borta bra men hemma bäst

Hemma igen efter en ganska galen men otroligt rolig utflykt med jobbet! Vi visste ju inte vart vi skulle men bussen styrde inte helt oväntat mot Åre hållet. Vi hamnade till slut i Storvallen, strax innan Storlien. Vädret kunde inte ha varit sämre och det va rätt kallt i stugorna. Vi hade lite gruppdiskussioner och "lekar" efter lunch och senare på kvällen skulle min grupp fixa middag. Grillspett med klyftpotatis tsatziki och bea. Det tog sin lilla tid men oj va gott det va! Johanna hade bakat en kaka(dubbel sats)"extra saftig" skulle den vara. Den va väldigt stor men god =) Kom väl i säng ca 23.00. Skulle ha delat rum med Cilla men jag vaknade ensam. Det visade sig att hon sovit i grillkåtan, brr tyckte jag! Jag hade perfekt sovtemperatur, Johanna och Mari som sov på loftet hade det svettigt. Idag var det iaf kanonfint väder så vi va ute mest hela dagen. Tipspromenad och en långpromenad hann vi med. Även lite diskussion i helgrupp ang olika mål på jobbet. Jag har skrattat så fruktansvärt mycket de här två dagarna så de e helt galet!! Jag gillar verkligen mina jobbarkompisar, tack för två supertrevliga dagar. Speciellt tack till tjejerna i min stuga; Cilla med sitt tempo, Johanna med sin kaka och Mari med sina sånger! Erik oxå med sitt malande......

Johannas kaka

Kul hade vi


Grillkåtan eller mässen även kallad

När jag kom hem fick jag pannkaka hos mamma(fast efter de här två dagarna trodde jag aldrig att jag skulle behöva äta igen), som hade hämtat barnen på dagis. Jimmy är borta på jobb så nu ska jag sätta mig framför tv:n och se på precis vilken kanal jag vill =)

Vet inte om jag hinner skriva nåt imorgon och på torsdag för då är andra gruppen från jobbet iväg på samma utflykt(fast jag betvivlar att de får lika kul som vi hade) Håll tummarna på torsdag när jag ska på intervju!!

Kram

Tråkigt väder!!

Den här helgen har inte bjudit på bra väder precis! Igår regnade det hela dagen. Idag inte bara regnade det, det blåste oxå! Blev hyfsat väder ändå på em så jag tog en promenad under tiden som Emelie hade sin dans. Pratade då med min favoritkompis i telefon och hon kommer till stan på torsdag!! Ser verkligen fram emot att ses!

Fredagkvällen blev iaf trevlig på storsjöbadet. Emelie lekte med Hugo och hade jättekul. Felicia va inte fullt så road till att börja med, men efter att hon fick titta på en stund från bassängkanten så gjorde vi ett nytt försök och då gick det bra. Efter ett åk i rutschkanan så var det kört, snacka om nån som gillar att åka! När vi gick därifrån fick alla barn en varsin Tom & Jerry påse och ballong, lördagen räddad =)

Mys i soffan


Idag hade vi besök av Erik, Annis och Melvin(7månader). Första gången de såg huset och tyckte det va jättefint. Själv bor de i lägenhet, men vill gärna flytta till hus.



Melvin

Imorgon drar vi iväg med jobbet, vart vet vi inte men hoppas på bra väder då vi kommer att vara ute mycket. Har packat stövlar, mössa, vantar och lite dricka ;)

Nu ska jag fixa lite the och sätta mig i soffan!

Kram

Storsjöbadet

here we come! Åker snart från jobbet, hämtar barnen, äter middag hos mamma och sen iväg till storsjöbadet. Har inte varit där sen de gjorde om så det ska bli kul att se. Emelie ser fram verkligen fram emot det.

Ni måste se vilka fina saker jag fick av min kompis Lina igår, blev så glad!! www.linaliten.blogg.se Det behövs så lite för att man ska känna sig omtyckt =)

Hinner inte skriva mer, vet inte vart den här arbetsdagen tog vägen. Men de e ju iaf skönt att den är över, nu är det ju helg!!!

Kram

Kliar i ögat

så jag tror jag blir tokig!! Började lite grann igår och idag är det värre. Allergi eller ögoninflammation?! Pest eller kolera?! Har tagit allergimedicin och nässpray men det verkar ju sådär och gällande allergi brukar det ju klia i båda ögonen. I don´t know!

Igår kväll hade jag me&i klädparty hemma hos mig.  5 gäster kom. Det blev två plagg till Emelie, plyschbyxor och en godistunika(se nedan) Felicia fick inget denna gång men hon har ju så mycket fina kläder efter Emelie och jag tror inte att hon tar illa upp. Det blir väl värre sen när hon blir äldre antar jag =(

Cerise plyschbyxa och rosa godistunika till Emelie

Är så himla imponerad över min kompis Emelie som i tisdags kom fram till Holland med sina tre hästar. Efter en lång mardrömsresa ensam i hästlastbilen är hon nu framme hos Anky van Grunsven och kan börja sin efterlängtade träning där. Läs gärna på bloggen om hela resan och äventyret framöver: http://www.agria.se/teamagria/emelie_brolin_blogg.nsf 

Emelie och Peppe

Kl 15.00 ska jag och Felicia infinna oss på bvc för bedömning, kanske de kan fixa läkartid om inte de vet vad våra utslag kan vara för nåt.

På måndag åker halva arbetsstyrkan på nån form av "team-building". Min grupp åker mån-tis, andra halvan ons-tors. Vet ej vart vi ska, hoppas nu på att vädret blir bättre. Känns trist om det det ska regna hela tiden!

Kram

RSS 2.0