Pappa, faffa & morfar


Tommy 50år! 041123


Faffa håller Emelie 5 dagar gammal


Emelie i faffas knä

Felicias dop aug -07


Bröllopet

090912


Tacomiddag 090912


Min pappa och Emelie nov -05




Höst

Nu är det mössa och vantar som gäller för barnen på dagis och även när man själv ska vara ute en längre stund. Bladen är alldeles gula och röda och börjar så smått falla av träden.

Kan ju inte låta bli att tänka på att vi skulle ha varit i varma Kreta denna vecka, men som sagt det hinner vi med. Emelie sa till mig här om dagen; Mamma, jag vill åka till Grekland, när faffa inte är sjuk längre så vill jag åka dit". Söta vän! Igår kväll försökte jag och Jimmy förklara lite mer ordentligt att "farfar har en sjukdom som heter cancer och läkaren kan inte göra så att farfar blir frisk" och att han så småningom kommer att dö. Det är ju viktigt att förklara varför vi är så ledsna och hon förstår nog ganska bra. Felicia va oxå med men hon förstår nog inte på samma sätt. Huvudsaken är att de får vara med och att vi pratar om vad som händer och hur vi känner. Hur som helst kommer faffa att lämna oss allt för tidigt och det är helt overkligt!

Det va iaf väldigt skönt att vara ledig fre och mån. I måndags åkte jag och barnen till storsjöbadet och vi hade jättemysigt. Sen hann vi med att träffa lilla Johanna och lämna över pyjamas och strumpor som vi köpt till henne. Hon är ju drygt en månad nu men ändå så liten! Igår fick jag även se Sandra och Henkas Ella när jag skulle hämta barnen på dagis. Hon är ju bara två veckor så hon va ju ännu mindre! Man glömmer fort att ens egna barn varit så små. Felicia kommer väl alltid att vara våra lilla skrutt eftersom hon e minst :)

Idag fyller min moster år så ikväll blir det ett fikabesök hos henne.

Nu ska jag jobba ca två timmar till innan jag ska till optikern.

Kram

Långhelg!

Ska bli så skönt att vara ledig i fyra dagar!! Jag är trött och vill bara ta det lugnt och umgås med familjen. Jimmy är oxå ledig imorgon så då umgås vi allihopa, men på måndag jobbar han så då tänkte jag nog ta med mig barnen till storsjöbadet. Idag öppnar cubus och imorgon gina tricot så det kanske blir en sväng på stan imorgon :)

Känns lite tungt att tänka på att vi skulle ha åkt till Kreta imorgon men vant mig vid tanken att vara hemma ist. Vi har ju fortfarande en resa att se fram emot fast att vi inte vet när den blir av.

Tisdag och onsdag har jag ridit Gisse. Imorgon ska han in på banan och det ska bli kul att se om ridträningen har gett nåt resultat. Han är en väldigt possitiv och framåt häst och jag gillar honom. Att han kan bli lite rädd och spänd får man ju ta eftersom han endast är 3 år.

Emelie har sovit hos farmor i två nätter nu, men ikväll hoppas jag att hon vill komma hem igen. Hon tycker nog att det är skönt att få all uppmärksamhet och verkar bara nöjd att slippa dagis i några dagar.

Trevlig helg! (redan!)

Kram




Ny vecka

Citerar vad en fb-vän skrivit som inlägg i morse; "Man lever väldigt kort tag om man tänker på hur länge man skall vara död". Usch va hemskt och usch så sant! =( Jag vill inte ens tänka på det!! 

I lördags när vi kom till Jimmys pappa så satt han ute på altanen. Jimmy gick ut till han och sen satt de där ett bra tag. Han va väldigt ledsen över allt han kommer att missa och det känns såklart fruktansvärt jobbigt. Vi tycker oxå att det är jobbigt och Jimmy va oxå jätteledsen. Vi försöker vara där så mycket som möjligt och det känns som en självklarhet att vi ska vara där. Jag har ju alltid saker att göra. I lördags red jag både Gisse och Malle och igår Gisse. Det va ju kanonfint väder i lördags och igår fram till ca 14 när det blev lite sämre. Barnen verkar oxå trivas bra när vi är där. De vill gärna vara med i stallet och rida, fast jag skulle helst vilja ha en ponny så att inte fallet blir så högt om det nu skulle hända nåt. Vi får väl se i framtiden ;)

Både igår och idag har jag varit trött och haft ont i huvudet, känns allmänt tungt. Men jag slutar snart att jobba och då blir det säkert lite bättre :)

Kram

Tårar

Jag tycker att det är lite konstigt att tårar aldrig kan ta slut, finns det obegränsad mängd?! Fast till slut blir man ju så trött så man inte orkar gråta mer och det kanske är då de fylls på.....

Det är lika bra att jobba. Då tänker jag på nåt annat en stund, fast koncentrationen är ju inte alltid den bästa :( Jimmy är hemma idag, tar ut "anhörigdag". Det märks att pappan inte vill vara ensam hemma och det ska han inte behöva vara heller. Tar anhörigdagarna slut så är det inga problem för Jimmy att bli sjukskriven.

Den här veckan är fullspäckad med aktiviteter på kvällarna. Mån-gympa, tis-middag hos Marita sen Emelies dans, ons-klädparty, tors-föräldramöte på dagis. Helgen oplanerad, vilket känns ganska skönt.

