Björknäsgården!

När vi lämnade stadsdel norr i tisdags morse så gissades det hej vilt i bussen vart vi skulle hamna någonstans. Först mot Åre, sen upp mot Lit för att sedan svänga mot Brunflo/Sundsvall. Alla höll tummarna att vi skulle svänga vänster i rondellen i Brunflo mot Svenstavik-hållet, men då bussen körde rakt fram va vi ganska säkra på att hamna typ i Bräcke. Det blev lite innan Bräcke, Björknäsgården. Stället va trots allt helt ok och vi hade grymt kul! Tisdagkvällen va såklart roligast med god middag, vin och bad både i badtunna och i Revsundssjön(som va lite kall men det gick hur bra som helst!) Måste bara berätta att mina arbetskamrater är tokbra! =)

Jimmy är i Stockholm på kurs till imorgon kväll så jag är ju ensam hemma med barnen. Det går för det mesta bra och de är snälla men på morgonen önskar jag att jag hade lite hjälp. Det tar tid med frukost och påklädning och mitt tålamod är inte det bästa på morgonen. Detta i sin tur gör att det blir lite lätt stressigt och jag får dåligt samvete när jag blir irriterad/arg på barnen. Imorse när jag och Emelie va som mest osams över att hon inte kunde välja tröja(hon har tydligen bara två?! Å de va ju såklart smutsiga) så säger Felicia; mamma, jag får ont i öronen! :( Då får man sig en tankeställare! Emelie va iaf duktig imorse när hon till slut drog ut sin lösa tand, som gjorde att hon inte kunde äta frukost. Jag blir snart ruinerad av Emelies alla tappade tänder! Eller jag menar tandfen! ;)

Igår påbörjade jag mitt lilla projekt "longera Banditen". Gick faktiskt över förväntan med nästan inga protester alls. Han måste ha befunnit sig i chock! ;) Tanken är ju att han ska bli en riktigt fin ridhäst och det har han nog alla förutsättningar för, bara latmasken ger med sig. Fortsättning följer!

Kram

Besviken! :(

I fredags va det så dags för uppkörning! Vädret va ju inte det bästa, regn hela dagen, men det gjorde inte så mycket faktiskt. Jag va ganska nervös men hade ändå läget under kontroll. Vi va endast tre stycken och jag fick gå ut som nr 2. Killen före mig kuggade sig uppe på banan och fick därmed inte köra stads-/landsvägskörning. För mig gick det jättebra på banan(som va min största fasa!) och fick vänta ett tag tills det va dags för resterande körning. Jag fick köra från banan mot Stugun, in mot Lungre så jag kom ut nedanför Lit. Sedan mot Lungvik, tillbaka mot centrum och lite stadskörning. Jag va så nöjd och kände mig rätt säker på att kortet va mitt, men icke! Tydligen bromsade jag för sällan med bakbromsen(!) och därför fick jag inget mc-kort. "Välkommen åter!" sa han från trafikverket. Känns inte så lockande just nu men mc-kortet vill jag ju trots allt ha så det är väl bara att bryta ihop och komma igen fast det känns jävligt tungt just nu! :(

Jag fick fina blommor av mamma(för hon trodde att jag skulle klara det), som jag enligt min mening inte riktigt hade förtjänat.

Igår va det en underbar söndag! Sovmorgon, sen en sväng till stan för att köpa vinterkläder till Emelie och virke till en vedbodsdörr. När vi kom hem fixade Jimmy dörr till vedboden, jag klippte gräs, barnen lekte och solen sken! Jag hann även med att tvätta, städa och baka bullar, som blev lite sådär tror jag, men barnen åt dem iaf ;)

Senast 24.00 ikväll ska inlämningsuppgiften vara inskickad. Jag tror att jag är färdig med den ska bara läsas igenom några gånger och kanske justeras lite.

Imorgon kl 8 åker vi bort med jobbet till "hemlig ort", kommer hem onsdag em. Ska bli spännande att se vart vi hamnar. Roligt kommer vi garanterat att ha iaf!

Jimmy åker till Stockholm på kurs tis-fre, så Jimmys mamma hjälper oss med barnen tis-ons när vi är borta båda två.

Kram

Nervös!

Uppkörningen närmar sig och jag mår fan så illa över det! Jag vet ju att jag kan men det är väl just det som är grejen; att om jag inte fixar det så kommer jag att bli så grymt besviken på mig själv! Det är så mycket att tänka på! Först säkerhetskontroll, lågfartsbanan, högfartsbanan, hård inbromsning och sist men inte minst stads-/landsvägskörning. Ja ja, jag kan ju inte mer än misslyckas och bli tvungen att göra om det ;)

Tisdag och onsdag har jag varit på ST-utbildning, steg 2 för förtroendevalda. Lärt mig en hel del men mest ätit känns det som. Gratis är gott brukar det ju heta och gissa om det va?! Både gratis och gott! ;)

Jag är så glad att jag slipper sitta i växeln och svara idag. Känner mig lite ofokuserad.....

Ikväll blir det lite familje-pusslande. Emelie ska va på Knytta 17.10-18.15 tillsammans med någon som kan hjälpa och leda henne och kl 18 är det föräldramöte på dagis. Får nog kalla in mamma som extra hjälp :)

Nu dags för lunch!

Kram


Ny vecka, dessutom en spännande en!

Typ överallt och alla pratar om valet och hur det blev. Jag är så sjukt oinsatt och ointresserad! Det jag förstår är att typ alla ogillar att SD kom in i riksdagen, förutom de 5,7 som röstade på dem såklart. Förhoppningsvis kommer de inte kunna påverka allt för mycket.

Den här veckan kommer jag att köra de två sista mc-lektionerna, sen så! Usch va nervös jag kommer att va! Körde lite på Marievallen igår och det gick ganska bra, ska försöka hinna dit minst en gång till innan uppkörningen.

Måste bli klar med inlämningsuppgiften den här veckan oxå!

I lördags åkte vi till Jimmys farmor och hjälpte henne med lite diverse och blev självklart bjuden på fika. Sen drog vi till "skogen". Blev en ridtur på en enligt min mening alldeles för lugn Malle, han kanske inte är riktigt frisk än?! Eller vet han kanske hur jag vill ha det? ;) Så det blev iaf en lugn och behaglig ridtur.

Igår fick vi besök av Mattias, Malin och Arvid. Vi bjöd dem på hallon-rabarberpaj, som va mycket god! På kvällen blev det tacomiddag och jagande av lös Bandit. Va bara bra att få röra på sig lite efter all mat :)

Kram


Fredag

Hade världens tråkigaste lunch med mig idag; blodpudding, bacon, lingonsylt, keso och en morot! Ja ja, jag slapp iaf köpa mat och blev ju faktiskt mätt så jag ska väl inte gnälla så mycket.

Annars är det en mycket bra dag, det är ju fredag! :) Både igår och idag sitter jag heldag med administrativa uppgifter and I like it! Arbetsdagen går så mycket fortare då. Att vi dessutom har jobbat undan precis allt gör ju saken ännu bättre! :)

Igår följde jag med Emelie till Knytta på hennes första ridlektion. Första delen av lektion hade de teori, de fick lära sig hur man gör när man går in/fram till hästen, borstar och sadlar. För mig känns teori lite som bortkastade pengar, de ska trots allt lära sig rida! Det är ju självklart viktigt att lära sig allt runt omkring men det kommer hon ju ändå göra med tiden och speciellt med mig som mamma! ;) Jag ger Knytta en chans sen kan det hända att vi byter ridskola.

Lagavulin ska vila några veckor till så vi får se när det blir ridning för mig nästa gång. Finns ju alltid nån häst i "skogen" som jag kan rida på :)

Två timmar kvar till helg!

Kram


Mycket nu!

Fullt upp på jobbet, fullt upp hemma, plugga, fixa mc-kortet m.m. Jag vill så mycket men kanske måsta "tagga ner" lite?! Ska försöka vila lite i helgen. Fast jag skulle vilja rida, baka, köra mc, plugga, städa osv.....

Jag har två mc-lektioner kvar nu, sen uppkörning! Vet inte vad jag gör om jag inte klarar det?! Bara att hoppas på det bästa :)

Längtar till tisdag v.39! Då är första uppgiften till kursen inlämnad, mc-kortet klart (förhoppningsvis!) och hela växeln åker bort på "team-utveckling" till okänd ort/plats! Tydligen finns det alkohol att köpa på plats, vilken tur! Kan behövas för att kunna slappna av ;) 

Idag börjar Emelie i en "riktig" ridgrupp på Knytta. Hon har verkligen sett fram emot det så det ska bli kul att följa med henne dit. Hoppas bara att hon orkar med tanke på att de åkte till Storhogna hela skolan i morse på fjällvandring. Hon lär nog somna rätt snabbt ikväll iaf :)

I söndags när vi kom hem så satt Emelie och Felicia i soffan och tittade på kort. När de såg faffa på ett av korten så hörde jag att de började nån slags diskussion och Emelie sa; Men han kommer inte komma tillbaka. Sen sa Felicia till mig; Mamma, jag tycker att faffa ska komma ner! Då kom det tårar och det gjorde så ont i hjärtat! Lilla vännen som inte förstår hur grym verkligheten är =(

Kram


Underbar semester!

Igår kom vi hem från en underbar vecka på Rhodos! Sol, bad, god mat och dryck, hade gärna stannat några dagar till =) Barnen njöt för fullt, badade mest hela dagarna. Förutom stenhårda sängar och heltäckningsmatta i vårt rum(som gjorde att det luktade gammal rök) så va hotellet helt ok. Temperaturen va alldeles perfekt och trots att jag mest brukar bli lite röd så är jag faktiskt lite brun. Ser redan fram emot nästa resa.....

Vi va rätt trötta allihopa igår så det blev mest att packa upp, slöa i soffan och lägga sig tidigt. Idag är man tillbaka i "vardagen" igen.

Den 3/9 klarade jag teori-testet för mc! Så skönt att ha det avklarat. Nu e det "bara" uppkörningen kvar! ;) Ska köra lektion idag.

Kram

Hektisk vecka!

Måste bara börja med att säga att tjejmiddagen hemma hos mig i lördags blev mycket lyckad! God mat och vin och en massa prat och skratt åt gamla minnen. Måste helt klart göras om!

Kom hem från Härnösand igår kväll, ganska trött efter att ha varit där mån-ons som "ny student"! Jag träffade på en hel del personer som jag känner men det känns ändå skönt att jag och Cilla pluggar tillsammans, då e vi två om eländet! ;) Visade sig nämligen igår att vi är anmälda på fel kurs, fast egentligen inte. Det finns två kurser som heter arkiv-och informationsvetenskap men den ena riktar sig till registratorer. Vi va på den för registratorer men är anmälda på den andra. Nu får vi bestämma hur vi ska göra och isf bara söka om till registrators-kursen. Äh, det löser sig säkert, känns bara lite jobbigt just nu. Vi har iaf värsta guld-boendet när vi är där. Vi får bo hos Cillas farbror med familj. Nära till skolan och dom är hur trevliga och snälla som helst! 

Nu är det jobb i två dagar sen en veckas semester. På söndag åker vi till Rhodos! =)

Imorgon blir det nervöst och jag hoppas verkligen att jag klarar det!

Nu är det dags för lunch!

Kram


RSS 2.0