Hoppas snart på att få träffa en bebis eller två. Linas lilla bebis blir ju en månad nu på lördag och vi har inte lyckats träffas än. Sandra och Henkas bebis föddes i fredags och jag är så nyfiken! :)

På söndag ska jag rösta, hoppas att ni oxå gör det! :)

Kram


Inga planer

inför helgen än så länge, och så kommer det nog att vara ett tag framöver nu. Vi vill ju såklart spendera så mycket tid som möjligt med Jimmys pappa, barnens "faffa".

Om vädret tillåter så blir det nog ridning. Annars måste vi städa hemma, kanske tvätta och baka lite oxå.

Ibland kan jag sakna middagar och att umgås med vänner. Det blir sällan sånt nuförtiden och det är ju jättetråkigt. Det har ju iofs sina förklaringar med att vi(och flera av våra vänner) har småbarn och att vi spenderar mycket tid i Brunflo just nu. Men jag är social människa och gillar verkligen att umgås med släkt och vänner så jag hoppas att det blir bättre med tiden.

Har inte kunnat träna nåt den här veckan och är lite sur för det men det är bättre att bli helt frisk först. Får nöja mig med ridning och promenader så länge :)

Trevlig helg!

Kram


Life is a bitch.....

I måndags började barngympan och igår va Emelie på första funkykidz-passet, så nu är barnaktiviteterna igång. "Vuxen-gympan" började oxå igår, men min förkylning satte stopp för att delta, hoppas kunna gå nästa tisdag!

Igår när jag och Em åkte på dansen så åkte Jimmy och Flis till Brunflo. Jimmy och hans pappa hade pratat och gråtit en hel del. Tror att det va väldigt bra att de pratatde igenom mycket även fast det såklart är fruktansvärt jobbigt. Han va inte pigg igår och åter igen undrar man om det bara kommer att bli sämre nu.....Vi ska nog försöka åka dit ikväll med men jag ska nog mest hålla mig ute så att jag inte smittar. Kanske en ridtur ;)

Kan hända att vi måste avboka vår resa :( Förstår om Jimmy inte vill åka och vi kommer ju såklart få en annan resa nån annan gång. Är bara så inställd på att få sola, bada och såklart slippa jobbet i 11 dagar. Kan ju iofs va ledig ändå, men jag vet inte.

Fick veta i söndags att min kära vän kommer upp helgen v.42, längtar!

Slutar om mindre än en timme, känns skönt!

Kram

Lång och händelserik helg :)

Så skönt att vara ledig tre dagar ist för bara två! Tog en föräldradag i fredags eftersom dagis hade planeringsdag. Jag och barnen mötte E(som kom till Östersund tors kväll och åkte hem igår) på stan. Vi shoppade lite och fikade sedan på mammas jobb. Efter det åkte vi till djungelhuset. Vet ju att barnen uppskattar detta ställe, men jag tror nästan att E uppskattade det lika mycket ;)

På kvällen åt vi på Simon & Viktor, som vanligt väldigt gott! Gick sedan vidare till Bishop arms och avslutade kvällen på Plaza. Blev "antastade" av två något störda tjejer på dansgolvet, men det är en annan historia! Jag och Jimmy åkte hem ca 23.30. Precis när vi kommit hem ringer E och frågar om hon får sova hos oss och lite senare kommer hon i taxi, blev inte riktigt som hon hade tänkt sig....... Vi fick umgås betydligt mycket mer än planerat, men det va ju bara trevligt för mig :) På lördag fm fick hon följa med mig till Brunflo när jag skulle rida Gisse sen fick hon en lugn eftermiddag hemma hos oss under tiden vi va på dop. Malin och Mattias Arvid döptes i Frösö kyrka och sen bjöds det på gott fika.

Igår va det kanonhärligt väder! Jag och E promenerade och efter att jag skjutsat henne till flyget tog jag en ridtur på Gisse. Snacka om lättlärd häst! Andra och tredje gången jag rider honom och han drar inte i tygeln en enda gång(som han gjorde första gången jag red), fattar båda galopperna och lyssnar superbra. Det är så kul med sammarbetsvilliga hästar och han är ju trots allt bara 3år.

Förra veckan va Jimmy förkyld och nu verkar jag ha fått det. Hostar, snorar och allmänt tung i huvudet, inte kul!

Ikväll börjar barngympan. Barnen ser fram emot det, men jag tycker att det känns lite halvjobbigt med planering och sånt men det blir säkert bra ändå.

Kram

Familjedag

I söndags mellan 12-15 var det familjedag på bygdegården i Marieby. Jag tog såklart med mig barnen och åkte dit. Ponnyridning, fiskedamm, sagostund, gåbingo och provköra fyrhjuling va verkligen uppskattat. Tack till alla som va med och ordnade denna dag!

Jimmy kände sig lite förkyld och hängig på lördag kväll. Söndag och måndag har han bara legat med feber, hosta och snorig. Jag pratade nyss med honom och idag verkar det iaf lite bättre.

I lördags va vi i Brunflo nästan hela dagen. Först red jag(Gisse) och sen ville barnen rida så de fick ta en tur på Ladyn. Sen gick vi en liten promenad med Blade och Önna. Blade blev jätteglad så det ska jag försöka göra om snart.

Nu jobbar jag två timmar till sen har jag friskvård. Naprapatbesök idag!

Kram

RSS 2.0